Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire vehetem komolyan a...

Mennyire vehetem komolyan a békülési szándékot a szüleim részéről a "kitagadás" után? A helyemben hogy állnátok ehhez?

Figyelt kérdés

Tettem valamit, ami kiderült, nekik pedig nem tetszett. Kezdődött az érzelmi zsarolás, hogy fejezzem be, mondjam, hogy megbántam és kérjek bocsánatot, akkor minden el lesz felejtve.

Nem egy óvodás gyerek vagyok, akit így kéne nevelgetni, mondtam, hogy ez a saját életem, nem mondhatnám, hogy megbántam volna eddig bármit, amit tettem. Nem kell egyetérteniük, de ezt a nagy teátrális "könyörögj a bocsánatunkért" műsort is túlzásnak érzem.

Utána jött az, hogy akkor többet ne is keressem őket, a telefont sem fogja felvenni a családból senki, sem ők, sem a nagyszüleim, mert ez nekik is el lesz mesélve, és oldjam meg az életemet ezek után úgy, ahogy akarom. Költözzek ki a lakásomból, adjam vissza a kocsit is, kezdjek magammal, amit akarok és rájuk ezentúl ne számítsak, meg a pénzükre sem.

Ennek 2 hónapja, végülis megoldottam mindent, szóval nem lakom a híd alatt, éldegélek ugyanúgy, mint eddig. Nem beszéltem velük, mert szerintem ez a kiborulás felesleges volt, kb. ilyen "cirkuszoljunk, hogy lássa, komoly a dolog". Nem beszéltünk azóta, nem találkoztunk, anyukám párszor hívott, de nem vettem fel. Legjobb barátnők mondták, hogy tőlük érdeklődött, hol vagyok, jól vagyok-e. Aztán most a héten írtak egy üzenetet Facebookon (Anya és Apa aláírással, ebből gondolom, hogy közös). Szeretnének látni, menjek haza hozzájuk most, az ünnepek alatt, legyünk együtt kicsit... Nemet mondtam, részben azért is, mert elutazom holnap, részben pedig, mert nem tudom, mennyire lehet komoly ez a békülés, mikor kb. 2 hónapja még az lett közölve velem, hogy nem vagyok a lányuk és ne is próbáljak beszélni velük ezentúl. Ilyet szerintem senki nem mond csak úgy, főleg nem az egyetlen gyerekének, akivel előtte nagyon jóban volt. Korábban szinte sosem veszekedtünk, nem volt viharos a kapcsolatunk még kamaszkoromban sem. Ezért nem tudom, hogy mit gondoljak erről az egészről most, meg a hirtelen közeledésükről.

2023. ápr. 8. 13:39
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
57%
szerintem tedd felre a buszkessegedet, nem mesz vele sokra..sot inkabb hatraltat az eletben es egyedul maradsz. nekem ez egy felfujt vitanak tunik amibe mindenki belelovalta magat es a vegen nagyot durrant. Most meg keresnek mert hianyzol nekik es akkor te becsuksz....szerintem nyiss felejuk..nem lehet akkora balhe, baj problema hogy ne lehessen megint kibekulni.
2023. ápr. 8. 13:54
 2/48 anonim válasza:
48%
Egy gyereket, a vérünket kitagadni/megtagadni az egyik legnagyobb bűn, amit szülő elkövethet. Az én értékrendemben nem bocsánatos bűn, nincs visszaút.
2023. ápr. 8. 14:02
 3/48 A kérdező kommentje:
Igen, én is kicsit azt érzem, hogy itt azért nem egy sima túlreagálásról van szó, hanem súlyos dolgokról. Elvenni a lakhatásomat, apanázsomat azért nem olyasmi, mintha csak hirtelen eldurrant volna az agya az apámnak...
2023. ápr. 8. 14:07
 4/48 anonim ***** válasza:
26%
Nem tudom, hogy mit csináltál, de gondolom nem bűnöztél. Vergődjenek csak.
2023. ápr. 8. 14:08
 5/48 anonim ***** válasza:
79%
Nálunk már 2-3 nap után jöttek a teátrális bocsánatkérésekkel, kb. a csillagokat is leígérték az égről. Én megbocsátottam, de azóta is bánom. A helyedben élném az életem és nem néznék vissza.
2023. ápr. 8. 14:11
 6/48 anonim ***** válasza:
73%
Nyiss feléjük. Aztán elmondják, pontosan mit gondolnak, átgondolták, most mi a helyzet. Reméljük nem csak azért hívtak, mert húsvét van.
2023. ápr. 8. 14:13
 7/48 anonim ***** válasza:
89%
Bocsánatkérés volt, vagy csak "Gyere haza, hiányzol."?
2023. ápr. 8. 14:13
 8/48 A kérdező kommentje:
Bocsánatkérés az üzenetben így, szó szerint nem volt leírva, csak hogy mennyire régen láttak, hiányzom nekik, látni akarnak, hallani a hangom.
2023. ápr. 8. 14:16
 9/48 anonim ***** válasza:
17%
Gyermeket kitagadni egyáltalán nem bűn, sokszor a legjobb dolog, amit a szülő saját magáért megtehet. Átgondolnám mennyire volt jogos az álláspontjuk és ez alapján döntenék.
2023. ápr. 8. 14:19
 10/48 anonim ***** válasza:
89%
Nezd, errol nem lehet erdemben nyilatkozni, amig nem korvonalazod, mi volt a kivalto ok. Az alapkerdes az, hogy mennyiben volt jogos a felhaborodasuk.
2023. ápr. 8. 14:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!