Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A mai gyerekeknek miért...

A mai gyerekeknek miért vesznek meg mindent a szülők?

Figyelt kérdés
Én mindig a családtagjaim által leharcolt dolgokat kaptam meg pl. telefont. Meg a saját magam összekuporgatott pénzéből vettem magamnak egy olcsó tvt meg telefont ( a tvt az egész család nézte mert előtte csak régi kocka tvnk volt) Van egy öcsém és ő meg mindent megkapott már kiskorában is és ki is sajátította magának az én cuccaim.

2023. ápr. 2. 22:17
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
88%
mert megtehetik es akkor meg is teszik ez igy oke.
2023. ápr. 3. 12:23
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a legtöbb szülő nem vesz meg mindent. Én is "elkényeztetett" gyerek voltam, több játékom volt, mint a társaim 90%-ának, mégis vannak emlékeim, hogy a szüleim azt mondták valamire, hogy nem, vagy, hogy "majd később megkapod" és a később megkapott ajándéknak nagyon tudtam örülni, mert ugye heteket-hónapokat vártam rá, hogy játszhassak vele.

Szerintem fontos, hogy amennyire lehet és anyagilag belefér, igyekezzenek a szülők beteljesíteni a gyerek vágyait, ha nem is rögtön, akkor valamivel később, ha, amit kér a gyerek, túl drága, akkor beszéljenek össze rokonnal és mondjuk legyen az egy nagy, közös szülinapi ajándék vagy találjanak egy olcsóbb, de nem sokkal rosszabb alternatívát az adott dologra.

2023. ápr. 3. 12:28
 23/33 anonim válasza:
24%

Azért vesznek meg mindent a szülők, hogy így fejeuzzék ki, hogy szeretik a gyerekeiket, nincs idő vagy igény a "máshogyan "kimutatásra. Pl, ha kirándulni menne a család gyakrabban, vagy együtt játszanának, akkor azzal is ki lehetne fejezni a szeretetet, de így a mai világban egyszerűbb, le van tudva egy "termékkel "a szeretet

Azért még hozzá tenném, hogy azért nem mindenki tud mindent megvenni.

2023. ápr. 3. 14:56
 24/33 anonim ***** válasza:
82%

Én is úgy látom: figyelem, szeretet-pótléknak veszik, valamint 100%-ig meg vannak győződve hogy jót tesznek.

A szeretetet meg odafigyelést, a gyerekkel való foglalkozást semmi se pótolhatja.

Olyan is van, aki - mivel mindent azonnal megkapott, se várni, se gyűjteni nem kellett rá soha - felnőttként egy pénz-szóró kis akarnok pukkancs lesz, aki mindig dührohamot kap, ha nem az ő igényei teljesülnek, merthogy az effajta "nevelés" ilyet tett vele. "Jaaaajjj kell az ájfón tizennégyes legmodernebbje me' nem akarok kilógni a sorból, mit szólnak", azonnal kell, jajj, de jövő szeptemberig tán kitart, akkor már az új modell kell majd mert kimegy a divatból a mostani" stb.

2023. ápr. 3. 15:21
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

"100%-ig meg vannak győződve hogy jót tesznek"

Ezt nem hiszem. Szerintem legtöbben bele sem gondolnak igazán.

2023. ápr. 3. 17:43
 26/33 A kérdező kommentje:
Azért ti is kicsit elgondolkoznátok azon hogy mondjuk egy 9 évesnek jobb cuccai vannak mint nektek
2023. ápr. 3. 17:46
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
Mekkora a korkülönbség köztetek?
2023. ápr. 3. 17:48
 28/33 A kérdező kommentje:
Elég nagy a korkülönbség
2023. ápr. 3. 17:51
 29/33 A kérdező kommentje:
9 év a korkülönbség
2023. ápr. 3. 17:53
 30/33 A kérdező kommentje:
A kérdést nem azzal a céllal írtam ki, hogy itt sírjak, hogy én nem kaptam meg mindenből a legjobbat. Nem erről van szó. Csak nem értem miért kell mindent nekik megadni és miért kell engedni nekik mindent. Hétvégén is mindig azt csinálja az öcsém, hogy reggel korán bemegy a nappaliba és egész nap nyomja a Fortine, Minecraft és társait meg a haverjait is áthívja játszani és ez megy egész hétvégén este mondtam neki hogy már elég lesz de ott ordibál meg minden. És szinte ezt is kisajátította magának szinte. Pedig még én kaptam azt a játékkonzolt.
2023. ápr. 3. 18:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!