Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire vehetem komolyan a...

Mennyire vehetem komolyan a békülési szándékot a szüleim részéről a "kitagadás" után? A helyemben hogy állnátok ehhez?

Figyelt kérdés

Tettem valamit, ami kiderült, nekik pedig nem tetszett. Kezdődött az érzelmi zsarolás, hogy fejezzem be, mondjam, hogy megbántam és kérjek bocsánatot, akkor minden el lesz felejtve.

Nem egy óvodás gyerek vagyok, akit így kéne nevelgetni, mondtam, hogy ez a saját életem, nem mondhatnám, hogy megbántam volna eddig bármit, amit tettem. Nem kell egyetérteniük, de ezt a nagy teátrális "könyörögj a bocsánatunkért" műsort is túlzásnak érzem.

Utána jött az, hogy akkor többet ne is keressem őket, a telefont sem fogja felvenni a családból senki, sem ők, sem a nagyszüleim, mert ez nekik is el lesz mesélve, és oldjam meg az életemet ezek után úgy, ahogy akarom. Költözzek ki a lakásomból, adjam vissza a kocsit is, kezdjek magammal, amit akarok és rájuk ezentúl ne számítsak, meg a pénzükre sem.

Ennek 2 hónapja, végülis megoldottam mindent, szóval nem lakom a híd alatt, éldegélek ugyanúgy, mint eddig. Nem beszéltem velük, mert szerintem ez a kiborulás felesleges volt, kb. ilyen "cirkuszoljunk, hogy lássa, komoly a dolog". Nem beszéltünk azóta, nem találkoztunk, anyukám párszor hívott, de nem vettem fel. Legjobb barátnők mondták, hogy tőlük érdeklődött, hol vagyok, jól vagyok-e. Aztán most a héten írtak egy üzenetet Facebookon (Anya és Apa aláírással, ebből gondolom, hogy közös). Szeretnének látni, menjek haza hozzájuk most, az ünnepek alatt, legyünk együtt kicsit... Nemet mondtam, részben azért is, mert elutazom holnap, részben pedig, mert nem tudom, mennyire lehet komoly ez a békülés, mikor kb. 2 hónapja még az lett közölve velem, hogy nem vagyok a lányuk és ne is próbáljak beszélni velük ezentúl. Ilyet szerintem senki nem mond csak úgy, főleg nem az egyetlen gyerekének, akivel előtte nagyon jóban volt. Korábban szinte sosem veszekedtünk, nem volt viharos a kapcsolatunk még kamaszkoromban sem. Ezért nem tudom, hogy mit gondoljak erről az egészről most, meg a hirtelen közeledésükről.

2023. ápr. 8. 13:39
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
79%

Nálunk kéthónap után jött a jaj, nem úgy gondoltam, ne haragudj, beszéljünk, etc.

Bocs, hogyha nekem azt mondod, takarodjak a p..csába, majdnem ezekkel a szavakkal, csak mert merészelnék elköltözni és saját életet élni - oké, akkor elmegyek, de nem kell aztán kuncsorogni.

Nem érdekel, és nem sértődtem meg, egyszerűen csak a szavaknak súlya van, amit ők abszolút nem fognak fel, és úgy lazán dobálóznak velük, végig sem gondolva, mit ejtenek ki a szájukon.

Így jártak, nekem nem hiányzik egy ilyen közeg, ahol ezek a dolgok heti szinten előfordulnak.

2023. ápr. 8. 16:01
 22/48 anonim ***** válasza:
80%

15-ös, nálunk pl azért ment a vergődés és aztán a halál f...ra elküldés, mert bejelentettem, elköltözök - ÉS nem b...gathatnak tovább kedvükre, mert nem leszek ott, mint boxzsák.

Ennyi volt a naaaagy indok, aztán amikor látták, hogy komolyan gondolom az ignorálást is - elvégre ők jöttek nekem a semmiért -, akkor már ment a puncsoskodás.

2023. ápr. 8. 16:03
 23/48 anonim ***** válasza:
30%
21-es vagyok, köszi a nullát :D Örülök, amiért itt mindenkinek szuper a családja, nem pedig bántalmazó szr. :D Nevetséges.
2023. ápr. 8. 16:04
 24/48 anonim ***** válasza:
28%

21,22,23!

Ugye olvastad, hogy itt egy olyan családról van szó, ahol q kérdező mint gyerek lakást és kocsit is kapott?

2023. ápr. 8. 16:10
 25/48 anonim ***** válasza:
83%
#24, és az felmenti a szülőket minden alól IS?
2023. ápr. 8. 16:14
 26/48 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező: amolyan "ha ezt megtudják rólad akkor mi, szülők szégyenkezhetünk, hogy ilyen gyereket..." típusú volt a hozzáállás és ez a félelem motiválta esetleg a döntést?
2023. ápr. 8. 16:14
 27/48 A kérdező kommentje:

Azért az, hogy "kaptam", bőven túlzás.

A lakáson rajta van a haszonélvezeti joguk, plusz megkaptam kiselőadásként, hogy ajándékozás volt közöttünk, ezért azt visszakövetelhetik. A kocsi pedig az apám cégén keresztül volt lízingelve, szóval azt sem éppen mondanám az enyémnek

2023. ápr. 8. 16:15
 28/48 anonim ***** válasza:
27%

"A lakáson rajta van a haszonélvezeti joguk, plusz megkaptam kiselőadásként, hogy ajándékozás volt közöttünk, ezért azt visszakövetelhetik. "

A legtöbb szülő így ajándékoz ingatlant, haszonélvezeti joggal. Az ajándék visszakovetelesenek meg vannak a jogi követelményei. A rózsaszín bluz/ing pl nem játszik, a viszonyom van a nos oktatómmal és hasonlók már inkább,

2023. ápr. 8. 16:24
 29/48 anonim ***** válasza:
81%
Nezd, ha valamilyen anyagi jellegu vagy komoly anyagi kihatassal biro dolog miatt haborodtak fel, akkor tobb okuk volt az auto es a lakas megvonasara, mintha valamilyen pusztan etikailag kifogasolhato ugyrol volt szo. Ezert volna szukseg arra, hogy korvonalazzad a problema okat. Teszem azt, ha a gyerekem valamilyen koltseges (es esetleg karos) szenvedelyre szorja ket kezzel a penzt mar evek ota, ezt titkolja elolem, de elvarja, hogy tovabbra is tamogassam, es amikor kiderul a dolog, akkor meg csak nem is szegyelli magat miatta, hanem azt mondja, ne ussem bele az orrom, akkor en is meggondolnam, hogy tovabb finanszirozzam az o kedvteleset, ha nem is tagadnam ki.
2023. ápr. 8. 16:26
 30/48 anonim ***** válasza:
78%
A ferjemet is azért "tagadtak ki" üvöltve sírós hisztirohammal, mert 38 évesen mereszelt elköltözni es nem apolgatni meg gyagyázni tovább az érzelmileg eretlen es amúgy tenyleg betegeskedő anyját. Két hét múlva mar ment a picsogás, hogy miért nem megy vissza. Néha megy latogatóba, de sem engem, sem a gyerekeket nem viszi. Nem is hívnak minket. A néni nem tudja feldolgozni, hogy a fia nem marad mellette a haláláig es merészelt sajat csaladot alapítani. Mert raérne utána. Jelzem, a ferjem most 48 eves... mamika még mindig él, és nem is nagyon fog meghalni mostanában...
2023. ápr. 8. 17:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!