A férjem a közös gyerekünkkel, nem úgy viselkedik, mint az első gyerekével?
Amikor az első gyereke kicsi volt, mindent csinált vele, vitte mindenhova, rengeteg képet rakott fel róla közösségi oldalakra, sok szelfi stb..
A mi közös babánkról csak úgy rakott fel képet, hogy már szóltam neki többször.. Amúgy minden másról posztol kb heti szinten.. Sok programra nem jön el velem, mert hogy ő már volt az előző gyerekével.. pl őt elvitte sétálni egyedül , a miénkkel sose volt.. gyereknapra se jött velem, babaúszásra sem.. Ha szólok neki, akkor kiakad.. Anyóstól is hallgatom, hogy mennyivel másabb volt a férjem régebben.
A gyerek anyjával nem voltak sokáig együtt. Jelenleg nincs jó kapcsolat közte és a gyerek között. Nem hiányzik neki a gyerek anyja sem. Nem miattam mentek szét.
Szereti nyilván a közös babánkat, de engem ilyen apróságok mégis zavarnak. Hiába mondom neki, ő nem látja ezt problémának. Jó a házasságunk, rengeteget dolgozik megértem ezt is, de nem értem miért más velünk. Amikor mások vannak nálunk, akkor folyton a baba van a kezében, máskor meg 2 perc alatt lerázza és átadja nekem.. Haza jön munkából este, és akkor is a telefont nyomkodja. A két gyerek között van majdnem 10 év.
Milyen neműek a gyerekek?
Lehet ott a probléma.
Lilu (Kovalcsik Ildikó) aki egyébként jogász, az egyik élharcosa annak hogy amelyik szülő kicsit is normálisan gondolkodik az nem pakol ki a gyerekeiről egy képet sem a közösségi médiába!
Ezzel sérted a gyereked személyiségi jogait, aki még kicsi, és nem tud nemet mondani.
Aztán meg csodálkoznak egyesek amikor a rendőrség lekapcsol egy pedofil hálózatot és őket is berendelik a rendőrségre, mert a gyerekeik képével reklámozták az ilyesmit. A pedók meg erre verték....
Úgyhogy kérdező, a jó apa ismérve nem az, hogy kirak e képet a gyerekről a közösségi oldalra! Jogilag akkor tesztek vele jót, ha nincs róla kint egy kép sem! Mert ami egyszer felkerül a netre, az bármikor illetéktelen kezekbe kerülhet (még akkor is ha azt hiszed hogy nem).
A második gyerek mindenhol más. Nekünk még a filmes fényképezőgép idején születtek .
Az elsőről három teli nagy albumnyi fotónk van az egy éves koráig, a másodikról alig egy fél.
Ugyanúgy szeretjük mind a kettőt.
Ne gaslightingoljátok a kérdezőt vagyis ne hülyítsétek, a férje nyilván NEM a közös gyerekük személyiségi jogai iránti aggodalmából nem tesz fel képet róla a facebookra, miközben az elsőszülöttjével kitapétázta azt.
Továbbá a kérdező leírja, hogy a közös programok is elmaradnak és nem foglalkozik velük.
Simán lehet, hogy neki valójában elég volt az egy gyerek és már sok ez a családosdi neki. Én többet beszélgetnék vele erről, hogy hogyan is viszonyul ehhez.
" Jó a házasságunk, rengeteget dolgozik..... Haza jön munkából este"
Vagyis a férjed látástól mikulásig dolgozik, amíg te otthon unatkozol egész nap ás a babaúszás meg a posztolgatás a legnagyobb problémád.
Mi lenne, ha cserélnétek és te dolgoznál késő estig minden nap, a férjed meg toszogatna amikor holtfáradtan haza állítasz, hogy tegyél fel fotókat?!
Nem otthon unatkozik,hanem gondozza a gyerekét! Miért nem tudják egyes férfiak felfogni, hogy az legalább olyan kimerítő, mint a munka, sőt! A csecsemő nem hibernálja magát délután 5 és reggel 8 között meg hétvégén, szabi pedig akkor van, ha valaki más vigyáz rá!
Az anyuka is teljesíti a feladatokat napközben, a gyereknek pedig két szülője van, úgyhogy apuka is egész nyugodtan kiveheti a részét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!