Öngyilkosság ellen a legjobb módszer szerintem hogy "Ne legyél öngyilkos hanem élvezd a szenvedést" Vélemény erről?
Ez nagyon jó szöveg pl olyannak aki iskolai zaklatás, nemi erőszak, vagy betegség (pl lebénult, húsevő baktérium fertőzte meg stb) miatt akar öngyilkos lenni.
Élvezhetik a szenvedést, tényleg. Ez olyan mintha átkoznád őket 🤔
A szenvedést nem élvezni kell ,hanem legyőzzni. Iskolai erőszakban volt részem bőven. Aláztak meg stb , nem egyszer volt öngyilkossági kísérletem , az iskola nem lépet semmit , pedig egyházi iskola volt ,plusz rendvédelmi tagozat. Fordult meg a fejemben nekem is mikor már a 10.kísérletem volt ,hogy azokbak ártok inkább akkik bántottak engem. De nem tettem meg.
Nem élveztem a szenvedét , sőt csak rontott a helyzeten. Lekelett küzdenem a démonaim és túllépni mindenen.
Már eltelt 12 év , de ha iskolai bántalmazásról hallok ,ökölbe szorul a gyomrom.
Tehá egy baromság amit írsz.
Eszembe juttatja, mikor 7.-8. körül őrültem meg anyám horkolásától, már olyan gondolatok voltak a fejemben, hogy mi lenne ha forró olmot öntenék a fülembe, meg ha már amúgy is dadogok s emiatt jóformán senkivel se beszélek, minek hallani, stb. Úgy legalább tudnék nyugalomban aludni. A lényeg, hogy csak annyit kellett volna tegyen, hogy egy másik szobában fekszik le (nagy családi ház, 4 ember, 6 olyan szoba, ahol volt ágy), de nem. Ő leordított és/vagy kezdte azt, hogy gondoljam azt hogy valami zene.
Hát köszönöm, ha valami filmben vagy videóban horkolást hallok, még azt is áttekerem. A gyomrom is összeszorul, még ha csak felvételről megy is.
Baromság.
A depresszió, öngyilkossági szándék rendszerint abból ered, hogy az ember irracionális, patológiás módon abszolútizál értékeket: megfeleljek a szüleimnek, kell barátnő, nem szabad szűznek lenni, nekem kell eltartanom a családomat stb.
Ezeket kell levetkőzni, átértékelni stb.
Ez persze nem mindig működik, hiszen sokszor az ember nem képes önmagától tisztán látni. Ekkor kellhet szakember, esetleg gyógyszer is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!