Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért érzi anyám úgy, hogy...

Miért érzi anyám úgy, hogy meg kell mondania a tutit?

Figyelt kérdés
Sokszor mondtam már neki, hogy majd én megoldom az életem, nem kell beleszólni, mindig osztja az észt. Világ életében apám ott állt mellette. Most ő fáradt, apám csinálja helyette az ebédet, ő pihen. Az én volt férjem ennek az ellentéte volt. Most egyedül nevelem a 13 éves kamasz gyerekemet. Gondjai miatt egyedül nem tud tanulni. Reggel fél 6kor indul a napom, dolgozok, este fél 6,mire haza érek. Akkor még vacsora, ebéd másnapra, mosás, szokásos házi munka. Persze, mindenki más is csinálja, nem is ezzel van gondom. De mindig beosztja az időmet. Most ne vasaljak, hanem menjek ki a gyerekkel levegőre. Mert süt a nap. Majd vasalok holnap munka után. És nem érti meg, hogy este 6 után már nincs kedvem hozzá. Most is örülök, hogy nem kell sehova menni. Tegnap voltunk kint. Már el sem mondok neki semmit, mert mindig kombinál, meg kitalálja, hogyan kell az életemet koordinálni. De az, hogy felőrölnek a mindennapi problémák, anyagi gondok, hogy mindig jön valami kiadás. Ő meg csak tesómékat, meg sógornőmet sajnálja. Mert én úgyis kemény vagyok és megcsinálom,meg túlélem. Nem képes megérteni, hogy minden gondokkal egyedül vagyok. Inkább már el sem mondok neki semmit, csak a nagy semmiről beszélünk.
2023. ápr. 23. 11:09
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
77%
Tudom hogy nem a kérdésre fogok válaszolni mert sajnos arra nemtudok,de kívánom hogy találj magadnak egy megértő párt aki majd szeretni fog mert megérdemled. F38
2023. ápr. 23. 11:23
 2/19 anonim ***** válasza:
85%

Tarts vele szemben távolságot.

De úgy tűnik együtt laktok. :(

2023. ápr. 23. 11:32
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

"mindig beosztja az időmet"

Csak ha hagyod.

2023. ápr. 23. 11:39
 4/19 anonim ***** válasza:
25%
Ha nem élsz külön tőle és tőle függsz, akkor meg kell tanulni, egyik füleden beengedni, másikon ki. Ha külön élsz tőle? Vessz össze vele! Mondd meg neki, hogy eleged van a folytonos bele pofázásból, és hogy mindent jobban tud, holott te vagy tök egyedül és nincsen senkid. Attól, mert neki xar élete volt, te még nem erre vágysz. És nem beszélsz vele többet, vagy max úgy, hogy amint elkezd dirigálni, leteszed a telefont.
2023. ápr. 23. 11:47
 5/19 anonim ***** válasza:
65%

"Ha külön élsz tőle? Vessz össze vele!"

Hülyeség. Egyáltalán nem kell vele összeveszni. Csak hatékonyabban kell kommunikálni.

2023. ápr. 23. 11:51
 6/19 A kérdező kommentje:
Külön élünk. Le szoktam egy mondattal zárni a beszélgetést, erre általában gyorsan el szokott köszönni
2023. ápr. 23. 11:52
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha külön vagytok, akkor nem is értem mi a probléma.

Honnan tudja mit csinálsz?

2023. ápr. 23. 12:01
 8/19 A kérdező kommentje:

Régen elmondtam neki, most már nem.

Az exem mindig keresztbe tesz nekem, az ingatlant sem tudjuk lezárni, sok vita van. Kinek mondanám el, ha nem neki a gondjaimat. Erre mindig én vagyok a követelőző az exszel szemben. Meg én vagyok a rosszindulatú, meg gonosz. Nem engem véd, hanem az exem és az új családját. Mert milyen aranyos, felköszöntötte alkalmakra. Igaz, előtte 20 évig nem, de az nem számít.

2023. ápr. 23. 12:07
 9/19 anonim ***** válasza:
28%

Jól értelmezem?

Anyukáddal osztod meg minden problémádat és evárnàd, hogy sajnáljon, de ehelyett inkább megmondja neked a frankót?

Ha ez a helyzet, akkor azt kell mondjam, hogy anyukád nem egy lelki szemeteslàda, hanem egy érző/ gondolkodó ember, aki próbál neked segíteni. Azzal, hogy nem sajnálkozik, csak erősíteni és biztatni szeretne téged, hogy rázd meg magad és próbálj meg a gyerekedre koncentràlni és megtalálni az életben a boldogságot. Pl vidd ki a fiadat levegőzni és hagyd a vasalást, mert az megvàr. De a fiad nem vár meg, ő a fontosabb és igenis vidd ki a levegőre, neki is jobb lesz és neked is.

Szerintem te most mély depresszióban vagy és pszichológus segítségét kellene kérned. Megértelek, én is voltam màr ebbe a helyzetbe. Anyudat ne mard el magadtól, jót akar!

2023. ápr. 23. 12:31
 10/19 anonim ***** válasza:
84%

Az én szüleim is ilyen kontrollmániásak. Apám máshogy, mert amióta nem lakom otthon, nem mondta meg, mit csináljak, de anyám igen. 26 éves voltam már, amikor szerinte nem megfelelően kommenteltem egy instaposzthoz, megmondtam neki, hogy felnőtt vagyok, el tudom dönteni, mit csinálok. Válasz: nem vagy felnőtt. Ja, 26 évesen nem vagyok felnőtt :D Bezzeg ha arról van szó, hogy el kell intézni valamit, akkor lehetek akár 15 éves is, egyedül csináljam, mert ahhoz nagy vagyok és neki most pihennie van kedve.

Mai napig beleszól mindenbe és nem tudom hogy kezelni, csak úgy, hogy csomót hazudok neki, mert tudom, hogy bántana az igazság miatt, meg keveset beszélek vele, persze akkor az a baj, hogy miért vagyok eltűnve és tudja hogy saját életem van de akkor is jelentkezzek. De ha átmegyek akkor meg miért nem vittem a páromat mégis mi baja van amiért nem akar jönni... (Vagy én nem akarom, hogy jöjjön, mert aláznak előtte, vagy nem ér rá, vagy nincs kedve). Öltözködésembey hajviseletembe így 28 évesen is beleszól.

Én most gondolkozom azon hogy végleg kizárom az életemből, mást úgyse lehet tenni, ha nem akarom, hogy csesztessen. Tesóm már anyuka és neki is megmondja sokszor hogy miért így meg úgy neveli a fiait.

2023. ápr. 23. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!