Félig roma- félig magyar gyakorisok! Ti szégyelitek a cigány szülőtöket?
Nem szégyellem, mert nála jóravalóbb, tisztelettudóbb embert nem ismerek.
Mindent megtesz a családunkért, és mindenünkért keményen megdolgozott.
Nála jobb édesapát kívánni sem lehetne.
Nyilván az ember nem tagadja meg, akit szeret és védelmezi még önmaga előtt is. Ne legyünk álszentek, a roma emberek rossz hírneve nem a véletlen műve, van alapja. Aki ezt letagadja, az részrehajlás miatt teszi, érzelmi alapon esetleg azért, mert fogalma sincs a dolgokról.
Igen, vannak jó, becsületes cigány emberek is, de a kialakult előítélet tapasztalaton alapszik. Tudnánk reggelig sorolni a példákat, a lényeg, azok után ha látok egy roma tinikből álló csoportot, akkor tőlük jobban tartok, mint a magyaroktól, mert előbbiekkel már megjártam és ismerőseim is, utóbbiakkal meg nem.
A tolvajlás pedig a szabadabb életstílus sajátja. A kötöttségek, törvények, bezártság, szigor, normák, erkölcs, spórolás stb. ez mind a cigány élet elleni fogalomkör. A cigányság néplelke a szabadság, azt csinálok, amit akarok, enyém a világ, élvezem az életet, aki nem így tesz (mondjuk becsületes, dolgozik) az lúzer... Ez a "cigány vér".
Vannak cigányok, akik mindebből ki akarnak törni és erőt megfeszítve becsületesek, dolgoznak még akár jobban, mint a magyarok, de a többségük előtt sajnos menő a laza élet, a hirtelen meggazdagodás akár bűntényből, a keménykedés, a másik fiú leverése, a gyengébb felett uralkodás. Ez mindinkább menő a fiatalok körében. A magyarok körében is ez van, és egyre több becstelen magyar van, de a cigányoknál jellemzőbb.
A politikáról nem írnék inkább csak annyit, az még ront a helyzeten a börtönviselt cigány vezetőkkel, a liberális szólamokba becsomagolt korrupcióval, a teljesen rossz irányba kiszórt sok-sok milliárddal, a megvett szavazatokkal. Ami nem a cigányok miatt van, hanem őket használják ki, a magyarokat is kihasználják, megvezetik, de a politika ilyen. Szóval onnan segítséget nem lehet várni, csak ront a helyzeten, láthatjuk.
Nekem anyám félig az, nem nagyon látszik rajta, csak mostanában, ahogy öregszik.
Rajtam meg már végképp nem jön ki, apámtól a hófehér bőrt és a világosbarna hajat örököltem.
nem nagyon tudja ezt az ismerősi körömből senki, csak a szűkebb család, de ha lehet, tagadom.
Nem szégyellem, de soha nem kerül szóba.
Az emberek előítéletesek sajna, simán eltörheti az ember karrierjét.
A rasszizmus túl erőteljes és nagyon benne van a levegőben, ráadásul amúgy is feszült a légkör az országban szóval ez miatt hatványozottan elő vannak véve és nyilván általánosan őket hibáztatják.
Ha csak romák laknának M.o.-n nem lenne semmi probléma.
lol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!