Mennyire evidens nektek, hogy a mindennapokban segítitek egy ápolásra szoruló szülődet?
Számomra nem kérdés. Gondoskodtam az apósomról (egy csecsemő mellett), aztán apuról, most anyóst vettük magunkhoz, mert nagyon leromlott az állapota.
De szerintem a gondoskodás nem feltétlenül csak a személyes ápolás, mint nálunk. A gondoskodás az, amikor megkeresed azt a megoldást, aki mindenkinek megfelelő. Legyen az háziápoló, intézmény, vagy te magad. Csak az a fontos, hogy mindenkinek jó legyen a választás.
Számomra kizárt dolog, anyám kilenc évesen eldobott, apám nem nevelt soha, és nem nevelt fel.
Adj Isten.
Senki nem lehet "beadni" sehova, ha nem akar menni és nincs gondnokság alatt.
A környezetben azok az idős emberek, 75-80+, akik szellemileg épek, de fizikailag már segítségre szorultak, vagy csak nem akartak a háztartás gondjaival megbírkózni, maguktól döntöttek úgy, hogy inkább bevonulnak egy normális otthonba. Illetve az egyedülállók mellett egy házaspár ismerős is. Ők eladták a lakásukat és egy apartmant vettek egy idősek otthonában, saját bútorral, otthonosan berendezték. Önállóak, de mégis van segítség, ha baj lenne.
Ha otthon tudok vele maradni akkor igen. Ehhez az kell hogy valaki eltartson, vagy ápolásit tudjak igényelni rá.
Azért a gyerekeket megkérdezném hogy ők mit szólnak hozzá mert az én szobám nagyobb, oda mennének át a gyerekek. Ott azt akár el lehet választani paravánnal akkora.
Én meg meghúznám magam valamelyik gyerek kis szobájába a másik kis szoba a szüleimé akik ránk szorulnak.
De természetesen ápolnám, tőlem sosem állt távol az ilyesmi, mindig szerettem segíteni másokon. Hát hogyne segítenék a családtagomon. Igen, tudom mivel jár ez, vannak igen kellemetlenségek is benne, így azt is meg tudom érteni aki egyszerűen annyira undorodik a dologtól hogy bele betegedne ha ezt meg kéne csinálnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!