Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha valakiben felmerül, hogy...

Ha valakiben felmerül, hogy bemutassa otthon az azonosnemű párját/coming outoljon, akkor miért jönnek egyesek azzal, hogy nem tartozik a szülőkre az, hogy kivel szexel? Azok a heterók, akik így vélekednek, azok nem viszik haza a párjukat?

Figyelt kérdés

Miközben ez egyértelműen nem arról szól ez egész, hogy a szexuális életedet mutogatod.

Nyilván, ha valakinél várható, hogy nem olyan párt visz haza, amilyenre nem számítanak, akkor azt jó előre leszögezni, legkésőbb akkor, amikor már adott a párkapcsolat, hogy ne akkor érje a szülőket, amikor meglátják. És mondjuk ebbe a "váratlan" kategóriába beletartozik az is, hogy itthon hazaállít valaki egy, mit tudom én, egy kínaival, meg az is, ha egy azonosneművel, mert az a default értelmezés egy átlag szülőnél, hogy a gyereke egy ellentétes nemű magyart visz haza. Ez a coming out létjogosultsága.

Ha meg megvan a párod, akkor az nem csak annyiról szól, hogy dugtok. (Ha meg igen, az csak egy szexkapcsolat, de azt meg senki nem mutatja be, senki nem hívja párjának.) És ez a heteróknál és a melegeknél is ugyanaz. És ezt nem értem, hogy ennek apropóján miért kezelik egyesek úgy, hogy "nem tartozik a szüleidre, hogy kivel szexelsz", ha arról van szó, hogy azonosneműek a felek egy párkapcsolatban. Ezek az emberek a saját komoly kapcsolatukat is úgy szemlélik, hogy nem tartozik a szüleikre, hogy kivel szexelnek, és nem viszik haza? Sőt, ha már van gyerek, akkor azt is eltitkolják, hogy kitől van, ugyanerre hivatkozva?

Vagy úgy mi jár az ilyen emberek fejében?

2023. ápr. 27. 22:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt inkább az illető lelki szegénysége mutatkozik ebben a válaszban. Nekem úgy tűnik vagy tényleg így viszonyul egy kapcsolathoz (legyen az bármilyen neműek közt), vagy egyszerűen nem tetszik neki a dolog és így próbált meg beszólni/bántani.

Bár egyszerű ezt mondani tudom, de az ilyet nem kell felvenni/magadra venni. El kell engedni és menni tovább.

2023. ápr. 28. 07:42
 2/7 anonim ***** válasza:
90%

Az ilyen emberek diszfunkcionális családokban élnek. Normáliséknál nincs olyan, hogy "hazaállít" a "gyerek". Normáliséknál beszélgetnek a felek, még ha azt nem is tudják egymásról, hogy reggel ki milyen alakút kullantott a wc-be, de tudják, hogy kb. merre halad a másik élete, mik, kik érdeklik, még ha nem is biztosak a nemi identitásába a gyereknek, akkor is sejtik, csak várják, hogy összeszedje a kis bátorságot. Így a hazaállít, nekünk meg pofánk leszakad, az nem opció.

Nagyon sajnálom, ahol nem beszélgetnek a családtagok.

A "nem tartozik a családra" mantra az egy védekezés a frusztrált emberektől, akik nem tudnak érvelni, és nem tudják kezelni azt, ha esetleg valaki nem örül annak, hogy az ellenkező nemhez vonzódnak.

Nem kell neki örülni, nem baj, ha valaki repes, mert nem hatotta meg a médiából ömlő felszólító módú, agresszív elfogadás propaganda. Hagy érezzen mindenki azt fejben, amit akar.

2023. ápr. 28. 07:44
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

"miért jönnek egyesek azzal, hogy nem tartozik a szülőkre az, hogy kivel szexel"

Itt a gyakorin tobzódnak a torzult lelkű emberek, ezt mindig tartsuk szem előtt!

Normális családban természetes, hogy a gyerek párja bekerül a családba, őt is hívják pl. családi ünnepekre. Ill. a szülőket érdekli, hogy a gyerekük boldogan él-e vele vagy nem, netán egy bántalmazó kapcsolat alakul-e ki köztük.

Ebből következően természetes, hogy ha komollyá válik a kapcsolat, a gyerek bemutatja a párját a szüleinek. Akármilyen nemű, bőrszínű, nemzetiségű, etnikumú, világnézetű, foglalkozású stb. ember.

A szülőknek nyilván van valamilyen elképzelése, de ha szeretik a gyereküket (és normálisék igenis szeretik), akkor a legfontosabb szempont mégiscsak az, hogy a gyerekük boldog-e vele vagy sem. Ha igen, akkor a saját elképzeléseiktől merőben eltérő párját is hajlandók elfogadni.

Viszont normális családban olyan nem hangzik el, hogy a szülőnek semmi köze a gyereke életéhez, párválasztásához stb. Akit szeretek, ahhoz van közöm, érdekel az élete. És ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy meg akarom szabni hogyan éljen, milyen párja legyen. Azok a gyakorisok, akik nem tudják, milyen az igazi szülői szeretet, mert ezt nem kapták meg, azok dobálóznak a "szüleidnek semmi köze hozzá" kifejezéssel.

2023. ápr. 28. 08:53
 4/7 anonim ***** válasza:
73%
mert ezek a kérdések általában úgy néznek ki, hogy "16 éves vagyok, biszex, az apám szektás/szélsőjobbos, és szeretném hazavinni a barátomat, mit mondjak hogy happy end legyen?"... nem kell mindig fejjel menni a falnak.
2023. ápr. 28. 10:34
 5/7 anonim ***** válasza:
15%
A kivel szexel rész olyan hogy egy hetero kapcsolat esetében azért a szülők bejelentés nélkül is tudják, hogy valószínű nem sakkoznak csak ha kettesben vannak, viszont ha egy vele azonos neművel van akiről addig azt hitték, hogy simán haverja / barátnője csak a fióknak / lányuknak, ott azért meglepő lehet, hogy ja hopp, annál több van.
2023. ápr. 28. 10:47
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Aki nem tudja elfogadni, annál jön a kettősmérce. Pl. az utcán kézen fogva megy két férfi, és van, aki ezt úgy kezeli, mintha d.gnának nyilvánosan, meg őt akarnák felháborítani. Holott csak ugyanazt csinálják, mint egy átlagos hetero pár. Szóval, ne keress ezekben logikát...
2023. ápr. 28. 11:14
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Találkoztam már nem egyszer azzal a véleménnyel, hogy heteroszexualitástól eltérő nemi érdeklődés kizárólag a szexről szól. Némelyek el sem tudják képzelni, hogy ezekben a kapcsolatokban ugyanúgy vannak érzelmek, mint férfi-nő esetén.
2023. ápr. 28. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!