Mondjam el anyának, hogy vagdosom magam? Ha igen, hogyan?
Nagyon sokat dolgozik, szerintem se ideje, se energiája nem lenne még ezzel is foglalkozni.
De úgy érzem, hogy nem bírom. Félek, hogy komoly kárt fogok okozni magamban, de egyszerűen képtelen vagyok leállni.
A pszichológus és gyógypedagógus szerint el kéne mondanom, de mégis félek.
Mit csináljak szerintetek?
18L
Ne vagdosd magad, hisz az fáj, egészségkárosító, ocsmány, stb. dolog!
Tulajdonképpen mi a jó büdös farkat lehet élvezni az önfalcolásban annyira, hogy nem bírja valaki megállni a dolgot?
Kérdező - az utolsó válaszod alapján egyértelművé vált a lényeg:
Olyan rossz az elmeállapotod, hogy képtelen vagy ok-okozati összefüggésekben gondolkodni. Ilyen állapotban gyakorizni se lenne szabad, mert ehhez valamilyen szintű pszichikai állóképesség és racionalitás kell.
Viccet félretéve - kezeltesd magad egy nagyon jól képzett szakemberrel, mert itt nem tudjuk megoldani a problémáidat. Szerintem pszichológust kéne váltanod!
Önfalcolás helyett nem próbálnál ki inkább egy korbácsot magadon? Az nem okoz olyan súlyos és maradandó sérüléseket!
Vagy mi lenne, ha elkezdenél tanulni valami hasznos szakmát? Például megtanulhatnál hangszeren játszani, számítógépet programozni, követ faragni, stb. - mindehhez "kontrollban kell lenned" - mégpedig igazi önkontrollban!
"Szerintem pszichológust kéne váltanod!"
Folyamatban, eddig amúgy is az iskolapszichológushoz jártam és közben végeztem, szóval max a tanév végéig tudnék menni hozzá, még ha jó lenne, akkor se lenne más választásom.
Írod:
"... kevésbé érzem magam ártatlannak, gyermekinek tőle (Nem tudom értelmesen megfogalmazni, de van valami a saját magam gyermekiségében, amitől pánikrohamot kapok."
Attól leszel felnőtt, hogy éretten kezdesz gondolkodni. Az "érett gondolkodású" ember tudatosan fejleszti magát, és nagyon vigyáz a saját testi épségére - mert testet csak egyszer kapunk egy egész életre!
Fura. Régen ezzel már bevittek volna pszichiátriai osztályra.
Nekem csak egy latható vágásom volt de bevittek. 1 hétig bent tartottak.
Amúgy meg eléállsz ha otthon van és elmondod. De mi változik ha elmondod?
Se a pszichológus, se a gyógypszichológus nem segített. Ő mit fog majd tudni kezdeni vele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!