Anyám miatt kórházba kerültem, ő meg vidáman éli világát?
Nem akarok belemenni a részletekbe, 30 éves vagyok, Anyámnak segítettem egy kerti munkában. Figyelmetlen volt és én súlyosan megsérültem, kórházba kerültem. Sajnos maradandó problémám lett, ki tudja meddig gyógyszereket is kell szednem, nem mehettem még haza se. Ő nem érzi magát felelősnek abszolút. Éli a világát mintha mi sem történt volna. Ami sokat mond, hogy mindig mindenkinek elmond dolgokat, most meg hallgat erről. Most hétvégén a gyerekeim és a feleségem átmentek volna hozzá, mert nálunk nem ment a fűtés! 4 és 2 évesek a gyerekek! Anyám válasza az volt, hogy háát, most? Akkora a baj? Nálam most buli van, mindenki ivott már, most nem tudtok átjönni.
Végül egy barátnőjéhez mentek. Anyámat felkérdeztem azzal kapcsolatban is, hogy miatta lettem tartós beteg, mert soha semmire nem figyel, erre azt mondja, ő nem felelős, az én hibám minden, minek jöttem segíteni, ő nem fogja emiatt elrontani a napjait. És most is látom a facebookon hogy ő kávézni van, sétálgat erre-arra, stb. A kórházba nem jött be, mert nem akar koronavírust kapni elmondása szerint. A feleségemmel is amikor beszél vidám, rólam nem kérdez. Azt mondja, hogy ott vagyok ahol egy betegnek lennie kell, csináljam amit az orvosok mondanak és ő ehhez nem tud hozzászólni.
Milyen anya az ilyen?
Sajnos ilyen. Ezzel nem tudsz mit csinálni.
És mi a terv a jövőre nézve?
2-esssel teljesen egyetértek.
Ha nem írod le a részleteket, hogyan szenvedtél balesetet, és pontosan mit csinált helytelenül anyukád, akkor erről nem lehet véleményt mondani.
A másik, hogy nem fogadja be a családtagokat, amikor náluk nincs fűtés, mindenképpen gáz. De itt is kíváncsi lennék miért nincs és mikorra várható, hogy lesz.
Emellett feltételezem, eddig sem volt gondos mintaanya, és -nagymama. Erre számítani lehetett volna akkor is, amikor vele együtt dolgozol, vagy amikor olyan probléma van, hogy a segítségére szorulna a családod. Magyarán: valószínűleg eddig is ilyen volt. Felelőtlen és sz...ban hagyja a gyerekét, menyét és az unokáit. Akkor minek mentél egyáltalán segíteni neki?
Konkrétan mi bajod lett?
Meg mi az, hogy maradandó?
Nem hinném, hogy tolószékbe kerültél volna vagy ilyesmi, tán levágtad az ujjad a baltával vagy mi?
Te is piálsz néha, vagy csak a muterod?
Hogyan vádolhatod anyádat azzal, hogy miatta lettél beteg, ha csak segítettél valami kerti munkában? Vagy mit nem mondasz el? Azért az elég meredek, hogy segítesz valamiben, megsérülsz, és a végén az illető lesz a hibás?
Remélem ezt hangoztatod is, jó nagy lelkiismeretfurdalást keltve anyádban...
És ha nem vétett semmilyen hibát az anya? Akkor okés, hogy közönyös a fia problémáival szemben?
De amúgy hiába mondjuk ki, hogy nem okés, ez van. Ilyen az anyád, kérdező. Rossz neked. Őt nem tudod megváltoztatni, csak a saját gondolataid, érzéseid, hozzáállásod. Ez lebegjen mindig a szemed előtt, amikor valaki hülye.
$2@R anya az ilyen, neked viszont jobbulást!
#8 Csak nem ott voltál a balesetnél, hogy ilyen tájékozott vagy?
"És ha nem vétett semmilyen hibát az anya? Akkor okés, hogy közönyös a fia problémáival szemben?"
Lehet okes is, ha q fiúcska épp mindenki előtt eláztatni akarja az anyját. Amúgy az meg van, hogy ha baleset történt és valóban az anya a hibás, akkor eleve indukt egy rendőrségi eljárás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!