Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Folyton kritizáló anyával...

Folyton kritizáló anyával milyen nő lettél? Van önbizalmad? Tartod vele a kapcsolatot rendesen?

Figyelt kérdés
2023. máj. 4. 12:59
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
90%

Nem tartom vele a kapcsolatot.

Szerintem normális felnőtt ember lettem, átlagos önbizalommal.

2023. máj. 4. 13:27
 2/20 anonim ***** válasza:
94%

"Áldásos" tevékenységének köszönhetően még túl is teng az önbizalmam.

Én ilyenre építettem magam kompenzálásul.

Egyébként már meghalt, de a betegsége előtt minden kapcsolatot megszakítottam vele, amit csak a halálos betegsége írt felül.

2023. máj. 4. 13:40
 3/20 anonim ***** válasza:
96%
Az enyém csírájában fojtott el bennem mindent, ami én lettem (vagy lehettem) volna. Sok év terápia után már nem akartam neki megfeleli, és nyissz, elvágtam a szálakat. Apám halála után - már demens volt -, azért nem hagytam magára; azóta meghalt. A sírjához nem járok ki.
2023. máj. 4. 14:29
 4/20 anonim ***** válasza:
91%
Ott hagytam a 18 éves koromra. Szereztem önbizalmat az önállóságból, és nem tudott lehúzni. Sajnos történt 25 éves korom körül egy fordulópont ahol újra kapcsolatba kerültünk, a kezdeti jó kapcsolat ellenére sokkal durvábba váltott át mint bármikor. Teljesen szétszedett a mélypontomom, amire nem számítottam. Úgyhogy azt tanácsolom akinek hasonló az anyja, az vigyázzon mert nagyon kis esély van rá hogy megváltoznak. A saját naívságotok miatt ne essetek ebbe a hibába mint én.
2023. máj. 4. 14:41
 5/20 anonim ***** válasza:
4%
A szüleim kritikája rám csak jó hatással volt: diplomát szereztem, nyelveket beszélek, jó munkám van, sportolok is és az is nekik köszönhető, hogy sok nővel ellentétben adok magamra, pedig két gyereket szültem. Nekem kellett a folyamatos kritika, hogy ne hagyjam el magam és fejlődjek, előre menjek. Sok mai gyereknek is igen nagy szüksége lenne kritikára, de ebbe a túlféltett, hazug világba nem fér bele. Ezért van ennyi sértődékeny és önmagát a valóságnál mérföldekkel jobbnak, szebbnek, okosabbnak látó félrevezetett fiatal.
2023. máj. 4. 14:44
 6/20 anonim ***** válasza:
4%
Na, egy újabb sértődékeny félrevezetett lepontozott, nagyon vicces!
2023. máj. 4. 14:57
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Aki foylamatosan kritizál simán ignorálni kell.
2023. máj. 4. 15:26
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

A 6-os válaszoló: azért kritika és kritika között is van különbség, ezt a válaszadáskor neked is fel kellett volna ismerni.

A kérdező NEM arról beszélt, amikor anyád leszidott, hogy mostanában kicsit túltoltad a "kamaszkodást", és méltóztass már kicsit több energiát a kötelességekbe fektetni a barátok, tekergés, bulizás helyett.

Hanem arról, amikor elhordtak egy büdös sz@rrakásnak, és semmi de semmi nem volt elég jó, soha nem tudtál megfelelni, mert az anyád az elcseszett életéből fakadó frusztrációit rajtad vezette le. Következetlenül nevelt, becsmérelt, alázott, kiszámíthatatlan volt, nem tudtad épp melyik lábbal kelt aznap.

Nem mindegy miről beszélgetünk.

2023. máj. 4. 16:15
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

8as vagyok:

Ja és még eszemben van: széltől is óvott lelkű és az agyonkritizált pedig két véglet, egyik sem jó. Furcsán érvelsz, azt pontozzák le, nem azt, hogy betalált az igazad..

2023. máj. 4. 16:18
 10/20 A kérdező kommentje:
Hát ha ennyi frusztráció van benned hogy kiakadsz egy lepontozáson és szándékosan túlzol azokkal kapcsolatban, akiket nem szidnak folyamatosan a szülei... Szerintem neked mégsem tett jót a sok b.aszogatás :D Boldog ember nem érez késztetést belekötni olyanba, akinek jobb sorsa van (jelen esetben olyan szülője, aki nem bántja)
2023. máj. 4. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!