Hogy oldjam meg idős édesanyám fogproblémáját az idősek otthonában?
Ha fogyott is es regi a fogsora, előfordul, hogy már nem megfelelő a fogsor mérete, es lötyög, azert nem teszi mar be.
Időskorban a foghús sorvad, eleg gyorsan, főleg ha volt paradontózisa.
Új fogsor kéne
#19.
18-as vagyok. Woww, azt hogy csináltad? Le a kalappal!! :)
Nekem 32 évesen már 3 fogam és egy bölcsességfogam kint van folyamatos és rendszeres orvoshozjárás mellett és úgy, hogy igyekszem megfelelően ápolni a fogaimat. Bár az egyik fogam azért jött ki, mert az adott államis orvos nem azt húzta ki, amelyiket kellett volna, hanem egy egészségeset. A másik 2 fog pedig menthető lett volna elvileg, ha jól végezte volna a dolgát az adott államis szakorvos. Még egyet ki akartak húzni még tinikoromban gyulladás miatt, azt nem engedtem, azóta is rendben van az a fog. A történtek után magánba járok, azóta nem nagyon van gond a fogaimmal. Most gyűjtöm a pénzt implantátumra...
Létezik olyan megoldás is, hogy fogsor alábélelés, ilyenkor a kivehető fogsor alját "kitömik" vagyis hozzáigazítják a változó, sorvadó ínyhez.
Ez 1-2 nap alatt elkészül és nem kerül vagyonokba. Anyunak évekig jó volt így, nem kellett új fogsort csináltatnia.
Szívesen bezsebelném a dicséretet, de sok érdemem nincs benne, azon kívül, hogy mostam a fogaim, szimplán genetika.
Édesanyám 69 évesen halt meg rákban, az összes saját fogával, édesapámnak 70 környékén fordultak ki a teljesen egészséges fogai fogínysorvadás miatt.
Nála az elégtelen, egyoldalú étkezés volt az ok. Hadifogság, utána meg főleg tésztát és tejtermékes dolgokat evett. Húst, zöldséget, gyümölcsöt nem kedvelte.
Nem kell föltétlen új, először vigyétek el alábéleltetni. Változik az íny, azért nem illeszkedik már jól. De ezt könnyen és gyorsan meg lehet oldani.
Hiába mondja ő, hogy jó, ha nyilván nem jó. Sok idős van úgy, hogy nem szól, hogy mi nem jó, mert nem akar gondot okozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!