Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Állandó vita a pénz miatt?...

Állandó vita a pénz miatt? Mivel lehet felnyitni egy szülőnek a szemét, hogy az nem élet, ahogy ő él?

Figyelt kérdés

Vidéken él, munkahelyén kívül sehová nem jár, max. a nagyszülőkhöz kéthétben egyszer. Nincs hobbija sem, barátnőkkel telefonon beszél, esetleg 3-4 havonta elmegy valamelyikükhöz egy kávéra. Nem jár szórakozni, mert hogy ő nem szeret, otthon érzi jól magát.

Autót heti egyszer használja, ha bevásárolni megy, amúgy biciklivel megy a munkahelyére és haza. Hétközben nem főz, mert van kedvezményes menza nekik bent, hétvégén valami gyors és olcsó egytálételt. így szerintem érthető, hogy a kiadásai miért alacsonyak... Nincs, mire költsön.

Ebből jön az, hogy mivel én máshogy élek, több pénzt költök el, folyamatosan hallgatom, hogy miért nem spórolok, miért nem teszek többet félre, minek ez, minek az. Hiába mondom, hogy nekem/nekünk így jó, nem szeretnék lemondani a megszokott dolgaimról, meg sem hallja. Úgy, hogy saját keresetem van, saját lakással, külön élek tőle. Sosem tudnék úgy élni, hogy az a napi programom, hogy elmegyek a munkahelyemre, aztán délután haza, és így élem le az életemet (gyerekkoromban is ugyanez volt, vele sehová nem lehetett menni, mert ő otthon érzi jól magát). Ma is elmentünk hozzájuk délelőtt, 10 perc után kezdte, hogy miért voltunk megint nyaralni, hát márciusban is voltunk, minek vettem már megint új kanapét, a covid alatt cseréltem le az összes bútort a lakásban, miért vittünk ajándékot hozzájuk, miért voltunk tegnap este vacsorázni, bulizni a barátainknál, áruljam már el, mi jó van az alkoholban...

Sokszor azt érzem, hogy kedvem sincs vele találkozni, mert mindig ez lesz a téma. Ő nem érti az én álláspontomat, mert az életét otthon, a négy fal között éli le. De folyton számon kér, hogy minek ez, minek az, úristen, hová költök el én ennyi pénzt?!

2023. ápr. 10. 13:20
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
A problémám az, hogy annak ellenére, hogy valamennyire átlátja az anyagi helyzetemet/helyzetünket, minden alkalommal, ha beszélünk, vagy találkozunk, erre élezi ki a témát. Számon kér, sopánkodik. Már a férje is mondta, hogy hagyjon már minket élni, fiatalok vagyunk, ez a természetes, hogy szeretünk menni, barátokkal lenni, kirándulni, utazni.
2023. ápr. 10. 13:48
 12/37 anonim ***** válasza:
100%
Akkor minden alkalommal témát váltasz
2023. ápr. 10. 13:49
 13/37 anonim ***** válasza:
94%
Két véglet vagytok. Szerintem egyik se normális. Ettől független mindkettőtöknek a saját döntése, másnak nincs köze hozzá.
2023. ápr. 10. 13:53
 14/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem tom tenyleg, gyakorin mindenki ennyire eletkeptelen?

Nem ertetek egyet? Oke, es kit erdekel? Elmondod neki, hogy ne szoljon bele az eletedbe, kulonben nem latogatod meg tobbet.

Ha nem erti, tenyleg nem mesz tobbet addig, amig nem lesz valtozas. Pont.

Es te se itelkezz az o elete felett, neked sincs jogod biralni azt, ahogy o el.

2023. ápr. 10. 14:03
 15/37 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy "az nem élet, ahogy ő él", éppen olyan felesleges, megalázó és korlátolt ítélkezés, mint az, hogy "csak hülyeségekre szórod a pénzt".

Remélem, ezt csak ide írtad, és nem b@szogatod őt ezzel, ugyanúgy, ahogy ő téged. Nem kell, hogy arra vágyjon, amire te, nem kell, hogy szégyellje az életét, amiben - bármilyen hihetetlen is neked - jól érzi magát. Nem mindenki te vagy.

Szóval nem kell "felnyitnod a szemét", hogy az ő élete nem élet, mert de, az. Attól még, hogy nem olyan, mint a tiéd. A tiéd nem jobb, hanem más.

Neki is ugyanazt kéne megértenie, mint neked, hogy másoknak máshogy jó. Amíg ügyelsz a szükséges mértékű megtakarításra, és nem másoktól veszed el a pénzt, addig azt csinálsz vele, amit jólesik. Ezt elmondhatod neki újra és újra, kérve, hogy ne jöjjön már rendszeresen ilyenekkel, mert nem az életmódodtól veszi el a kedved, hanem csak a beszélgetéstől, de attól tényleg, mert nincs kedved újra és újra ezt hallgatni. Mondhatod, hogy te sem cseszegeted őt, hogy úgy éljen ahogy neked tetszik (már ha tényleg nem szoktad), úgyhogy tegye meg cserébe ő is ezt a szívességet. Javasold, hogy mivel egyetértés úgysem lesz, csak a rossz szájíz van belőle, így legalább kerüljétek inkább ezt a témát, mint ahogy mások a politikát.

2023. ápr. 10. 14:10
 16/37 anonim ***** válasza:
100%
Élni és élni hagyni..
2023. ápr. 10. 14:20
 17/37 anonim ***** válasza:
47%
Igazán lebilincselő történet Mr. Andersen! Mikor jön a következő rész?
2023. ápr. 10. 14:24
 18/37 A kérdező kommentje:
Igen, igazán hihetetlen, sőt, egyenesen felfoghatatlan, hogy egy fiatal, gyerektelen pár, jobb anyagi lehetőségekkel szeret szórakozni, utazni, valamint az is, hogy vannak olyanok, akik semmit nem csinálnak a szabadidejükben…
2023. ápr. 10. 14:28
 19/37 anonim ***** válasza:
90%
Ha mindig ilyen volt, akkor valószínűleg nem tudsz változtatni rajta, mert neki elég ez. Ha régebben produktívabb volt, akkor meg lehet inkább elhagyta magát, és zavarja ha más éli az életét.
2023. ápr. 10. 14:39
 20/37 anonim ***** válasza:
89%

"Mivel lehet felnyitni egy szülőnek a szemét, hogy az nem élet, ahogy ő él?"

Kb azzal, amivel a beképzelt, arrogáns gyermek szemét is fel lehetne nyitni, hogy nem ő xarta a spanyolviaszt és bizony mindenkinek joga van úgy élnie az életét, ahoyg azt ő akarja.

2023. ápr. 10. 14:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!