A menyem negyedik éve nem dolgozik semmit. Utaltam rá többször, hogy ideje volna munkát keresnie lustálkodás helyett, de őt nem érdekli. Mivel vehetném rá, hogy menjen el dolgozni?
Húsos-csontos fia! BEST komment!
A régi szép idők, a soha véget nem érő telenovellájával. 🤣
Lehet hogy ez egy troll kérdés, de nekem konkrétan van egy ilyen ismerősöm akiknél szintén ez volt.
Ott a csaj megunta a gyerekkel való foglalkozást, ő szerette volna visszakapni a szingli életét, a gyereket meg folyamatosan lepasszolta a nagyiéknak.
Szintén nem főzött, arra hivatkozva hogy ő diétázik, ezért a gyerekre és a férjére is a nagymama főzött vagy rendeltek kaját.
Elvégzett mindenféle tanfolyamot (addig se kellett otthon lenni), de egyik végzettségével sem kezdett semmi, nem dolgozott (volt egyébként egy főiskolai diplomája is).
A nagyszülőkkel volt legtöbbet a gyerek, ők vitték különórára, edzésre, farsangi bálba stb.
A nagyi mára már 75 éves, a gyerek így nőtt fel, már egyedül is el tud menni mindenhová, csak kajálni jár a nagyszülőkhöz időnként.
Közben a szülők elváltak, a nő szült egy újabb gyereket egy másik pasinak, a gyerek már 5 éves a nő nem dolgozik (a pasi eltartja).
A legnagyobb baj ezekben a sztorikban az, hogy a nagyszülők segítenek fenntartani ezt az állapotot, magyarul hozzájárulnak hogy ez így menjen tovább.
Persze az ismerősöméknél is rettegtek a nagyszülők hogy ha nem segítenek akkor a menyük eltiltja tőlük az unokát, ezért vezényszóra mindent megcsináltak, mert meg lett lebegtetve előttük ha nem segítenek akkor nem kell a gyereket látogatni sem.
Nálatok is a fiadnak kellene a sarkára állni, és ha zavarja ez a helyzet akkor tenni ellene. De ő ugye egy tutyimutyi alak, nem szól semmit.
Ezek szerint neki jó minden úgy ahogy van.
"Nálatok is a fiadnak kellene a sarkára állni, és ha zavarja ez a helyzet akkor tenni ellene. De ő ugye egy tutyimutyi alak, nem szól semmit."
Ez tűpontos diagnózis szerintem is.
"Ezek szerint neki jó minden úgy ahogy van."
Ez biztos nem biztos. Lehet, hogy akár bele is betegszik, mert pont a tutyimutyisága miatt nem szól, nem konfrontálódik, csak kiszolgálja a nőt elöl-hátul - végül meg ott marad, se nő, se gyerek, még ő pereskedhet, stb., de legnagyobbat a gyerek szív. Elég tipikus történet manapság, úgy látom.
Igen idős nő vagyok.
De azt tudom világ életembe utáltam ha beleszoltak az életembe.(Tanultam belőle így én ezt nem teszem)Adni nem kötelező mindenkit el lehet küldeni.
Azt tudomásul kell venned hogy ez csak a fiadra és a párjára tartozik és amit te csinálsz igen csúnya dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!