Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Korlátozás vagy irígység?Vagy...

Korlátozás vagy irígység?Vagy mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

A szituáció a következő.Anyám tudja,hogy szerelmes vagyok egy nálam több évvel idősebb férfiba.Időnként elpoénkodtunk arról is mi lenne ha neki lenne párja más férfi mert egyedülálló ő is. A férfinak úgy látom és érzem-akibe szerelmes vagyok-hogy érdeklem,segít legtöbbször pl amiben tud.Az anyám többször hangoztatta és hangoztatja,hogy "szállj le róla,nálad sokkal idősebb" stb. Az anyámnak nincsen segítsége,párja,és olyan férfi aki segít neki ha szükséges,eddig az ő életében akik voltak pl háztartási kiadásokba ugyahogy beleadtak,de úgy teljesen igazán egyikre se számíthatott.

Mivel az anyám így reagál a szerelmemre és úgy érzem,hogy nem akarja elfogadni,hogy már nem vagyok kisgyerek és neki lehet nem volt ilyen szerelme,párja felmerült bennem,hogy irígy is lehet és úgy érzem hogy korlátozni akar engem a saját életem alakulásában.Hozzá kell tennem,hogy sajnos még egy háztartásban vagyunk,neki nincs igazán munkahelye és pénze,nekem több a keresetem tanulás mellett.A férfi nem hibátlan,mindenkinek vannak hibái,de szerintem ez már gonoszság,ahogyan az anyám velem bánik emiatt.

-Irígység vezérelheti?Ha igen miért lehet irígy egyáltalán,hiszen a szülő-gyermek kapcsolat jó volt köztünk?

-Én gyerekként nem szabtam meg neki kivel legyen és lehet,de amikor volt valami probléma pl az anyám szinte minden nap nekem panaszkodta el hogy az ő párja miket csinál és nem hagyott tanulni vagy pihenni és fel volt háborodva hogy nem akarom folyton végig hallgatni,vagy a párja nem volt sokat otthon házimunkába nem igazán segített,de én igen ahogy tudtam és ekkor és akkor is mikor tovább aludtam hétvégén a suli miatt csörtetve kiabálva morogva benyitott a szobámba hogy mit lustálkodok és keljek fel azonnal,azzal már betelt nálam a pohár.Ha volt egy két párjával kapcsolatban(akik később rosszat is tettek neki) rossz megérzésem amiatt szóltam neki,de ő azzal nem foglalkozott.Amikor közöltem veleszépen,hogy nem hallgatom végig mindig a siránkozását és ez nem rám tartozik,hogy őközte és a párja között mi van akkor felháborodott és még ő kiabált velem.

-Nem értem igazán,hogy miért viselkedik így.

Legutóbbi beszólása az volt(mondtam hogy én megengedem a szerelmemnek hogy beköltözzön ha úgy van,(persze a költségeknek a megoszlásával)de csak ha ő is engedi akkor jöhet-a véleményét ilyen esetben ki kell kérnem,mivel ő is velem lakik :( ),hogy minek költözne be,úgyse tartanátok el engem (a munkahelyre és az ő fizikai állapotára értve-nem rokkant de van egy ket problema),de az én élettársaim mindig eltartottak téged, (Szülő tartásról egyenlőre szó sincs hiszen még nem is nyugdíjas és jelenleg ha úgy nézzük én tartom el,szóval már "korábban teljesítettem a kötelezettséget" mint ahogy kellene..) és ő vagy ti biztos nem fogtok engem eltartani. Ezen kiakadtam szépen,mivel minek kellene azért nekem a férfi,hogy az anyámat eltartsa és ezt hogy gondolja,hogy az életembe így beleszól,hogy akkor jöhet ha őt eltartjuk..

Irigy az anyám szerintetek,korlátozni akar és "magához láncolni", mint egy értéktárgyat vagy ezt miért csinálhatja?

2023. ápr. 20. 09:52
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
#9 Nem látod a teljes helyzetet.Nem kötekedni kellene,hanem a kérdésemre válaszolni normálisan,ha meg tudod tenni.
2023. ápr. 20. 12:56
 12/16 A kérdező kommentje:
Hozzátenném az anyám azon a véleményen van,hogy "Mind a kettőtöknek a b..száson jár az agya amint meglátjátok egymást..". De én úgy érzem és látom hogy a férfi részéről se ennyi.Ennyire megalázó általánosítást és lebecsmérlést máshonnan még nem hallottam.
2023. ápr. 20. 12:59
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem hinném hogy irigy egy nálad 20 évvel idősebb faszira. Inkább csak nem tetszik neki a helyzet. Egy anyának sem tetszene hogy a lánya egy papperral nyomul.
2023. ápr. 20. 13:18
 14/16 anonim ***** válasza:
84%
Egyértelmű, hogy a saját megélhetését félti. Vigyázz, kérdező, mert anyukád alighanem úgy tervezi, hogy élete végéig rajtad fog lógni. Ehhez pedig neki az a legjobb, ha neked nincs senkid.
2023. ápr. 20. 13:53
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

14-es, ott a pont. Ennél a pasinál a korkülönbség a baj, ha veled egyidős lenne, akkor a komolytalanság vagy az egzisztencia hiánya. Két dolgot tehetsz: vagy maradsz ebben a nem túl rózsás helyzetben, ahol ha jól értem, te dolgozol (és talán még tanulsz is egyetemen mellette), tehát te megdolgozol a pénzedért, amíg ő elvárja, hogy a gyerekeként te eltartsd, vagy pedig fogod a sátorfádat, kiköltözöl ebből az albérletből, kiveszel egy másikat és éled a saját életedet a saját szabályaid szerint.

Az természetes, hogy a szülők beleszólnak a gyerekük életébe, amíg az ő házukban lakik és az ő kenyerüket eszi, de ez nem tart örökké, van, ahol fordul a kocka, mert a gyerek elkezd dolgozni és többet keres, már ő hozza haza a kenyeret, a szülő meg még mindig azt hiszi, hogy oszhatja a jótanácsokat meg a parancsokat. Ha te nem lépsz most, akkor nem fog a helyzet változni, csak a mostani kiszemelted fog meglépni egy idő után és a kvöetkezővel sem fog elnézőbb lenni az anyád. Neked nem feladatod albérletet fenntartani neki, az az anyád dolga, menjen és dolgozzon akkor, ha ott akar lakni. Kegyetlenül hangzik, de a magad érdekében muszáj lenne menned. Mindezt lehet normális viszonyok között is, nem kell egy életre összeveszni, hanem határozottan megmondani, hogy most te különköltözöl, jössz hozzá hetente egyszer látogatóba és őt is bármikor szívesen látod mondjuk vasárnap ebédre, de legyen a határvonal meghúzva, hogy ne nőljön a nyakadra és nem szóljon bele az életedbe. Ha külön élnétek, akkor te már csak bejelentenéd neki otthon, hogy találkoztál valakivel, összejöttetek, stb., de abba nem tudna aktívan beleszólni/belenyúlni. Mi a helyzet ezzel a férfival? 20 év még nem a világ vége, vele beszéltél már a kapcsolat lehetőségéről? Te is felnőtt vagy már, mondd el neki, hogy te nem akarod, hogy a levegőben lógjon a dolog, mondjátok ki, hogy együtt vagytok, és ha ő ezt nem akarja, akkor te is továbbléphetsz. De ne azért, mert anyád otthon azt mondja, legyen a saját, felnőtt döntésed. Sok szerencsét és kitartást hozzá!

2023. ápr. 20. 14:29
 16/16 anonim ***** válasza:
68%
Teljesen világos, hogy veled akarja eltartatni magát a jövőben (is). Ezért beszél le a pasiról. Nehogy a végén rá (anyádra) ne jusson a pénzedből. Mellesleg ha te hozod a pénzt aházhoz, akkor azzal költözöl össze, akivel kedved tartja, anyádnak ebben nincs szavazati joga. Örüljön, hogy megtűröd az általad fizetett albérletben.
2023. ápr. 21. 06:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!