Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha nem tudom elviselni a...

Ha nem tudom elviselni a szüleimet mert ok nélkül lelkileg bántanak, korlátoznak, akkor lehet valahol jelezni, és kérni, hogy avatkozzanak közbe?

Figyelt kérdés

Már volt kérdésem, de leírom még egyszer.

Szóval, van egy félig fekete osztálytársam gimiben, amin a szüleim kiakadtak teljesen alapból is, hát még akkor, amikor később én beleszerettem ebbe a fiúba.

Egyáltalán nem nyitottak arra, hogy a fiú amúgy milyen, csak tiltanak tőle, sértő megjegyzéseket tesznek rá is és az anyukájára is, és ha érveket, indokokat kérek, akkor ezer ponton támadható, még nem teljesen felnőtt fejjel is láthatóan hülyeségeket beszélnek.

Egyre jobban ellenőriznek, nem bíznak meg bennem, és őszinte elkeseredést látok rajtuk, hogy "ilyen lettem", anyukám még sírni is szokott és könyörögni, hogy felejtsem el a srácot, hírbe ne hozzanak vele, még időben vagyok, nem késő, stb.

Teljesen megbolondulok, mert kettős életet kell élnem, és úgy érzem, lelkileg terrorban vagyok tartva. Hiába ők a szüleim, sehogy nem tudom elfogadni, hogy tökéletesen ok nélkül csinálják ezt velem, és hiába próbálok higgadtan érvelni, hiába tudom cáfolni, amit mondanak, egyszerűen süketek rá, mint az ágyú. Gyakorlatilag ők kényszerítenek arram hogy hazudjak nekik, trükközgessek.

Lehet valahonnan segítséget kérni? Hátráltatnak a tanulásban, akaratom ellenére rebesgetik, hogy ha másképp nem tudunk megoldást találni, akkor iskolát fogok váltani, pofonnal is fenyegetnek.

Könyörgöm, segítsetek!

2023. febr. 19. 15:00
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:
100%

#40 Pontosan ezt próbáltam elmagyarázni a komment szekcióban jelen lévő látens zsebnáciknak. De szerintük ha nincs kékre zöldre verve, akkor nem lehet bántalmazott... Holott az érzelmi bántalmazás is nagyon súlyos. Az ilyen kamaszokból jó eséllyel lesz nagykorukra szorongó, depressziós, ne adj isten pszichiátriai gyógyszerekkel kezelt felnőtt. És ha azt írod, kérjen segítséget, lehordanak a sárga földig.

Még esetleg testvér (ha van) vagy közeli rokonok bevonása lehetne jó (már amennyiben ők nem ugyanilyen idióták, mint a szülők). Talán ha látják, hogy más családtagoktól azt látják, hogy nyitottan állnak hozzá, elgondolkodnak, hogy bennük van a hiba.

2023. febr. 20. 15:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!