Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Törpenyulam már csak egy...

Törpenyulam már csak egy fajta szénát eszik meg. Ez probléma?

Figyelt kérdés
A nyuszim eddig szerette a sárgább, vastagabb szálakat is, de most pár hete csak a szép zöld szénát eszi meg, és kiválogatja, csak a frissebb, zöldebbet hajlandó elfogyasztani. Ez problémát jelent? Lehet hogy a foga miatt már csak azt tudja megenni? Eddig nem volt baj a fogaival. Az elsők most is szépek, ugye én csak azt tudom megnézni. Amikor kap csemegének szárított növényeket, abban a keményebb szárakat, illetve a szénában található keményebb növényi szárakat (ami nem széna) szívesen elrágcsálja. Ok nélkül aggódok?

#nyúl, törpenyúl, szénázás, rágás, fogprobléma
2020. jún. 8. 16:47
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Hajlamosak válogatni, igen.

Lehet, hogy túlaggódod, de azzal senkinek sem ártasz, ha megmutatod egy exos dokinak, maximum megnyugtat, hogy van egy elkényeztetett, de teljesen egészséges törpeterroristád (én csak így hívom a sajátomat, mert tényleg az :D)

2020. jún. 8. 16:53
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincs gond, iszonyat válogatósak tudnak lenni. Az enyémmel vagy 30 fajtát végigpróbàltunk az évek alatt, olyat is, amit mások javasoltak, hogy na ez nagyon jó, imádja az övék, volt amire rá se nézett, volt ami 3-4 hónapig tetszett neki, azóta se hajlandó megenni. A saját házi kaszálású szénámat is kb. decemberig eszi minden évben, utána már nem kell neki, mert nem olyan friss. Akkor őszülök bele, hogy mégis mit és honnan vegyek neki. Ha nincs fagy, hó, akkor inkább szedek télen is füvet, és szárítgatom. Tényleg törpeterrorista. 😃

Szóval természetes, hogyha van friss zöld, akkor azt eszi.

Ettől függetlenül egy doki nem árthat, megnyugodsz legalább. 🙂

2020. jún. 8. 17:43
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ja a saját szénámat kb.szálanként válogatom, árnyékban szárítom, gyönyörű zöld, van benne pitypang, útifű, csomó finomság. És csak frissen jó az is. 😃
2020. jún. 8. 17:45
 4/4 anonim ***** válasza:
A nyulak nagyon válogatósak lehetnek. Ameddig eszik szénát, mindegy milyet, ne aggódj, jól van.
2020. júl. 8. 21:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!