Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy lehet(ne) sikeresen...

Hogy lehet(ne) sikeresen kezelni egy ilyen szülőt?

Figyelt kérdés

Úgy adódott a helyzet, hogy haza kell költöznöm egy rövid időre. Neki álltam kifesteni a szobám. Ebben apám is segített. Konkrétan anyám ott toporzékolt, hangosan és arrogánsan beszélt, vagy engem vagy apámat szólongatta. Próbálta magára hívni a figyelmet. És mivel azon voltunk, hogy hamar készen legyünk, hát dolgoztunk. Erre anyám felkapta a vizet, puffogva és csapkodva fogta magát és biciklivel elment a boltba. Sajnos, ez általános. Állandóan azt akarja, hogy ő legyen a középpontban. Lenyugodott és folytatta tovább a magyarázást.

Másnap is vagy állandó panaszkodással vagy provokációval (lebecsmérléssel, belém állással) próbálja magára vonni a figyelmet. Hogy lehet ezt kezelni? Sokáig nem lehet lehet rezzenéstelenül "legyinteni".

Mit lehet tenni, ha anyám állandóan uralkodni és kontrollálni akar mindamellett, hogy az összes energiám, figyelmem akarja?

2023. márc. 2. 17:30
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
51%
Hány éves, hogy ilyen rozogának írja le magát?
2023. márc. 3. 05:53
 22/23 anonim ***** válasza:
37%
Mondjuk nem kellene látványosan lesza, hanem közben lehet beszélgetni is. Én is festettem már, hidd el, megy a kettő ;)
2023. márc. 3. 07:24
 23/23 anonim ***** válasza:
44%
Tényleg leírhatnád, min cirkuszol. Mert ennyiből az is lehet, hogy ti fütyültök rá, meg az is, hogy ő egy hisztérika. Mindkét esetben a bunkónak kell állítania magán.
2023. márc. 3. 08:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!