Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy beszélgessek anyámmal...

Hogy beszélgessek anyámmal így, 80+ és nem birja ki hogy ne szóljon mindenbe bele? Minden mondata az hogy ezt ne így hanem amúgy csináld.

Figyelt kérdés
Nem lakunk együtt, szép családunk van. Próbáltam kevésszer találkozni vele de ő az a megmondogató tipus sajnos, régebben se tudott változni, most meg már nem is fog. Férjem és én se, gyerekek se hagyják neki hogy beledirigáljon bármibe, magára se szeretném hagyni. Jártatok már így?
2023. márc. 31. 09:09
 1/7 anonim ***** válasza:
71%

Nem kell vele beszélgetni, de te nem válsz le, mert "nem akarod magára hagyni".

Akkor ez van, nyelni kell.

Én mondjuk felnőttem, így lazán ignorálom azokat a családtagjaimat, akik mindenbe beleszólnának úgy, hogy semmi közük az életemhez.

Nem bunkón, csak amikor jön az okoskodás, bocs, mennem kell és vagy otthagyom, vagy leteszem a telefont.

Van, aki ezen megsértődött - tegye, halálosan nem izgat.

2023. márc. 31. 09:40
 2/7 anonim ***** válasza:
83%
Meghallgatod, aztán csinálsz, amit akarsz. Még sz is lehet, hogy néha érdemes rá hallgatni, nem dacból csakis ellene tenni.
2023. márc. 31. 10:10
 3/7 anonim ***** válasza:
92%

Nagymami: "így kell ezt csinálni nem úgy."

Te: "ok."

Aztán éled az életed ahogy akarod.

2023. márc. 31. 10:10
 4/7 anonim ***** válasza:
96%
Ne hagyd magára, de tudatosítsd benne, hogy ha segítség kell, akkor Te úgy fogsz segíteni, ahogyan a legkézenfekvőbb, és ha beszólogat, akkor kevesebbszer tudsz felénézni. Van olyan, aki ebből ért.
2023. márc. 31. 10:39
 5/7 anonim ***** válasza:
42%
Mondd neki, hogy örüljön neki,hogy lyuk van a hátsóján és még szelel meg üljön ki a ház elé élvezze ki a napsütést, nehogy holnap már lehúzzák a rolót
2023. márc. 31. 13:23
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyik füleden be a másikon ki :)
2023. márc. 31. 17:02
 7/7 NTBS ***** válasza:
100%
Meghallgatod, aztán cselekszel saját kútfő szerint.
2023. ápr. 1. 08:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!