Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fiatalok! Akinek jó/közeli a...

Fiatalok! Akinek jó/közeli a kapcsolata a szülőjével, hogyan élted meg a kiköltözést?

Figyelt kérdés
Leginkabb kulfoldi kikoltozesre celzok, de belfoldi is “ervenyes”, ha nem a szomszed varosba koltozott az illeto. Most erettsegizem, utana kimegyek Svajcba. Sokkal jobb elet var ram ott mint itthon, ezzel tisztaban vagyok. Jobban ki tudok bontakozni, stb. Szamomra csak elonyos. Viszont anyaval nagyon kozeli a kapcsolatom, hala Istennek nagyon joban vagyunk. Hosszabb tavra eddig csak 2 honapig voltam tavol tole, eleinte mindkettonket megviselt. Mivel most kikoltozesrol van szo, mas a helyzet. Nem tudom hogyan fogjuk viselni. Tanacsok, tippek?
2023. ápr. 26. 22:04
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Engem nagyon megviselt. 60 km-re költöztem el anyukámtól.Faluból nagyvárosba. Amikor berendezkedtem anya segítségével az albérletbe és lekísértem a kocsihoz, akkor konkrétan úgy éreztem magam, mint amikor gyerekként a kórházban kellett maradnom egyedül. Már 13 éve élek itt, de az otthonom ott van.
2023. ápr. 26. 22:39
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én konkrétan a testvérem miatt voltam szomorú a koliba mikor beköltöztem,az volt számomra nehéz (ő 5 éves volt akkor),mert szegény sírt is. Az anyámmal szoros volt a kapcsolatom,de már örültem,hogy a kollégiumban tőle önállóbb életem lesz-sajnos még így se volt az amennyire szerettem volna.Az volt a legkínosabb amikor a kollégiumba betelefonált utánam. Én már nem igénylem ővele a kapcsolatot,vagy minden dolgomba bele akar szólni,vagy leszid mindenért vagy a negatív gondolatait szórja rám,ami hihetetlen módon lehúz és emiatt már nem vagyok rá sokszor kíváncsi,még a tanulmányaimat se tartotta igazán tiszteletben,kifelé azt mutatta,közben meg rám szórta a negatív szavait.
2023. ápr. 27. 00:16
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Engem egyaltalan nem viselt meg, pedig nagyon jo a viszonyunk, de mar alig vartam, hogy sajat eletem legyen. Koltozes utan is gyakorlatilag napi szinten kommunikaltunk, kulfoldon is eltem egy evet, volt, hogy meglatogatott, anyukam is, tesom is, en egyszer jottem talan haza az ev alatt. A mai napig beszelgetunk majdnem minden nap, kb 12 eve nem elek veluk.

Viszont szerintem emberfuggo, ha te ilyen tipus vagy, akkor biztos hianyozni fog eleinte, nem hiszem, hogy ez ellen van barmi trukk, azon kivul, hogy foglald el magadat az eleted epitesevel es koncentralj a pozitivumokra :) Kozben pedig beszelgessetek sokat tovabbra is.

2023. ápr. 27. 01:09
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Kár hogy nem azt kérdezted ahol nem jó a viszony mert most tízezer szavas fogalmazásban fejtettem volna ki, hogy mennyire jó volt a szabadságot megérezni :D
2023. ápr. 27. 06:30
 5/8 anonim ***** válasza:
68%

Pusztán érettségivel ugyan miként költözöl ki Svájcba hacsak nem itt kezded az egyetemet?

Komolyan érdekel, ugyanis szakmai előképzettség és nemzetközileg elismert Zertifikät és nyelvvizsga nélkül biztosan nem vesznek fel sehová még gyakornoknak sem.

2023. ápr. 27. 08:55
 6/8 anonim ***** válasza:
Nehezen, de legalább tudtunk gyakran látogatni haza csak 300km volt.
2023. ápr. 27. 11:09
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Engem nagyon megviselt.Persze nem csak az ő hiánya hanem a testvérem és a rokonság hiánya is de leginkább a család hiánya érintett meg.AZ a nagy igazság hogy mindig is hiányozni fognak, csak megtanulsz " nélkülük" élni.Én 10 éve élek külföldön persze párom van itt épitkezünk itt vagyok boldog itt van az életem stb.De akárhányszor hazamegyek és búlcsút kell venni az igencsak nehéz.Ez ellen nincs mit tenni.Az ember megtanul ezzel élni. Mindenesetre sok kitartást és szerencsét kívánok neked.
2023. ápr. 27. 18:17
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Az első kb fél év nehezebben ment. 18 évesen költöztem el. Azóta már teljesen megszoktam, nyilván továbbra is szeretem anyukámat, de már nem sírok, hogy hiányzik. Azóta meg imádok egyedül lakni, már nem is akarnék hazaköltözni.
2023. máj. 1. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!