Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi tévő legyek? ( többi lent)

Mi tévő legyek? ( többi lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok sokat gondolkodtam, hogy ezt kiadjam magamból, mivel nincs kinek elmondanom.

Szóval 16 éves vagyok, 3 hónap múlva leszek 17. A lényeg az, hogy a szüleim teljesen szarnak a fejemre, már kb 3 éve annak hogy semmit nem mondok el nekik, azokat se amik a saját egészségemet érintik, és hogy miért , hát ezért: anyával olyan szinten nem jövök ki hogy csak na, bármit csinálok mindig én vagyok a szar, az ostoba buta liba, a tanulatlan hülye, akiből semmi nem lesz. Van egy testvérem aki 1 évvel idősebb nálam és mindig is őt istenítik/ istenítették , ő a nagy kedvenc az egész családba mert ő az unokagyűrűbe is az egyetlen fiú. Ő az akinek vannak céljai, aki tudja hova akar menni. Igazából tudom, hogy ő sokkal okosabb mint én, de ezt a tudtom nélkül is hozzám vágják. Mindig őt dicsérik, edzésre is együtt járunk apa is , és csak így megmozdul a testvérem már az edző is megdicséri , ( engem is megszokott), de mikor hazamegyünk csak azt hallom hogy a tesóm milyen jól csinálta, és nagyon rosszul esik.

A másik meg tényleg az h fingik egyet, már megdicsérik . Én csinálok valamit, egyből a szar oldalát nézik, és már nagyon elegem van.

Én jó tanulónak számítok, 4-5eim vannak, van pár 3mas, de bizibe 4-5 vannak, amúgy tudom hogy a jegyek nem tükrözik a tudást, de ha kapok egy 4-est, akkor elkezdi anya: már megint csak négyes.

De visszatérve az elejére, tudom hogy valahol én rontottam el, de azt is tudom, hogy nem csak én, de tényleg az, hogy már kb 3 éve semmi erős közös kapcsolat nincs, semmi puszi, semmi ölelés meg semmi együtt nevetés. Anya szemébe ha belenézek akkor is annyit látok benne, hogy nagyon nem büszke rám, hogy egy senki vagyok, hogy bárcsak meg se születhettem volna. Annyira rosszul esik, de annyira, és nagyon fáj. Többször elgondolkodtam az önkezűségen, de csak a vagdosásig jutottam, és ezt is azért, hogy elnyomjam a fájdalmat addig is. De ezt egyáltalán nem tudják, semmit nem tudnak.

A napom abból áll, hogy felkelek elmegyek suliba, haza jövök eszek valamit, és bemegyek a szobámba és bedugott füllel vagyok egész végig, aztán meg edzés , utána haza, fürdés, és szinten zene, aztán alszok, semmi több.

Elfelejtettem mondani, hogy teljesen érzem azt, hogy nem támogatnak semmibe, felhoztam a fakultációt már forgatta anya a szemeit, és teljesen úgy lehetett értelmezni hogy:-ez a buta liba semmire nem fogja vinni

Annyira nem bírom már, tényleg nem tudom mit csináljak, este mindig kijön rajtam és ha nem bőgők 2 órát legalább, akkor 1et se :((

2023. máj. 16. 15:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
39%
Keresd fel a Családsegítő és gyermekjóléti Szolgálat helyi irodáját. Ott segíteni fognak neked tanácsadással, pszichológussal.
2023. máj. 16. 18:24
 12/20 anonim ***** válasza:
82%
Emberek, sajnos vannak szülők, akik nem értenek az emberi szóból. Valszeg, a kérdező szülei is ilyenek, ha végső elkeserédéseben kiírta a kérdést. Koli játszik? Esetleg azt lehetne megpróbálni, meg elmenni diákmelózni, hogy annyival kevesebbet legyél otthon, érettségi/szakma után meg mész amerre látsz, többet rájuk sem kell nyitnod az ajtót. Viszont ne szapuld magadat, a négyes sem egy rossz jegy!
2023. máj. 16. 18:31
 13/20 anonim ***** válasza:
4%

Őszinte választ akarsz?

Rinyálj már kevesebbet, tegyél többet magadért meg a társas kapcsolataidért, kezdd el építeni a jövődet és majd ha értelmes dolgokkal foglalod el magad, kevesebb dolgod lesz azon agonizálni, hogy megöld és vagdosd-e magad, mert úgy érzed, a testvéredet jobban szeretik.

Ilyen hülyeséget... Elárulom, hogy kb. minden harmadik tini így érzi, mint te, szóval oké, megértelek, tudom, hogy 16-17 évesen úgysem lehet ezt neked megmagyarázni, de egyébként mondom, vegyél erőt magadon és keress értelmes célokat.

Nekem tényleg sz*r szüleim voltak - felnőtt fejjel is, a kapcsolatot sem tartom velük, annyira -, mégsem csináltam ilyen hülyeségeket szerencsére, és örülök is neki. 30 múltam, szerető saját családom van, férjem, gyerekeim, szép otthonom, barátaim. Te is erre koncentráljál a rinya helyett.

2023. máj. 16. 19:41
 14/20 anonim ***** válasza:
86%

Próbálj meg beszélni velük erről, vagy akár megmutathatod ezt a kérdést is nekik. Veszteni valód nincs. Vagy javul a helyzet, vagy ugyanilyen marad.

Bár én a helyedben, tuti annyira felb4sznám annyira az agyam, hogy a család legsikeresebb tagja legyél pár év múlva. Mert amit/ahogy írtál elég okos lánynak tűnsz. Tűzz ki magad elé egy erős célt, de ne tudjanak róla a szüleid, mert telebeszélnék a fejed, hogy úgysem vagy képes rá.

Nem tudom, milyen területek foglalkoztatnak, ha orvosi akkor orvosi egyetem, ha műszaki akkor műszaki egyetem….

Tökmindegy, hogy milyen területen akarsz elhelyezkedni, mindenhol lehetsz sikeres.

Ja és nem mellesleg ha kolis leszel az megváltás lesz neked❤️

+sulipszichológussal beszélj, hátha tud segíteni.

2023. máj. 16. 23:25
 15/20 lencsefőzelék ***** válasza:
63%
2023. máj. 17. 01:42
 16/20 anonim ***** válasza:
65%

Beszélhetsz a szüleiddel, számíts rá, hogy te leszel a szar alak, mint eddig is, és semmi más bajod nincs, mint féltékeny vagy a tesódra.

Változás meg csak annyi, hogy még inkább kics.sznek majd veled, szóval sok foganatja nem lesz.

Nálunk az öcsém a szent, én meg az életképtelen, aki örüljön, amiért ott lakhat, de 20 évesen már mondogatták, hogy menjek már el.

Beszéltem velük egyszer 15 évesen - hárítottak, tagadtak, ez nem így van, kitalálom, stb. és egyébként is nőjek már fel, ne irigykedjek az öt évvel kisebbre.

Ennyi... te is erre számíts.

2023. máj. 17. 09:08
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Együtt érzek veled hasonló cipőben jártam de most rólad van szó! Először is ne báncsad magad, ne csinálj hülyeséget nem éri meg, mert a szűlők elfogultak a tesóddal szemben, lehet benne fognak hatalmasat csalódni te meg megálod a helyed a közeljövőben!Gondolom vannak barátaid, igaz azt írod nincs kinek elmondanod a bánatod akkor nem lehetnek szorosak a baráti kapcsolataid,mert jó lenne akiknek kiőntenéd a szíved, igaz nem oldódik meg a problémád de könnyebb lenne elviselni! A fiatalok nem tanulták meg egymással a kommunikációt, csak a telón felületes "barátok" vannak, sajnos. Úgy intézném minél kevesebbet legyek otthon,nem csavargásra gondolok hanem több foglalkozást beválalnék a suliban,még az is jobb mint a szobában örlődni! Ha apáddal jobb a viszonyod próbáld meg vele kettesben elmondani a problémádat,hogy mi bánt és ők észre sem veszik, hogy mennyire szenvedsz! Az apák általában közel állnak a lány gyermekhez,ezért remélem sikerűl! Tudom az nem vigasztal,de pár év és már nagykorú leszel, esetleg bemutatsz egy barátot és komolyabban felfigyelnek rád is! Remélem átvészeled ezt a korszakot, és rendbe jön minden, most lenne legnagyobb szükség anyai támogatásra, de sajnos sok szűlő gyakorlatilag alkalmatlan a gyerek nevelésre! Tudod az az igazság legszívesebben a szüleiddel is beszélnék,igaz első mondatuk az lenne mi közöm hozzá!

Legyél boldog mielőbb!

2023. júl. 4. 23:26
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
A 13/17 nőszemély egy nagy bunkó, a te gyerekeidnek is lehetnek problémái ilyen "anya" mellett! Azt írod a te szüleid is rosszak voltak,akkor te miért vagy ilyen ostoba? Az alma nem esik......
2023. júl. 4. 23:35
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Elírtam feljebb a 13/18 válaszolóra gondoltam nem a 13/17-re! 😅
2023. júl. 4. 23:41
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Tipikus ez, sajnos, hogy a lányt nem becsülik annyira, mint a fiút. Sajnos, ez később sem fog változni.

De ne akarj teperni a dicséretükért. Magadért tanulj, később dolgozz, talán az elismerés is hamarabb jön tőlük, ha nem görcsölsz rajta. De készülj fel arra is, hogy sohasem jön.

Ha amúgy jó fej szüleid vannak, kettőjük közül azzal, akihez közelebb állsz, megpróbálhatsz beszélni, talán lesz foganatja. Próbálj higgadtan, indulatok nélkül beszélni a saját érzéseidről. De ha nem megy, próbálj túllépni a problémán. Viselkedj úgy, mintha nem is zavarna, és próbálj nem agyalni rajta. Nehéz, tudom, én is megtapasztaltam ugyanezt.

Keresd azok társaságát, akik megbecsülnek, próbálj szerelmet találni, a párodnak majd fontos leszel! A leendő gyerekeidnek is.

Ne add fel!

2023. júl. 29. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!