Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Félig roma- félig magyar...

Félig roma- félig magyar gyakorisok! Ti szégyelitek a cigány szülőtöket?

Figyelt kérdés
Mármint hogy viselitek? Letagadjátok, ha lehet?

2023. márc. 9. 08:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem igen erősen helyzetfüggő, hogy szégyelli-e a magyar a cigány hozzátartozóját avagy sem.

Ha egy érett személyesről van szó aki rendben van önmagával, termesztetettel, közügyekkel(politika, hírek,) még az is szégyellné a cigány hozzátartozóját azért mert a testvíírei, olyanok amilyenek, bár ha valaki sötét mint az éjszaka az nem feltétlen szégyenlli a cigány hozzátartozóját magyarként mert nem jut el az értelméig a hátrányos megkülönböztetés.

Egy embert sem lehet kivakarni a cigányságból mert a szocializáció miatt képtelenek lesznek integrálódni a többségi "normális" társadalomba.

Adhatsz rá szép ruhát, taníttathatod de ha nálánál gyengébbel találkozik és az az útjában van akkor leveti magáról azt az igen vékony kultúra vékony mázát amivel a tanárait, jóakaróit megtéveszti napról - napra, hétről - hétre, évről - évre, ...és galádúl hátba támad vagy a többi cigánnyal kinevet a hátad mögött.

Cigányoktól jó minél távolabb maradni mert gyökereiben tér el a kép kultúra, gondolkodás módja a munkáról, családról, igazságosságról, Istenről, tudományról, értelemről, szellemvilágról, ...életértelméről és kb mindenről.

Cigányok világ életükben elvoltak nyomva mindenhol ezen kívül nincs hátországuk mindenhová csak betelepítik őket aztán ott mindent lelaknak természetet, közösségi életet, embereket.

Nincs ország ahol szívesen látnák őket.

Nem lehet velük mit kezdeni mert nincs közöttük egy sem akire a többi cigány feltudna nézni és példával szolgálhatna a többi cigány kilátástalan életére, így aki a legközelebb van hozzájuk(apjuk, nagy testvéreik) azt utánozzák mint a majmok; isznak, drótoznak, lopnak, csalnak, ... Nincs elfőttük példakép, hát azt csinálják amit maguk előtt látnak, így működnek a majmok csak azok szerencsére a civilizált társadalomtól jó távol vagy az állatkertben és csak az látja őket aki fizet érté.

2023. márc. 9. 12:52
 12/21 anonim ***** válasza:
79%
Nekem anyum és az ő szülei romák. Rajtam nem látszik de a vermersekletemen igen. Sose zavart se engem se masz
2023. márc. 9. 13:57
 13/21 anonim ***** válasza:
67%
Nem a származás a lényeg hanem a viselkedésük.
2023. márc. 9. 14:13
 14/21 anonim ***** válasza:
57%
Nem szégyelltem soha. Azt szégyellném ha olyan lenne a családban, aki sztereotípiákból általánosít. Magyarban is sok gyökér van, magukat mégis mosdatják a magyarok, pl.Szita Bence gyilkosai. Én vagyok olyan értelmes, hogy mindenkit a saját tettei alapján ítélek meg, nem a börszíne miatt.
2023. márc. 9. 16:13
 15/21 anonim ***** válasza:
94%
Nem szégyellem. Sőt! Nagyszerű zenész volt. Hiányzik:(
2023. márc. 9. 17:31
 16/21 anonim ***** válasza:
60%
Nekem a párom félvér, én "fajtatiszta" magyar vagyok. Ő pl szégyellte, és első randi előtt el sem mondta. Nekem nagyon rosszul esett utólag szembesülni vele, hogy az anyjával ezen feszültek. Valahol azért megértem őket, mert a magyarok többsége valóban elképesztő módon előítéletes. De azért elég egészségtelen dolog, ha valakiben az ilyesmi felmerül. Magadnak ártasz ezzel, ha le akarod tagadni a fél családod. Inkább kerüld el az olyan emberek társaságát, ahol ez hátránynak számít, ha teheted.
2023. márc. 12. 17:27
 17/21 anonim ***** válasza:
38%

16-os csináljunk már úgy mintha cigányok nem lennénk legalább annyira előítéletesek legalább mint a magyarok , hagyjuk már..

Amikor középkori kultúrában él a magyarországi cigányok többsége.

Azt nem bírják elfogadni , ha egy lánynak rövid a haja vagy nem szeret főzni hagyjuk már....

2023. márc. 12. 23:35
 18/21 anonim ***** válasza:
36%
#17.Egy kis töri óra, a magyarok elég rendesen toppon voltak a kisebbség elnyomásában szemben, köztük a romák esetén is.(szépen vissza is kapjuk a határon túlon)
2023. márc. 13. 00:00
 19/21 anonim ***** válasza:
79%

18-as ki beszél itt a múltról most van. Még most is megszóljuk mink ha egy cigány lány nem úgy viselkedik, hogy jó háziasszony lesz belőle én ezt látom.

Nem vagyunk semennyire sem nyitottak a magyar kultúrára, többségünk írni sem tud normálisan, tele van cigányokkal az összes börtön és tesszük magunkat, hogy mekkora fene nagy kultúránk van, jah tényleg elmennek a magyarok és elkezdjük fúrni meg hatbaszúrni egymást. Mi népünk közül kerül ki %-osan a világ legtöbb bünözője ebbe is biztos kehetsz. 1 millióan vagyunk Magyarországon, tètelezzük fel ismerek 5000 embert, abból mondjuk 2800 férfi hát nagyon keveset ismerek akinek nem volt baja a törvénnyel.... 8 osztályom van , nem igazán vagyok tisztában a törtènelemmel,de írni olvasni tudok és vannak rokonaim akik felnőtt lètükre nem! Kőmüves segèdkènt dolgoztam és azt mondták a cigány kolègáim, hogy miért beszélsz a magyarokkal azok nem a tijeid. Szóval inkább hagyjuk ezt, ki mennyire elfogadó.

2023. márc. 13. 09:19
 20/21 anonim válasza:
51%
Félvér vagyok. A magyar szülőmet szégyellem.
2023. márc. 13. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!