Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért érzi anyám úgy, hogy...

Miért érzi anyám úgy, hogy meg kell mondania a tutit?

Figyelt kérdés
Sokszor mondtam már neki, hogy majd én megoldom az életem, nem kell beleszólni, mindig osztja az észt. Világ életében apám ott állt mellette. Most ő fáradt, apám csinálja helyette az ebédet, ő pihen. Az én volt férjem ennek az ellentéte volt. Most egyedül nevelem a 13 éves kamasz gyerekemet. Gondjai miatt egyedül nem tud tanulni. Reggel fél 6kor indul a napom, dolgozok, este fél 6,mire haza érek. Akkor még vacsora, ebéd másnapra, mosás, szokásos házi munka. Persze, mindenki más is csinálja, nem is ezzel van gondom. De mindig beosztja az időmet. Most ne vasaljak, hanem menjek ki a gyerekkel levegőre. Mert süt a nap. Majd vasalok holnap munka után. És nem érti meg, hogy este 6 után már nincs kedvem hozzá. Most is örülök, hogy nem kell sehova menni. Tegnap voltunk kint. Már el sem mondok neki semmit, mert mindig kombinál, meg kitalálja, hogyan kell az életemet koordinálni. De az, hogy felőrölnek a mindennapi problémák, anyagi gondok, hogy mindig jön valami kiadás. Ő meg csak tesómékat, meg sógornőmet sajnálja. Mert én úgyis kemény vagyok és megcsinálom,meg túlélem. Nem képes megérteni, hogy minden gondokkal egyedül vagyok. Inkább már el sem mondok neki semmit, csak a nagy semmiről beszélünk.
2023. ápr. 23. 11:09
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
#9 szerinted az normális, hogy van egy közös ingatlan, amiben a tőlük kapott pénzem is benne van, a volt férjem egy fillért nem rakott bele, csak a hitelt fizetett velem közösen. Egy éve hintáztat a volt férjem, hogy kifizet. Ő használja az ingatlant. Ki akar semmizni. Én kapnék 3 misit, az exé lenne a 30 misis ingatlan. Ebbe nem mentem bele és én vagyok a hülye, mert küzdök.
2023. ápr. 23. 12:43
 12/19 A kérdező kommentje:
Ja és tanulni minek tanulok egy 13 éves gyerekkel. De levegőzni vigyem, mint egy ovist. Egyszer nem mondták, hogy eljönnek és akkor ők kimennek vele én meg csináljam a dolgom.
2023. ápr. 23. 12:46
 13/19 A kérdező kommentje:

Jah, az sem érdekli anyámat, hogy néha ott állok, hogy teljes anyagi csőd lesz.

Vettem egy kocsit, össze spóroltam a pénzt. Öreg is, hibája is van, de kellett kocsi. Erre közli, vehettem volna egy fiatalabbat. Nem azt, hogy milyen ügyes vagy, hogy megoldottad.nem. Szar, ahogy csinálod.

2023. ápr. 23. 12:49
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

"Kinek mondanám el, ha nem neki a gondjaimat."

1. Senkinek.

2. Egy barátnődnek.

3. Más rokonnak.

4. A szomszédnak.

5. A pszichológusodnak.

6. Akárki másnak, aki esélyes, hogy úgy fog reagálni, ahogyan te szeretnéd, de nem neki, hiszen róla már kiderült, hogy hogyan reagál, és neked az nem tetszik.

2023. ápr. 23. 12:55
 15/19 A kérdező kommentje:
Ezt írtam már az előbb, hogy most már nem mondom neki
2023. ápr. 23. 12:56
 16/19 anonim ***** válasza:
46%
Akkor miért írtad ki a kérdést? Vagy azóta jött a nagy felismerés a válaszok alapján, hogy akkor majd nem mondod el neki ezután?
2023. ápr. 23. 12:59
 17/19 A kérdező kommentje:
Nem. Korábban jött a felismerés, hogy irányítani akar. Nem mondok el neki szinte semmit, de ettől függetlenül kombinál, kitalál dolgokat. És azért írtam ki, hátha van valakinek jó ötlet, hogy lehet ezt kezelni.
2023. ápr. 23. 13:04
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Leszaromtablettával. :)

Hadd kombináljon, ha neki úgy jobb. A lényeg az, hogy téged ez ne befolyásoljon, pl. akkor is úgy oszd be az idődet, ahogy te akarod, ha őszerinte máshogyan kellene. Az egyik füleden be, a másikon ki.

2023. ápr. 23. 13:27
 19/19 anonim ***** válasza:
Ignorálni kell.
2023. ápr. 23. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!