Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha nem tudom elviselni a...

Ha nem tudom elviselni a szüleimet mert ok nélkül lelkileg bántanak, korlátoznak, akkor lehet valahol jelezni, és kérni, hogy avatkozzanak közbe?

Figyelt kérdés

Már volt kérdésem, de leírom még egyszer.

Szóval, van egy félig fekete osztálytársam gimiben, amin a szüleim kiakadtak teljesen alapból is, hát még akkor, amikor később én beleszerettem ebbe a fiúba.

Egyáltalán nem nyitottak arra, hogy a fiú amúgy milyen, csak tiltanak tőle, sértő megjegyzéseket tesznek rá is és az anyukájára is, és ha érveket, indokokat kérek, akkor ezer ponton támadható, még nem teljesen felnőtt fejjel is láthatóan hülyeségeket beszélnek.

Egyre jobban ellenőriznek, nem bíznak meg bennem, és őszinte elkeseredést látok rajtuk, hogy "ilyen lettem", anyukám még sírni is szokott és könyörögni, hogy felejtsem el a srácot, hírbe ne hozzanak vele, még időben vagyok, nem késő, stb.

Teljesen megbolondulok, mert kettős életet kell élnem, és úgy érzem, lelkileg terrorban vagyok tartva. Hiába ők a szüleim, sehogy nem tudom elfogadni, hogy tökéletesen ok nélkül csinálják ezt velem, és hiába próbálok higgadtan érvelni, hiába tudom cáfolni, amit mondanak, egyszerűen süketek rá, mint az ágyú. Gyakorlatilag ők kényszerítenek arram hogy hazudjak nekik, trükközgessek.

Lehet valahonnan segítséget kérni? Hátráltatnak a tanulásban, akaratom ellenére rebesgetik, hogy ha másképp nem tudunk megoldást találni, akkor iskolát fogok váltani, pofonnal is fenyegetnek.

Könyörgöm, segítsetek!

2023. febr. 19. 15:00
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:

Na még egyszer: Nem akarom, hogy elvegyenek a szüleimtől, nem egy ilyen alja borsodi zsákfaluból való c család szintjén áll a helyzet, hogy ilyen akár felmerülhessen. Én azt szeretném, ha megértenék, hogy amiket a barátom ellen felhoznak, hamis dolgok. Szeretném, ha megismernék őt, biztos vagyok benne, hogy kedvelnék a személyiségét, csak elzárkóznak a ténytől, hogy egyáltalán VAN neki személyisége, ő is ember.

Amit csinálnak, az de igen, bántalmazás. Kaptunk edukációt arról, hogy mi a bántalmazás pontosan, 2 osztályfőnöki órát szántunk erre, mert az ofőnk fontosnak tartotta, hogy ilyen módon felkészítsen az életre, így egy pszichológussal együtt felvilágosítottak erről.

Elsősorban párkapcsolati bántalmazásról volt szó, de általánosan a bántalmazás mintái, eszközei univerzálisak, és a szüleimnél is bőven megfigyelhetők.

Fenyegetnek, megkérdőjelezik az érzéseim, gondolataim valódiságát, mindent, amit mondok, kidobnak az ablakon, hogy kicsi vagyok és tele lett manipulációval a fejem. A privát szférámat megszüntették, és ha nem akarok a rabszolgájuk lenni, akkor hazudoznom kell.

A fiúval továbbra is együtt vagyunk, de csak a suliban tudunk találkozni. Sokszor mindenféle kamut ki kell találni, miért maradok ott 1-2 órával tovább (hogy legalább annyi időnk legyen egymásra), volt, hogy egy barátnőmnek és az ő szüleinek a segítsége is kellett, hogy falazzanak.

Ha nem teszem ezt, akkor hoznak-visznek autóval (mondjuk így is, csak legalább néha nyerek egy kis extra időt), aztán otthon nem lehetek csukott ajtóval, és folyamatosan átnézik a böngészési előzményeket a telefonomon és a gépemen is. Ahhoz, hogy legyenek magánjellegű beszélgetéseim, a barátnőmtől kapott tartalék telefont kell használnom, és persze rejtegetni.

Ha normálisan, higgadtan érvelek, akkor elkezdenek provokálni, majomnak nevezni a barátom, ostoba ringyónak nevezni az anyukáját, meg 1000x hajtogatni, hogy más kultúra, meg, hogy afrikai törzseknél milyen szokások vannak, meg milyen gyilkosságok vannak arrafelé, rohadó hulladarabok a kukában, meg hasonlók. Erre megmondom, hogy SOHA NEM ÉLT AFRIKÁBAN, és az apukáját 2 éves kora óta nem látta, szóval semmilyen más kultúrát nem ismer, csak a magyart. Akkor meg jönnek, hogy de a vérében van a primitívség. Amikor megkérdezem, hogy akkor most kultúra, vagy VÉR, akkor vagy ignorálnak, vagy már üvöltött apám, hogy FOGJAM BE.

Attól, hogy még nem vertek meg, bőven bántalmazás kategória...

2023. febr. 19. 16:36
 12/41 anonim ***** válasza:
6%
Mit vársz hogy csukják le a szüleidet???nem fogják,amíg az ö házukban élsz az ö kenyerüket eszed addig nincs választásod,ha ök nem akarják megismerni a fejed tetejére állsz akkor se tudsz mitcsinálni,addig hazudsz nekik amíg le nem buksz utána még rosszabb lessz,jobb lenne öszintén beszélni velük
2023. febr. 19. 16:55
 13/41 anonim ***** válasza:
64%

Az a baj, hogy nem tudod őket megváltoztatni. Hiába mutatnád be nekik, lehetne a világ legrendesebb embere a szerelmed, akkor sem enyhülnének meg.

De mert egyébként a fehérek milyenek? Gondolom ők nem erőszakosak, nézzenek csak tükörbe.

Mondd meg nekik, hogy akkor mostantól te is terrorban tartod őket. Majd leállsz, ha ők is. Nyilvánosan rasszistázd le őket. Család, rokonok előtt, boltban bárhol. Had tudja meg a világ milyenek. Vedd fel videóra, mutogasd körbe az ő szüleiknek. Rúzzsal írd fel anyád tükrére hogy fehér rasszista majom.

2023. febr. 19. 17:25
 14/41 anonim ***** válasza:
69%
13,nagyon hülye vagy szerinted szép mit érne el te okos ????
2023. febr. 19. 17:39
 15/41 anonim ***** válasza:
100%
Azon kívül hogy elkezdnék komolyan szemétkedni vele a szülei, vagy fizikailag is bántanák?
2023. febr. 19. 17:48
 16/41 anonim ***** válasza:
38%
Azért érdemes hogy szerintetek a szülők normálisak..
2023. febr. 19. 17:56
 17/41 anonim ***** válasza:
24%
érdekes *
2023. febr. 19. 17:56
 18/41 anonim ***** válasza:
40%
Szülők is bőven hibásak a helyzetben.
2023. febr. 19. 18:03
 19/41 anonim ***** válasza:
25%
Márpedig igenis kérhetsz segítséget. Felkeresheted a területileg illetékes családsegítő szolgálatod. Onnan sok szolgáltatás elérhető, pszichológus, családterápia, stb. Meg hátha a szüleid észhez térnek, ha az undorító hitleri nézeteiket egy hivatalos helyen kellene előadniuk... lehet, ott már nem lennének ennyire vagányak.
2023. febr. 19. 18:51
 20/41 anonim ***** válasza:
22%
+ nem bírom ép ésszel felfogni, hogy az többség szerint ez a felfogás teljesen normális a 21. században. Lehurrogjátok itt szerencsétlent, márpedig ez valóban kimeríti az érzelmi bántalmazást A-Z-ig...
2023. febr. 19. 18:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!