Hogy lehet(ne) sikeresen kezelni egy ilyen szülőt?
Figyelt kérdés
Úgy adódott a helyzet, hogy haza kell költöznöm egy rövid időre. Neki álltam kifesteni a szobám. Ebben apám is segített. Konkrétan anyám ott toporzékolt, hangosan és arrogánsan beszélt, vagy engem vagy apámat szólongatta. Próbálta magára hívni a figyelmet. És mivel azon voltunk, hogy hamar készen legyünk, hát dolgoztunk. Erre anyám felkapta a vizet, puffogva és csapkodva fogta magát és biciklivel elment a boltba. Sajnos, ez általános. Állandóan azt akarja, hogy ő legyen a középpontban. Lenyugodott és folytatta tovább a magyarázást.
Másnap is vagy állandó panaszkodással vagy provokációval (lebecsmérléssel, belém állással) próbálja magára vonni a figyelmet. Hogy lehet ezt kezelni? Sokáig nem lehet lehet rezzenéstelenül "legyinteni".
Mit lehet tenni, ha anyám állandóan uralkodni és kontrollálni akar mindamellett, hogy az összes energiám, figyelmem akarja?
Nem lehet, hogy arra akart kérni titeket, hogy menjetek el neki a boltba?
2023. márc. 2. 20:17
14/23 A kérdező kommentje:
Egész nap pakoltunk és festettünk. Folyamatosan dolgoztunk és beszéltünk vele is. De neki nem volt elég. Segíteni nem akart, mert ő már annyira idős és fáj mindene, hogy már kifestette magát egy életre. Majd elkezdett káromkodni, sóhajtozni és csapkodni. Ekkor fogta magát elment és mikor visszajött kezdődött elölről.
2023. márc. 2. 20:28
15/23 anonim válasza:
Na jó, ennyiből nem tudom összerakni, kicsit hiányos a sztori. Szóljatok hozzá egy-két jó szót, pl. köszönjük, nagyon finom volt az ebéd, hátha ez is jobb kedvre deríti.
2023. márc. 2. 20:43
16/23 anonim válasza:
Zárod az ajtódat.
2023. márc. 2. 21:15
17/23 anonim válasza:
Nárcisztikus. Keresztül kell nézni rajta, hogy ne legyen közönsége a teátrális játszmájának. Abból él, hogy a véreteket szívja, nem kell odaadni neki. Viszont igyekezzél különköltözni, mert ebbe beleőrülsz. Az akarata ellenére senkit nem lehet meggyógyítani.
2023. márc. 2. 21:58
18/23 anonim válasza:
Komolyan az a baja hogy nem figyeltek rá? Vagy az nem tetszik neki hogy hazaköltözöl és emiatt felborul a megszokott élete?
Szerintem beszélj vele erről akkor megkapja a figyelmet és a lehetőséget arra hogy elmondja mi a baja. Aztán utána lehet keresni a megoldást.
2023. márc. 2. 22:20
19/23 anonim válasza:
Nézz mélyebbre,talán csak több szeretetre vágyik. Ti vagytok a családja!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!