Anyukám elpakolta a málnáimat az uborkás rekeszhez, jogos a haragom?
Túlreagáltad, de 2 kamasz anyjaként írom, hogy anyád is egy tapló.
A málna kényes gyümölcs, és én is finnyás vagyok ha átveszi egyik étel a másik szagát.
"Mi volt ez a húsos csontos sztori? Arról lemaradtam, de annyian írtátok, hogy kíváncsi lettem :D"
Évekkel ezelőtt volt egy történet, aminek a szerplői:
1. kérdező (ő a húsos-csontos / a sértődött lánytestvér, innentől HS)
2. HS fiútestvére (háztulaj, ld. HT)
3. HT barátnője (ld. HTB)
A történet:
HT-nek volt egy ingatlana, amelyben többek között volt egy hűtőláda. Ezt a hűtőládát HS - mivel a saját otthoni fagyasztójában nem fértek el a húsok, csontok - kvázi sajátjaként használta. Na, itt lép színre HTB, aki - a kis piszok - mert valamit sütni HT-nek, majd a maradékot - HS dolgainak átrendezésével - eltenni HT fagyasztójába. Szóval HTB volt a főgonosz, aki ujjaival merte érinteni HS "szent és sérthetetlen" dolgait.
Megjegyzem, így nem tűnik annyira viccesnek, de anno jókat nevettünk rajta (kb. mint Bazsin az alapítványi iskolával). Szóval troll volt (törölték a kérdést, így nem láthatod), de még volt benne fantázia...
Nos, egy kis empátiával, kommunikációval, és előrelátással az ilyen problémák 99%-a elkerülhető, vagy egyszerűen orvosolható.
Mondjuk beteheted a málnát ilyen kis műanyag, zárható tárolókba. Lehet ilyenekből ezernyi félét kapni, méretben, anyagban, és kivitelezésben is számtalan változat áll rendelkezésre. Beleteszed a málnát, rázárod a fedelét, onnantól kezdve pedig tök mindegy, hogy ki mi mellé pakolja, nem fog semmiféle szagot átvenni, mert fizikailag így lehetetlen. Ezzel prdig a probléma megoldva.
De mondjuk ép, emberi módon is meg lehetne kérni anyukádat, hogy legközelebb ne pakolja a málnádat az uborka mellé. Bár a kérdést elnézve nem hinném, hogy köztetek egy értelmes anya-lánya viszony van.
Az indulatkezeléssel pedig komoly problémáid vannak. Ha ez ilyen reakciót váltott ki belőled, hogy fogsz reagálni, ha valami tényleg komoly konfliktus ban találnád magad? Nagykéssel fogsz a másiknak menni, vagy mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!