Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mondjàtok meg kérlek, hogy...

Mondjàtok meg kérlek, hogy mit csinàljak màr az apàmmal?

Figyelt kérdés

29/n vagyok, és màr nagyon ki vagyok borulva. Apàm 65 éves, mindigis remete volt, sose beszélt az érzéseiről, anyuval màr rég nincsenek együtt. Senkire se kívàncsi, nagyon magànak való, és borzasztóan önző.

Én vagyok az egyetlen az életében, de engem meg megfolyt. Nem képes felfogni és feldolgozni, hogy ennyi évesen van valakim, szerinte én még erre bőven ràérek, és a karrier a fontos. Az én véleményem nem érdekli abszolút semmibe, ki akarna magànak sajàtítani.200kmre lakik tőlem. Ha valamire azt merem mondani, hogy nem, olyan lelki zsarolàst csinàl, hogy az nemigaz .

Kérlek segítsetek, hogy lehet ezt megàllítani úgy, hogy fel is fogja végre a dolgokat, és hogy ne sértődjön meg?

Minden reggel írnom kell neki, hogy jóreggelt, szép napot, meg minden este hogy jóéjszakàt. De semmi nem érdekli velem kapcsolatban, csak a munka meg az egyetem, karrier. Semmi màsról nem akar tudni velem kapcsolatban. Igaz ő se beszélt soha az ő életéről, dolgairól.

Engem mâr teljesen megfolyt. Màs felnőtt emberek egy héten egyszer ha beszélnek vagy kétszer akkor meg vannak elégedve, nekem àllandóan jelenteni kell, és nekem semmire nem szabad nemet mondani, azonnal ugrani kell, különben megy a lelki terror.

Nem arról van szó, hogy ne szeretném, vagy ne gondoskodnék róla, hanem arról, hogy hiàba mondom neki, hogy felnőtt ember vagyok, egyàltalàn nem érdekli, és nagyon de nagyon nincs tekintettel a màsikra! Borzasztó!!!!!

2023. febr. 16. 09:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
81%
200km-ről egészen biztosan nem ugraltat. Abban meg mi a nehéz, hogy írsz neki napi két uzenetet? 48 vagyok, anyám is ír reggel és este, nem esik nehezemre egy mondatot vissza írni neki
2023. febr. 16. 09:34
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi az, hogy minden reggel írnom KELL? Nincs olyan, hogy kell meg hogy nem szabad. Nem írsz. Mit csinál, meggyilkol? Te hagyod magad. És csak te tudod megállítani. Távolodj el érzelmileg az érzelmi zsarolásától. Előre jelezd neki, és utána ne reagálj semmire. Nem baj, ha megsértődik, ezzel nem ő magát sérti, hanem téged sért. Ne hagyd magad! Legyél fontos magadnak! Ha van pénzed pszichológusra, érdemes.

(megfojt)

2023. febr. 16. 09:37
 3/13 A kérdező kommentje:
Àllandóan ő akarja megmondani, hogy mit csinàljak, és ettől màr a falra tudnék màszni. Meg az egész lelki terrortól, amit művel.
2023. febr. 16. 09:44
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

megfoJt

Te belemész ebbe a játszmába, ő meg nyilván nem száll le rólad.

Sértődjön meg, zsaroljon. Telefont nem veszem fel. Neked ebben nem kell részt venni, te is tudod, csak megszoktad már, hogy szívat és nehéz más nézőpontból szemlélni ezt a kapcsolatot. Pedig kénytelen leszel.

2023. febr. 16. 10:22
 5/13 anonim ***** válasza:
84%

"200kmre lakik tőlem."

Hát akkor telefonálj vele többet, és tanulj meg vele értelmesen beszélni, a távolság mindent megold ebben a kérdésben.

Neked csak annyi a problémád, hogy túl őszinte vagy azzal akivel nem biztos, hogy igy kellene.

2023. febr. 16. 10:42
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Ezt teszi veled,mert megteheti,és azért teheti meg mert HAGYOD.
2023. febr. 16. 10:57
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Magadon tudsz változtatni, pl nem írsz neki kötelező jelleggel vagy ha úgy vna, nem veszed fel a telefont.

Őt nem fogod tudni megváltoztani. Nincs a papán gomb, amit ha megnyomsz, akkor majd nem sértődik meg. De, meg fog sértődni. És?

2023. febr. 16. 10:59
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Olyan nincs egy 29 éves felnőtt embernél ,hogy meg kell tegye,amit a szülő követel,különben...különben mi történik,ha ellentmondasz?200 km-ről hogy tud ugráltatni?
2023. febr. 16. 11:01
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Telefont nem kell felvenni, üzenetet nem kell olvasni stb.
2023. febr. 16. 11:07
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Amikor személyesen találkoztok megmondod neki, hogy innentől TE úgy DÖNTÖTTÉL, hogy mivel FELNŐTT ember vagy, heti egy adott napon fogtok telefonon beszélni (kijelölsz egy napot) és minden héten a kijelölt napon megbeszélitek kivel mi történt a héten.

Ha ez neki megfelel akkor jó, ha nem akkor innentől kezdve nem tartod vele a kapcsolatot. Ugyanis nem kötelező. Választhat.

És ebből ne engedj, ne hagyd magad érzelmileg zsarolni!

Mondd meg neki ha ez nem jó, akkor letiltod és nem beszéltek. Jó pár ezer ember van hazánkban aki egyáltalán nem tartja a kapcsolatot a szüleivel, ugyanis nem kötelező.

Te is húzd meg a saját határaidat (ahogy mások is megteszik) és abból ne engedj!

Van egy ismerősöm, őt addig csesztették a családtagok amíg se szó, se beszéd külföldre költözött, mindenkit letiltott. A rokonok meg rendőrökkel kerestették, nem tudták hová tűnt. Később a rendőrök megtalálták és kiderült, hogy az állandó b*szogatás miatt akart eltűnni a családtagok elől. Pedig csak meg kellett volna mondania a rokonoknak, hogy innentől ő éli egyedül a felnőtt életét és hagyják békén. Heti egy telefon hogy megnyugodjanak a rokonok hogy még él az illető, de nincs cseszegetés.....

Beszélj te is apáddal erről.

2023. febr. 16. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!