Mit csinálj, hogyha autista apukád van, és nagyon idegesítő?
Figyelt kérdés
Az én apukám autizmusban szenved és vannak pár elviselhetetlen tulajdonságai pl: furcsa, idióta valótlan megjegyzések, merevség és még sok más de most nem akarom nap estig folytatn. Ja és nem merek neki visszaszólni vagy jelezni azt hogy ebben nincs igaza mert akkor félek hogy rohadtul megszívom, valaki tud erre tippeket adni hogy ilyenkor mi a legjobb dolog amit lehet csinálni ez ellen?2023. máj. 3. 21:26
11/15 anonim válasza:
10-es, maximálisan egyetértek, nálunk dettó ugyanez a helyzet. Kamaszgyerek auti kivizsgálása (és az emiatt elolvasott rengeteg könyv) során jöttünk rá, hogy apa is érintett. Olyan volt, mint egy kirakós játék, amikor helyükre kerülnek a darabkák, hirtelen összeállt a kép, hogy apa furcsaságait mi okozza. Nálunk az segít, hogy a gyerek miatt mindenki eléggé beleásta magát a témába, és szépen elkezdtük alkalmazni a gyereknél bevált módszereket, amiket 10-es is említett. Egyértelmű kommunikáció, kiszámíthatóság, ha látjuk, hogy meltdownja lesz mindjárt, kihátrálni a helyzetből (értsd, nem folytatni az érvelést a saját igazad mellett, hanem kimenni a szobából, majd visszatérni a témára, amikor lehiggadt, és meg is hallja, amit mondasz). Néha annyi is segít, hogy mondod, "felreértetted a hangsúlyt, nem kritizáltalak, csak tanácsot adtam" - ezek az egyértelműsítések sokat segítenek. Nálunk persze sokat segít, hogy apa is tudja, hogy ő is érintett. Ami a legfontosabb: ők nem "rosszak", és bár sokszor nem könnyű velük,de ők szenvednek ettől az állapottól leginkább, ezért a támogató, szerető, elfogadó közeg nagyon fontos számukra.
12/15 anonim válasza:
Autistaként írom, hogy nektek is bőven van idióta szokásotok. Nézőpont kérdése.
13/15 anonim válasza:
Nem kell megsértődni. Csak tudod hogy normális ember képes változtatni ha gond van. Az autik nem. Sajnálom hogy nem lehet magzati korban ezt szűrni. Nagyon sokan szenvednek azért mert ilyenek. Ezt megértem. De közben tönkreresznek maguk körül mindent.
14/15 anonim válasza:
Rosz a helyzet igen.
De lehetne rosszabb is pl ha alkoholista lenne!
Legalább te tudod kezelni a helyzetet.
Hagyd rá aztán jólvan. Aztán úgy csinálod ahogy neked jó.
Sok betegsègnèl a delikvens nem is tudja hogy vele van a gond.
15/15 anonim válasza:
Én autisztikus vagyok. Apád nem autizmusban, hanem féregségben szenved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!