Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek az normális, ha...

Szerintetek az normális, ha egy 9 éves gyereknek egy több mint negyedmilliós ajándékot vesznek születésnapjára?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 11. 19:43
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
30%
EZ inkább a szülőkről szól, nem a 9 éves gyerekről. Hadd lássa a rokonság meg a barátok, mit engedhetünk meg magunknak!Elektromos kisautó, kacsalábon forgó kastély, kilós aranyak stb. De nem boldog a gyerek, csak a sokadik drága játék.
2023. ápr. 11. 21:36
 42/67 anonim ***** válasza:
88%
Az ma már nem egy nagyon nagy összeg.
2023. ápr. 11. 21:41
 43/67 anonim ***** válasza:
17%
Lehet, hogy neked nem, de amikor tömegeknek a napi kaja a gond...
2023. ápr. 11. 21:46
 44/67 anonim ***** válasza:
89%
250 ezer forintot már egy 2 műszakos gyárban is simán meg lehet keresni. Azért ennyiből,ha egyedelülálló a szülő,tényleg nehéz félrerakni havi kb 20 ezret,hogy egy év múlva meg legyen a negyedmillió,de két szülőnek,akik tegyük fel,nem minimálbérért güriznek,nekik szerintem nem okoz gondot. Csak neked! De miért tűntél el?
2023. ápr. 11. 21:51
 45/67 anonim ***** válasza:
69%
660 euró, az úgy már mindjárt nem hangzik olyan soknak.
2023. ápr. 11. 21:52
 46/67 anonim ***** válasza:
14%

"De miért tűntél el?"

Van élete, azért.

Miért elvárás itt egyesek részéről, hogy a kérdező itt strázsáljon végig, amíg csak érkeznek a válaszok?

2023. ápr. 11. 21:54
 47/67 anonim ***** válasza:
95%
Ha van rá pénzük, akkor igen
2023. ápr. 11. 21:57
 48/67 anonim ***** válasza:
91%

Kb. ennyi idősen kaptam egy zongorát (pianínót) anyai nagyszüleimtől ajándékba, mivel zongorát kezdtem tanulni.

Gyorsan rákerestem guglival: új Yamaha pianínót jelenleg 1,47 millió Ft-tól (!) árulnak akciósan a készlet erejéig. Oké, nekem nem Yamaha volt, de talán láthatóak az arányok.

És nem voltunk gazdag család, nagyszüleim falun élő, háztájiban dolgozó kisnyugdíjasok voltak. Tehenet adtak el, annak az árából lett a zongora.

Ja, és mindez a szocializmus idején volt, amikor messze nem voltak ilyen vagyoni különbségek.

Manapság, amikor jónéhányan milliárdos vagyonokkal rendelkeznek, semmi különös nincs egy 250e Ft-os ajándékban. Akkor sem, ha a lakosság jelentős része egy hónapban ennyit keres.

Ahogy a válaszokat nézem, kérdező, alighanem bebuktad, hogy itt szidasd valamelyik rokonodat. :-))))

2023. ápr. 11. 21:58
 49/67 anonim ***** válasza:
100%

ma 21:54

A kérdező már a 7-es válaszában leírhatta volna, hogy miről van szó.

2023. ápr. 11. 22:00
 50/67 anonim ***** válasza:
95%

44# A tömegeknek akikről te beszélsz, ott a cigi meg a pia a gond.

Minimálbéren vannak, havi 50ezret simán elszívnak ketten. Az tíz hónap alatt 500 e. Ebből megvan két gyerek negyedmillás ajándéka.

Tisztelet a kivételnek akik se pia, se cigi és nehezen élnek éheznek. Sajnos vannak ők is elegen.

2023. ápr. 11. 22:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!