Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért lehet ilyen érdektelen?

Miért lehet ilyen érdektelen?

Figyelt kérdés

Az élettel, meg úgy velem a gyerekével kapcsolatban is teljesen érdektelen az apám.

Szerettem volna már többször közös programot csinálni vele, ha elmentem érte akkor eljött, amúgy magától nem mozdul meg. A legutóbb már kb. veszekedett velem, hogy értsem meg ő nem akar sehova menni már. Havonta 1x vagy 2 havonta 1x kéne kimozdulnia, nem mindennap. Csak azért szeretném, hogy kicsit kimozduljon és ne legyen ennyire befordulva. 60-as amúgy, szóval nem olyan idős mèg.

Magától sose hív fel telefonon, csak ha én hívom vagy megyek hozzá, akkor beszélünk. Sose érdeklődik kölcsönösen. Ha írok neki elolvassa, de nem reagál. Előfordult már, hogy felhívtam hogy mizu erre ő nèzi a tv-t, éreztem a hangjából, hogy zavarom. Mondta nekem majd beszélünk, szia.

Ez egy vicc komolyan. Mindig gondolok rá, ha alkalom van felköszöntöm. Törődöm az egészségével is, habár nem nagyon lehet. Csak amennyire hagyja. Igazából nem tudom mi baja van velem. Nem rosszból vagyok ilyen, nem zaklatni akarom, csak igyekszem törődni vele, mert fontos nekem. Úgy érzem nem érdeklem és nem is szeret. Mintha nyűg lenne neki a gyereke, aki foglalkozik vele. Amúgy semmi extrát nem csinál, nyugdíjas. Napjai 80%-ban tv-t néz.

2023. ápr. 28. 19:23
 1/7 anonim ***** válasza:
35%
Nem szeret, ne is keresd.
2023. ápr. 28. 19:41
 2/7 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
87%

Már miért ne szeretné? Hogyan lehet ezt pár mondat alapján megítélni és tényként kimondani 1-es?

A nyugdíjasok kicsit olyanok mint a tinédzserek. Szeretik, hogy szabadok, azt csinálnak, amit akarnak, akkor és oda mennek ahova és amikor akarnak. Ha ő arra vágyik, hogy nézze a TV-t, meg kimenjen a boltba kétnaponta, akkor hagyni kell, hogy ezt csinálja. Biztos van neki kerti munkája, vagy háztáji dolga, amivel el tudja foglalni magát.

2023. ápr. 28. 19:50
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen termsézet, el van magában.
2023. ápr. 28. 19:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Mióta nyugdíjas? Mióta van egyedül (mert gondolom, egyedül van)?

Nem lehet, hogy depressziós? Sokan megkattannak, amikor nyugdíjba mennek, mert hirtelen úgy érzik, ők már nem jók semmire.

2023. ápr. 28. 20:59
 5/7 anonim ***** válasza:
68%
Együttműködni csak azzal lehet, aki maga is akar. Ha ő nem akar, még zavarásnak is veheti. Fiatal vagy, éld az életed, picit ritkítsd az érdeklődést iránta. Várd meg, arra mit reagál. Az is lehet, alig várta, hogy kirepülj. Meg egész más is lehet. Mindig ilyen volt?
2023. ápr. 28. 22:58
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

1. lehet, hogy valójában sosem szeretett

2. lehet, örül, amiért végre kirepültél

3. lehet, hogy ilyen, magának való ember

Meg még kb ezer oka lehet, amiért "elhanyagol".

Apám is pont ilyen, TUDOM, hogy szeret, mert amúgy a tekintete, a gesztusai a hangszíne elárulja az érzelmeit, de zárkózott, mogorvább, magának való. Ez van, elfogadtam.

2023. ápr. 29. 09:01
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Egy ideig hagyd a francba, majd keres, ha akar. Ha meg nem keres, így járt.
2023. ápr. 29. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!