Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anorexiás nők! Ha a GYEREKED...

Anorexiás nők! Ha a GYEREKED mondaná, hogy Anyu, egyél többet, akkor mit tennél?

Figyelt kérdés
Az ő kedvéért megtennéd, vagy akkor sem? Fontosabb lenne az alakod?

2023. jún. 17. 14:50
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
95%
Mivel az anorexia egy mentális betegség, a kérdés értelmetlen. Egy skizofrénnak sem tűnnek el a téveszméi annyitól, hogy a gyereke megkéri rá.
2023. jún. 17. 14:52
 2/33 anonim ***** válasza:
90%
Szerinted egy mentális betegséggel küzdő ember tudja, mi zökkentené ki?
2023. jún. 17. 14:53
 3/33 anonim ***** válasza:
71%
Szerinted azért anorexiás valaki, hogy jó alakja legyen?
2023. jún. 17. 14:57
 4/33 anonim ***** válasza:
97%

Nem érdekelne, és az anorexia nem az alakról szól (azzal indul), hanem egy súlyos mentális probléma, épp mint pl a skizofrénia.

Voltam anorexiás, 40 kilósan sem láttam magam vékonynak, de aki az evéssel jött, arra csak megrántottam a vállam. Hagyjál békén, az én dolgom, mennyit eszek.

2023. jún. 17. 14:59
 5/33 A kérdező kommentje:
"Szerinted azért anorexiás valaki, hogy jó alakja legyen?" Nem, nyilván azért, hogy rossz legyen.
2023. jún. 17. 15:33
 6/33 anonim ***** válasza:
6%

Miért, ha valaki anorexiás az attól még miért ne tudna enni?

Ha a gyereke azt kérné hogy "Anyu, naponta egyél meg 2000kcal-t mert csont és bőr vagy.."

Miért ne tudna megenni 2000kcal-t ha egyszer tudja hogy anorexiás és túl sovány? kifejtené valaki, mert nekem érthetetlen...

2023. jún. 17. 15:34
 7/33 A kérdező kommentje:
Oké, tény, hogy épelméjű emberként nehéz beleélni magam egy olyan lelkivilágába, aki tényleg elhiszi, hogy a "jó" (amúgy borzalmas) alaktól lesz boldog, de megpróbálom. Tény, hogy borzasztó nehéz ezt megérteni, ill. nem is lehet. De mindenki annyira döngeti a mellét, hogy így a gyerek, úgy a gyerek....Hát azt hinné az ember, hogy ha mondjuk ő mondja ezt neked, akkor mégiscsak megmozdul valami. Ezek szerint nem, mert a beteges egódon kívül nincs semmi, ami fontos lenne.
2023. jún. 17. 15:36
 8/33 anonim válasza:
6%
Én sosem értettem ezt az anorexiás dolgot, illetve inkább a kiinduló állapotot. Valaki úgy gondolja, hogy fogyni szeretne, mert sok rajta a felesleg, vagy nem sok, de szeretne még leadni belőle stb. erre ahelyett, hogy megnézné például egy általa nagyon csinosnak vélt, már már álomalakkal rendelkező fitness modell edzését és étrendjét, elkezdi magát éheztetni és csontsoványra fogyasztani... Nem egyszerűbb lenne egészségesen táplálkozni és mozogni és úgy leadni a felesleget egészségesen? Ráadásul az anorexia végkifejlete sem tetszik nekik, tehát olyan testből ami nem tetszik nekik, csinálnak egy olyat ami szintén nem tetszik nekik...
2023. jún. 17. 15:43
 9/33 anonim ***** válasza:
96%
Az anorexia nem egy önkéntesen válaszható dolog, hanem egy betegség. Olyan csak a mesében van, hogy a gyerek azt mondja, gyógyulj meg és az anya meggyógyul.
2023. jún. 17. 15:45
 10/33 anonim ***** válasza:
5%
Persze, hogy fontosabb az alakjuk. Az anorexiások a leghiúbb szörnyetegek a világon, bárkit képesek eltaposni, hogy az alakjuk megmaradjon. Nem csoda, hogy csak nők lesznek anorexiások, csak a jó megjelenés a fontos nekik, hogy produkálhassák magukat, nem ismernek se istent se embert.
2023. jún. 17. 15:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!