Anyu miért kezel ùgy mint egy gyereket 28 évesen?
Beiratkoztam egy felnőtt esti tanfolyamra, ma sajnos nem tudtam menni, mert baleset volt a HÉV vonalàn és nem jàrtak a hévek, erre mondja h hìvjam fel OF-et és mondjam meg neki, h ezért meg ezért nem tudtam ma menni, igazolja le a napomat , hiába mondom neki, hogy a kutya nem kérdezi, h miért nem mentem ma. Azt mondta, h azonnal hìvjam fel és mondjam el, h mi volt.
Nyàron leszek 29 èves, de egyfolytàban ùgy bànik velem mintha 10 éves lennék.
Pesten egy albérlet 140+rezsi, a fizetés ha nem programozó vagy hasonló akkor 200-300 ezer forint körül van, kivéve ha éjszaka is dolgozik akkor több.
Így nehéz elköltözni. De majd ha lesz párja biztos elköltözik. Amúgy attól még hogy otthon lakik nem gyerek. Gondolom fizet valamennyit, házimunkázik.
Uhh de fideszes vagy :D Azt ugye vágod, hogy nem reális, amit írnak? :D Te nem budapesti vagy, ugye? Persze egy hasznos diplomával lehet jobban keresni, de ha vagy nincs diplomád vagy nem olyan, amivel el tudtál helyezkedni, akkor reális a 200-300 nettó között. A kérdező tanul, gondolom pont emiatt.
A szoba bérlésre viszont én is biztatom, ha megteheti, az olyan 70-80+rezsi "csak".
1. 28 évesen eleve nem kellene otthon élni (tudom, persze erre mindj jön ezer kifogás)
2. ha otthon élsz, akkor igen, gyerekként kezelnek, ugyanis azt látják, hogy egyedül nem vagy képes eltartani magad
3. mert hagyod
12-es, senki nem mondja, hogy EGYEDÜL költözzön el, rengetegen társbérlettel kezdtünk 2-3-an fiatalok - de tudtam, hogy ez lesz a legelső kifogás.
Röhej :D
"sokan a húszas és a harmincas éveikben is még a szüleikkel élnek, olvasható a KSH kiadványában."
"A jelentés szerint 2019-ben a 18–34 éves magyarok 62 százaléka még nem hagyta el a szülői házat, szemben a 2005. évi 50 százalékkal." (link)
Ez 2019-es adat! Már akkor 62% otthon lakott!!!!
Nem hinném hogy most jobb helyzet. Majd a valós adatok őszre jönnek ki, mert akkor hozzák nyilvánosságra részletesen a 2022-es októberi népszámlálás eredményeit!
A másik meg az hogy nem mindenki szeretne idegenekkel együtt lakni!
Azt sem írta meg a kérdező hogy miért lakik otthon. Ezerféle oka lehet.
De ilyen albérletárak mellett nem csodálom hogy otthon lakik, ugyanúgy mint a többi 62 %!
Mégis hogy költözzek el amikor szar a fizetésem és egy albi 100+rezsi(jobb környéken több) én nem keresek annyit, hogy ennyit ki is tudjak fizetni havonta.
Itthon beleadok a gázba, villanyba vìzbe(közel sem 100 ezer forint) + hàzimunkát is végzek itthon is és a 93 éves nagyinál is. Ùgy van plusz pénzem, ha nagyi is ad, persze ezt nem akarom elfogadni, de mindig belecsempészi a táskàmba valahogy a pénzt (10 ezer forintot ad ami kb elmegy a macskák kajàjára)
Egyébként irodai alkalmazott vagyok(NEM takarìtò) és csak 6 órára vagyok bejelentve , de sokszor tùlóràzom csak azért, hogy plusz pénzt kapja ami szintén nem sok.
Csak jelzem annak aki azt ìrta h anyumnak csak 8 általànos iskolàja van, hogy ez rohadtul nem igaz: van érettségije, női szabó végzettsége(JELES), óvodai dajka vègzettsége(JELES) és pedagógiai asszisztensi képzésrōl is van egy JELES bizonyìtványa. Gimnáziumban dolgozik több kint 6.5 éve. A másiknak is üzenem, hogy anyu nem p***a max a te anyukád az!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!