Szerintetek az normális, ha egy 9 éves gyereknek egy több mint negyedmilliós ajándékot vesznek születésnapjára?
Gyanítom, hogy második feleség vagy barátnő lehet a kérdező, és a férje/barátja gyerekéről van szó.
N
Azért valahogy a "negyedmillió" szó többnek érződik, mint 250.000 forint :D
Tehetős ismerősöm egy nap csak úgy kitalálta, hogy a 12 éves fiának vesz egy Apple terméket (nem tudom, pontosan melyiket, de az is kb annyiba kerül) - másnap volt a szülinapja, last minute ötlet volt.
Visszatérve a kérdésre, ő dolguk - remélem a kissrác megbecsüli, bármi is az. Sajnos a korábban említett kissrác nem igazán érzi a pénz értékét.
Ünnepekre sokszor kapott tőlünk videojátékokat a Steam fiókjába (tehát nem egy fizikai lemezt, hanem online verziót - ezek közül sokat ő kért), köztük újabbakat, drágábbakat is. A játékok összértéke már egészen sok.
Elfelejtette a jelszót, nem írta le, és nem is igazán érdekli.
Amúgy miért ne kaphatna egy 9 éves gyerek egy új laptopot?
A lányomnak is vettünk bármilyen alkalom nélkül merr 3. osztályban elkezdték tanulni a Microsoft Office alkalmazásokat és több ppt és Word szorgalmi feladat volt. Sőt volt kötelezően beadandó is.
Itthon nekem a laptopomon a céges dolgok vannak rajta, ahhoz nem engedem hozzá nyúlni így ésszerűbb hogy vettünk neki.
Semmi problémát nem látok vele, ha a család megengedheti magának, illetve az ajándék is valamilyen értelmes dolog.
Anno én is kaptam a szüleimtől elég drága dolgokat, például az új laptoptomat (már hét éve ezt használom, tizenhét évesen kaptam), a hegedűmet (tizenöt évesen kaptam, még mindig használom), ejtőernyőzést több kamerás felvétellel (életem egyik legszebb élménye).
Nem olvastam végig a kommenteket, de szerintem normális.
Nem mindegy, az sem hogy hány embertől kapja. A gyerekemnek az udvarba kb fél millióból csináltattunk "játszótért". Ebből anyámék 50et adtak bele a párom anyjáék szintén a 4 testvérem 40et a párom 2 testvére 20at. Tehát 160 ezret rokonok fizettek. A többi 340 et pedig mi. Ez nem volt összeg egy olyan időtálló dologért amit a gyerek ha olyan az idő boldogan használ évekig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!