Lányom elmúlt 30 éves,egyedül neveli a gyermekét akit az én meglátásom szerint bántalmaz(megveri és sértő dolgokat mond).Pszichológust és könyv olvasást ajánlottam már neki,de nem fogadta el a tanácsom.Mit tehetek,hogy védjem meg az unokám?
Szépen szólsz a gyámügynek, ők meg majd a körmére néznek.
Vagy változtat, vagy elveszik tőle a gyereket. Utóbbi esetben elsősorban nálad vagy valami más rokonnál/ismerősnél helyezik el, a nevelőszülő csak ez után jön, ha ettől félnél.
A lányod pszichiátriai beteg? Mert akkor kár volt szülnie, megnyomorítja az unokádat.
Én nem szülök soha bpd-vel, türelmem sincs hozzá, de hogy jön ahhoz akárki, hogy egy nála gyengébb, védtelen élőlénnyel szemben erőszakot alkalmazzon. Rendőrség? Valamit csinálj vagy csak vedd el tőle a gyereket és jelentsen fel.
Szóval, ha jól értem: a lányod 1000 km-re él, elvált, gyermekét egyedül nevelő, dolgozó anya. A gyermek óvodába jár, ott nem jeleztek semmi problémát, és korábban te sem láttál semmi problémát. Aztán a lányod exe hazaköltözött, szépen elterjesztette, hogy a gonosz lányod veri a gyereket, stb. és te azóta "látod" hogy tényleg veri. Addig nem láttad.
A gyerek meg persze, hogy megerősíti, amit kérdezel, ha úgy teszed fel a kérdést... Láttam már hasonlót, a gyerek, akiről pontosan tudtam, hogy SOHA senki nem verte meg (egy háztartásban éltünk), a kedves, szintén nem a közelben lakó nagymama negédes bájvigyorral feltett kérdésére: "ugye, szokott megverni téged a csúnya anyád?" "Igen"-el válaszolt. Aztán arra a kérdésre, hogy mi az, hogy megverni, nem tudott válaszolni, mert fogalma sem volt róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!