8-9 évesen szerintem is lehet. Attól is függ persze, mennyit kéne sétálnia és milyen környéken, de ha nincs messze a buszmegálló tőletek, illetve az iskolától, akkor kb harmadikos korától én engedném egyedül.
2023. máj. 13. 18:58
12/22 anonim válasza:
en 15 eves koromtol jartam busszal egyedul es vittem a 6 evvel fiatalabb hugomat.
addig anyum hozott vitt kocsival minket.
de anyum amolyan gazdag unatkozo haziasszony volt apum dolgozott csak.
amiutan elvaltak mar buszoznunk kellett :) mert anyu melozott
2023. máj. 13. 19:26
13/22 anonim válasza:
Középiskolától felfelé mindenképp, egyébként meg egyénfüggő.
2023. máj. 13. 19:50
14/22 anonim válasza:
Én szerintem is 10 éves kortól már nyugodtan. Illetve az is fontos, hogy a gyermek hogy viszonyul a dologhoz. Ennyi idős korban már nyugodtan lehet tanulni az önállóságot, persze érdemes felhívni a figyelmet arra, hogy ismeretlen emberekben ne bízzon meg, és legyen mindig elővigyázatos. Ha pedig a barátaival tud menni az még jobb. Legyen nála telefon, amivel tud értesíteni ha esetleg történt valami.
2023. máj. 13. 22:15
15/22 anonim válasza:
Lányom 8, egyedül megy. Sokat nem sétál a buszhoz. Muszáj nagy úr.
2023. máj. 14. 02:28
16/22 anonim válasza:
Lányom 11 éves korátol jár iskola buszal iskolába szomszéd városba egy busznyi többi iskolás gyerekel és busz az iskola előtt teszi le . És iskola buszal jön is haza .
2023. máj. 14. 08:24
17/22 anonim válasza:
8-9 évesen már simán, kisétálsz vele, felszáll, a sulinál leszáll, nem egy ördöngösség, megtanulja.
Unokatesóm 8 évesen már simán átjött hozzánk, 25 perc a busz. Anyukája feltette ott, én (9 voltam akkor) vártam a megállóban, hazafelé ugyanaz.
2023. máj. 14. 09:25
18/22 Metionin válasza:
Nálunk a 8 évesek már egyedül jártak volánnal, mert csak első 2 osztályban vitte őket az iskolabusz. Igazából nem a buszon töltött idő a kérdés, hanem hogy milyen messze van a megálló tőletek és a sulitól, milyenek ezek a környékek. Balhésabb faluban nálunk is felnőtt kivitte a gyereket a buszhoz és megvárta míg felszáll vagy hazaérkezéskor várták a megállóban. Az is kérdés, hogy amikor a gyerek elindul, van-e nálatok otthon valaki, egyedül kell-e elkészülnie és kimenni időben a buszhoz, mert sok gyerek erre nem érett olyan 10-11 éves kor alatt.
2023. máj. 14. 19:13
19/22 anonim válasza:
Én mindíg arra gondolok,hogy megéri e nekem megspórolnom azt az időt,hogy kitegyem a gyerekemet annak a veszélynek,hogy baja történjen.
Engem 6 évesen simán elengedtek busszal másik városba iskolába.Szerintem felelőtlenség volt.Én a gyerekeimet középiskolás korukig biztosan hozom viszem majd.
2023. máj. 16. 21:07
20/22 anonim válasza:
19-es, szerencsétlen gyerekeid, akkor a házból se engedd ki - ja, a házban is súlyos balesetet szenvedhetnek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!