Pofátlanság lenne kérni a szüleimtől egy új iPhone-t?
Na, ez nem nyert. Csak van aki értelmes dologra költi a pénzét, egy iPhone árából vettem egy nagyon jó állapotú, szinte hibátlan használt autót és még maradt is pénz a zsebemben.
Így igaz, de ő még erre is lusta.
"17 évesen nem tud annyit keresni diákmunkával, hogy abból vehessen egy telefont..."
Dehogynem. Csak akkor majd meggondolja, hogy hány százezerért vegyen. Annál jobb.
Egy iPhone 13 Mini jelenleg olyan 340 ezer forint körül van, hivatalos magyar viszonteladóknál. Nem tudom, hogy a szüleid mennyit keresnek, de ez jóval több, mint az átlagos magyar nettó bér. A medián bérnél még sokkal több. Tehát az átlagos magyar egy évben több mint egy hónapot dolgozna, csak ezért a telefonért. Pofátlanság lenne azt kérni a szüleidtől, hogy mondjuk ketten együtt közel egy hónapot dolgozzanak a telefonodért? Szerintem igen. Nekem ennyi idősen eszembe sem jutott volna a szüleimtől ilyet kérni. Most, majdnem 30 évesen is hónapokig rágódtam, hogy hasonló árkategóriában merjek-e ilyen készüléket venni, pedig ez nekem kevesebb mint fél havi nettóm.
Persze ha a szülők talicskázzák haza fejenként a milliós nettó fizetést, akkor kérhetsz tőlük ilyet, maximum azt mondják, hogy nem.
De mondok jobbat: ha nyáron (vagy akár most) elmész diákmunkára és nem szórod el a fizetésedet, akkor 2-3 hónap alatt ha nem is feltétlenül a telefon teljes árát, de a nagyját előteremtheted magadnak és onnantól már nem olyan vészes megkérni őket, hogy szálljanak bele az árába egy 100-assal mondjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!