Hogyan lehet fölismerni, hogy a szüleid bántalmazóak feléd?
Én sokáig nem ismertem fel a bántalmazó szüleimet a manipulációjuk miatt, azzal hogy azt mondták "Neked sokkal jobb dolgod van itt, mint más családban.", "Ez teljesen normális, ha másik családba mennél, ugyanez lenne!", "Mi annyi sok mindent teszünk érted, megérdemeljük, hogy normálisan viselkedj!", pedig őszintén éreztem, hogy többet bántanak és csúfolnak, mint megértenek és szeretnek. Volt egy pont, ahol az osztálytársaim kiközösítettek, nem voltak barátaim és depressziós, önbántalmazó lettem miatta, de még a szüleimre se tudtam hagyatkozni támogatásért, mert folyamatosan csúfoltak és tönkretették az önképemet, nemcsak a hanyatló iskolai teljesítményem, hanem minden apróság miatt is.
Sok éves, egyre rosszabbodó kapcsolattal köztem és a szüleim közt, kibékülési próbálkozások, taktikák, és családterápia ellenére, évekbe telt, hogy rájöjjek, nincs a szüleimnek igazuk abban, hogy más családban rosszabb a helyzet. Ugyanis azóta sikerült összebarátkoznom és szoros kapcsolatba jönnöm kedves emberekkel, akiknek hol hasonló, hol jobb a helyzetük a családjukkal.
De véglegesen úgy győződtem meg, hogy meghívott a párom családja, költözzek be hozzájuk, és nem csak felém, hanem a párom felé is sokkal több szeretettel és megértéssel fordulnak, mint az én szüleim már nagyon sok éve.
Na de ez a kérdés nem rólam szól. Csak a személyes tapasztalataimat szerettem volna elmesélni e kérdéssel kapcsolatban, de a Ti véleményetekre, tapasztalataitokra vagyok kíváncsi. Szerintitek hogyan lehet felismerni bántalmazó szülőket? Esetleg vannak-e élményeitek, mesélnivalótok? Szerintitek ilyenkor mi az ember teendője?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!