Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Semmit nem akarok megosztani...

Semmit nem akarok megosztani a volt "csalàdommal", ez baj?

Figyelt kérdés
30 éves vagyok. Màr évekkel ezelőtt csalàdi okok miatt messzire elköltőztem. Idővel egyre kevesebb lett a kontakt a szüleim, testvérem és egyéb rokonaim irànyàba. Van, hogy beszélünk, de annyira megtépték a lelkem, hogy úgy érzem, semmi közük a boldogsàgomhoz. Van még más is így?
2023. máj. 19. 13:03
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
-elköltöztem
2023. máj. 19. 13:04
 2/12 anonim ***** válasza:
93%
Teljesen okés, éldd a saját életed.
2023. máj. 19. 13:26
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Felnőtt vagy és azzal osztasz meg bármit akivel akarsz. A vérségi kötelék nem jelenti azt, hogy tartani is kell a kapcsolatot. Egyáltalán nem baj ha valaki nem beszél a családjával és az sem baj ha valaki meg szoros kapcsolatot tart a családdal. Mindenkinek ez a saját döntése.
2023. máj. 19. 13:28
 4/12 anonim ***** válasza:
93%

Ez a legjobb megoldás, ha bántalmazó családban nőttél fel. Én is elköltöztem, és nem tartom a kapcsolatot senkivel. Vannak új barátaim és van, aki jobban szeret, értékel mint a vérszerinti rokonok.

Évekig szenvedtem tőlük, állandóan magamat hibáztattam és bűntudatom volt, hogy biztosan én nem voltam elég jó, bennem van a hiba. Aztán elmentem pszichológuhoz és feldolgoztam az egész "családi ganét" amit teherként cipeltem.

2023. máj. 19. 13:35
 5/12 anonim ***** válasza:
68%

Nincs ezzel gond éld az életed ha úgy érzed felejsd is el őket.

Nekem ittak, szerencse játékoztak a szüleim ha ma még élnének tovább szívták volna a véremet.

(3szobás fullos panelünk oda lett a szőlő a nyaraló miattuk).

Sose add fel van ki út.

Dobd el magadtól e mérgező embereket .

Egy emberbe bízhatunk az a párunk a barát a rokon csak mutatóba van amíg van pénzed .

Végre tudtam venni 1 házat 1 kocsit (eddig csak motorom volt)

Anyagilag mindig le húztak mindenem.

Húgom én neveltem fel (mint hivatalos gyám)

Feldolgoztam elfelejtettem,jobbra fordult a sorsunk.

Menekülj el tölük minél messzebb.

Sajnos sok ismerősöm "fiatalok "mennek el így ottholról :(

2023. máj. 19. 13:50
 6/12 anonim ***** válasza:
90%
Bocsi te döntésed azzal állsz szoba akivel szeretnél privát ügyed .
2023. máj. 19. 14:34
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha te így èrzed jól magad, akkor mi a gond? Csak mert vèrsègi kötelék van, nem megy parancsszóra a szeretet.
2023. máj. 19. 21:37
 8/12 anonim ***** válasza:
80%
Normális. Családnak hívni őket viszont nem az. Ilyenkor más kifejezéseket illik használni. Pl vérszerinti hozzátartozó.
2023. máj. 20. 09:22
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
8# Gondolom a Kérdező azért tette idézőjelbe a család szót, de igazad van lehet másképp hívni például biológiai családnak hívni, lényeg, hogy át legyen keretezve és más jelentést adjunk neki. Átértékeljük, hogy számunkra mit jelent a "család" szó, fontos, hogy ne leértékeljük.
2023. máj. 20. 14:24
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Én sem akarok megosztani semmit anyámmal. De szerinte nekem be kell számolnom mindenről. Pont ezért szakítottam meg vele a kapcsolatot. Most próbáltam amúgy helyrehozni de ő nem akarja.
2023. máj. 22. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!