Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem mondták a szüleim...

Miért nem mondták a szüleim nekem soha, hogy “szeretlek”?

Figyelt kérdés

Tesóimnak és nekem sem mondták soha. Előttünk egymásnak sem. Soha nem csókolóztak előttünk, ölelés sem volt. Minket sem öleltek meg. Soha nem kaptam tőlük egy olyan mondatot, hogy “ügyes vagy” (pedig mindig nagyon jó tanuló voltam), de ha mondjuk becsúszott egy 1es akkor megkaptam, hogy hülye vagyok. Régen amikor láttam, hogy más anyukák, apukák milyenek a gyermekeikkel az volt nekem a furcsa az a szomorú, de valamilyen szinten már akkor irigykedtem.

Valamilyen szinten ez a nevelés befolyasolja a kapcsolataim. A barátnőimmel sem oleljuk meg egymást. Mikor a baràtommal elkezdtünk érezni egymás iránt, dok ideig nem tudtam neki kifejezni, higy szeretem, mondani se tudtam. Kellett idő amíg felengedtem és nyugodtan mondtam neki vagy minden furcsa érzés nélkül megöleljem. Amióta tole megkapok minden ilyen lelki támogatást, egyre jobban zavar, hogy a szüleim ilyenek velem.

2023. márc. 9. 20:57
 1/9 anonim ***** válasza:
49%
Nem sokan merik kimondani, de attól még szerethetnek.
2023. márc. 9. 21:06
 2/9 anonim ***** válasza:
40%

Nekem sem, na és?!

Én attól még mondom és szerintem te se hárítsd a saját felelősségedet másra.

A veled történtekért, a szüleidért nem te felelsz.

De a te hozzáállásodért másokhoz már igen.

És igen jó érzés megmaradni az áldozati szerepben, csak nem előremutató.

Azt meg, hogy miért nem mondták, kérdezd meg tőlük...

Sokan szégyellik az érzéseiket, pedig egy kedves szó nem kerül semmibe!

2023. márc. 9. 21:07
 3/9 anonim ***** válasza:
75%

Egyébként az embereknek különböző a szeretetnyelve.

Valaki pl. nem mondja ki a szót, de gondoskodik máshogy a gyerekéről és mindent megvesz neki. Más meg időt tölt vele inkább.

Nem vagyunk egyformák.

De az tény, hogy ahol kimondják, kimutatják, éreztetik, ott a gyereknek sokkal könnyebb lesz az élete, mert a lelki kiegyensúlyozottság előfeltétele az életben való előrehaladásnak.

2023. márc. 9. 21:10
 4/9 anonim ***** válasza:
92%
Nekem kábé 5 éves koromig mutatták ki,hogy szeretnek aztán hirtelen átváltottak olyan szülőkbe,akik nem törődnek az érzelmi világával a gyereknek ők tőlük sem láttam jó példát nem szerették egymást és minket sem,viszont én ezt ellenpéldának láttam és minden nap elmondom a férjemnek és a gyerekeimnek,hogy mennyire szeretem őket engem ösztönöz ez és kívánom neked,hogy te is vedd őket ellenpéldának szeretni jó és mutassuk ki annak,aki fontos nekünk,hiszen egy életünk van!
2023. márc. 9. 22:35
 5/9 anonim ***** válasza:
97%
Nekem sem mondták soha. Az öcsémnek sem. Nekünk ez nem volt furcsa akkor. Utólag meg abszolút nem is fontos. Én szeretgetem a lányomat, pedig már 174 cm kamasz... És minden nap mondom neki hogy szeretem, szeretjük.
2023. márc. 9. 23:00
 6/9 anonim ***** válasza:
98%

Jó kérdés, nem tudom sajnos mi az oka ennek. Nekem sem mondták soha. 5-6 éves koromból már vannak emlékeim, de soha nem mondták. Így aztán én sem nekik. Ezt szoktam meg, Így nőttem fel. Nagyjából felneveltek mert hát mégiscsak felelősek voltak értem, de ennyi, gondolom nem szerettek. ( A mai napig együtt vannak egyébként, 42 éve)

Szerencsére a férjemmel nem ilyen a kapcsolatom, mi gyakran mondjuk egymásnak, és éreztetjük is. Gyereket viszont nem szeretnénk.

2023. márc. 9. 23:10
 7/9 anonim ***** válasza:
49%
Nekik se mondták az ő szüleik. Régebben azért nem volt ez az érzelgősség divat. Nem foglalkoztak az érzésekkel.
2023. márc. 9. 23:38
 8/9 anonim ***** válasza:
59%

Nekem sem mondták sose, hogy szeretlek. Én viszont most mondom nekik. Akárhányszor beszélünk elmondom, mert ez szerintem fontos.

34/N

2023. márc. 9. 23:39
 9/9 anonim ***** válasza:
97%
furcsa de nekem sem mondtåk soha ėn viszont gyerekeimnek ,meg fėrjemnek is mindig mondom.
2023. márc. 10. 05:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!