Van egy "gyerek", aki tiszteletlen a szüleivel, testvérével szemben és önző módon viselkedik. A szülők a stressz miatt inkább ráhagyják és tűrik. Milyen lehetősége van az idősebb testvérnek?
Az önző testvér kb 20 éves,a másik 2 évvel idősebb.
A szülők 43-46 évesek.
Ameddig nem ő gondoskodik magáról és emellett tiszteletlen, önző addig úgy gondolom jogos a számonkérés szóval "ne harapja meg az etető kezet".
Ha felém van olyan szívesség, amitől nekem jobb színvonalú, könnyebb lesz az életem, akkor cserébe az a MINIMUM, hogy megadom a tiszteletet és mellette viszonzom a szívességet, hogy ne egyoldalú legyen a történet.
Szerintem ez így korrekt.
Tehát itt veled van gond, mint kiderült.
Nincs minimum, és nincsenek elvárások egy családban. Illetve nem szabadna lennie, csak ugye a diszfunkcionalitás jellemző.
Bele tudnék menni mélyebben, de ne tartasz ott sajnos, hogy értsd.
Jól van így a testvéred. Te? Nem.
Nekem mindig borzasztóan szomorú, amikor azt látom, hogy egy diszfunkcionális családban a hálát váró, narcisztikus, mérgező szülők sikeresen összeugrasztják a gyerekeiket.
Pedig lehetnének jó testvérek is, akik együttéreznek egymással, szolidárisak, legalább a töredékét megadják annak a szeretetnek, amit a szüleiktől nem kaptak meg, és a szüleik életében és halála után is ott vannak egymásnak, segítik egymást.
De nem, Magyarország a lázadók leverésének az országa, ahol az erősebb kutya baszik, ahol amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a kisökörnek, ahol nem szrunk oda, ahol eszünk, ahol felülre nyalunk, alulra rúgunk, ahol a behódolás és a tekintélytisztelet mindörökké nagyobb érték a szabadságnál.
Végtelenül szomorú.
Kérdező, én a helyedben próbálnék picit nyitottabb lenni, legalább fél órára, és leülni a testvéremmel, beszélgetni vele, megkérdezni tőle, hogy neki végülis mi a baja, problémája, hogy érzi magát, mit szeretne.
Minimum elköltözni, szerintem...
Vagy én nem értelek titeket, vagy én nem tudom megfelelően elmondani a kérdésem, ezért leírom egy másik nézőpontból:
Van egy olyan családtag akinek a hozzáállásából, tevékenységéből a többi családtagnak keletkezik szellemi/lelki/anyagi kára.
Azért mert van egy családi kötelék, az elszenvedőknek nem lehet joga számonkérni rajta, hogy hagyja abba azt a tevékenységet? Ráadásul úgy, hogy az illető nem független mivel a többi családtag nyújtotta lehetőségeket élvezi.
Nincs jogod számonkérni, hogy a többi családtagnak milyen hátránya származik ebből, ugyanis az a többi családtag joga. Majd kiállnak magukért, ha nem tetszik valami, addig meg marad a mártíranya szerep. Annyira nem fájhat neki, ha a gyerekét nem tudja helyretenni...
Neked ehhez nincs közöd.
A tisztelet alapból kijár minden embernek! Nem kell kiérdemelni de el lehet veszíteni! Tiszteld apádat és anyádat, hogy hosszúéletű légy e földön. Hülyén hangzik de hallottunk már olyan gyerekről akit a szülei kitagadtak, beadtak intézetbe, verték stb. Hiányzott a tisztelet. A tisztelet megnyilvánul a szép beszédben, modorban, és cselekedetekben. A tiszteletlen móresre kell tanítani a megfelelő eszközzel. Van akin csak a verés "segít".
Az idősebb testvérnek már sokkal fiatalabban kellet volna elérnie , hogy öccse respektálja...amikor még ezt gyermekként büntetlenül megtehette volna. Most már eső után köpönyeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!