Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A mai gyerekeknek miért...

A mai gyerekeknek miért vesznek meg mindent a szülők?

Figyelt kérdés
Én mindig a családtagjaim által leharcolt dolgokat kaptam meg pl. telefont. Meg a saját magam összekuporgatott pénzéből vettem magamnak egy olcsó tvt meg telefont ( a tvt az egész család nézte mert előtte csak régi kocka tvnk volt) Van egy öcsém és ő meg mindent megkapott már kiskorában is és ki is sajátította magának az én cuccaim.

2023. ápr. 2. 22:17
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
34%
Nem azt mondtam. Nagyon nem is vagyok féltékeny, csak egy kicsit.
2023. ápr. 2. 23:08
 12/33 anonim ***** válasza:
95%

Szóval mivel az öcséd megkap mindent te pedig nem ezért “a mai gyerekek megkapnak mindent”

Először is nem hinném hogy olyan öreg lennél hogy ne számítanál bele ugyanabba a korcsoportba, másrészt mindig is voltak gyerekek akik megkaptak mindent és mindig voltak olyanok akik pedig nem.

Az esetek 90% ban ez attól függ hogy a szülő megengedheti ezt magának vagy sem

2023. ápr. 2. 23:27
 13/33 anonim ***** válasza:
82%

Az a normális, hogy minél több mindennel kedveskedik valaki a gyerekeinek, pláne, ha még anyagilag is megengedheti magának. Elvégre azért van a gyerek, hogy biztosítsa számára a minél minőségibb élethez szükséges feltételeket a szülő, és hogy kényeztesse.

Az nem normális dolog, hogy annyira kivételeznek sok gyerekes családok bizonyos testvérekkel, mint ahogy azt te felvázoltad.

De erről nem kollektíve a mai generáció, nem a mindenféle csecsebecsével elkényeztetett konkrét gyerekek és nem is a te kis testvéred tehetnek, csakis a SZÜLEID. Tessék a megfelelő bűnbakra mutogatni a védtelenebb célpontok helyett.

2023. ápr. 3. 00:10
 14/33 anonim ***** válasza:
78%

1.

Mert megtehetik.

2. "Bezzeg a mi időnkben mi volt, most sokkal több játék, lehetőség van.

3. Szeretet-odafigyelés-törődés pótlása céljából.

Stb.

2023. ápr. 3. 05:12
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem pont azért mert ők is a leharcolt sz4r cuccokat kapták, a saját kis szülinapi pénzükből kellett venniük édességet is stb stb

A saját gyereküknek jobbat akarnak. Azt akarják pótolni amit ők nem kaptak meg.

A másik réteg meg pont ezért nem vállal gyereket, és inkább saját magát kényezteti, saját magát kárpótolja a hiányos gyerekkorért.

2023. ápr. 3. 06:41
 16/33 NTBS ***** válasza:
52%

A többség nem teheti meg, csak hitelből.

Ne kelljen a gyerekkel foglalkozni.

2023. ápr. 3. 08:05
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

Szóval az összehasonlítás alapja az, hogy Te mit kaptál?

Hát, én telefont sem kaptam, most akkor mi lesz?

Nem, nem kapnak meg ma sem a gyerekek mindent. Aki mégis megkapja, az régen is megkapta volna.

2023. ápr. 3. 08:09
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

Mert a legtöbb gyerek nem kereső ember még, hanem tanul. Szeret mondjuk tévézni és szeretne egyet és a szülőnek van rá pénze, hogy valamikor megajándékozza vele, miért ne tehetné meg? Vagy egy telefonnal.

Egy olyan készüléket, amit már a családtag sem szeretne, azt miért adja tovább? Ha vehet neki jobbat. Mert nagy általánosságban akkor váltanak telefont az emberek, ha az már nem jó, sokat xarakodik, akkor már inkább veszel egy jobbat neki, nem a rosszat adod tovább, szerintem legalábbis.

De ezt én még nem tartom mondjuk elkényesztetésnek.

2023. ápr. 3. 11:06
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

Maga a feltevés hibás, nem minden szülő vesz meg mindent a mai gyerekeknek.

Esetleg egyes szülők, mert a gyerek kikönyörgi.

Léteznek használt gyerekruha boltok, ha ezeket nem venné senki a gyerekének, akkor ezek csődbe mennének.

2023. ápr. 3. 11:55
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
42 éves vagyok. Nem is volt mobil gyerekkoromban. Tetrisz volt, meg tv játéknak hivott dolog, ps-hez, xbox-hoz hasonló, csak baromi gagyi. Ezt felesleges összehasonlítani a mai dolgokkal. Ami nem létezik azt nem tudták megvenni. Játékból, ruhából, ételből sem volt olyan választék mint most. 90-es évektől lehetett több dolgot kapni. Mobilt meg csak 95-tol kb.
2023. ápr. 3. 12:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!