Nehéz természetű családtagot, hogy térítsük észhez, hogy stresszel jár ahogy viselkedik?
Pontosítva az egyik szülőről van szó. Utálatos személyisége lett, mindenen felkapja a vizet, aztán puffog és duzzog, nem lehet vele beszélni. Amit a másik csinál semmi nem jó, mindenbe bele köt. Mindenhol vannak viták, ahogy nálunk is voltak, de ez már nem vita, ez állandó csesztetés amit a másik csinál. Ha beszélnénk vele akkor meg támadásnak venné és csak vissza támadna, nem értené meg.
Mit lehet tenni ennek függvényében? Már nekem is nagyon rossz, ahogy viselkedik, ok nélkül támadja a másikat.
"Amíg távol éltem szinte alig hívott..."
Most hol élsz? Velük? AKkor nem csoda, hogy frusztrált, mert vége a nyugodt életüknek.
Esetleg részben igaza is van?
"Ha nem lehet vele beszélni akkor inkább nem kell vele foglalkozni a minimálisnál többet."
A poén az, hogy az illető nem is akarja, ahogy a kérdező írja.
Anyagiak miatt kellett haza költöznöm. Jelenleg sajnos nem tudom finanszírozni a költözést.
15/16 akkor is ez volt, csak ugye most jobban tapasztalom. Egy szava se lehet, hétköznap mindent IS megcsinálok, főzök, mosok, takarítok és egyéb teendők. Sajnos annyira nem törődöm lett, hogy ha én nem csinálnám meg akkor a ház úszna a porcicáktól és egyéb dolgoktól...
Megértem ha fáradt a munka után, de ez nem mentség. Más is dolgozik mégis rendben tartja a lakást. De ő azt se veszi észre ha megcsinálok valamit, de ha egyszer csúszik akkor már szóvá teszi és hőbörög. Azon is képes ki akadni ha véletlen nem vesz az ember valamit a boltba, és itt nem egy fontos dologról beszélek, pl csak egy túró rudiról, emberek vagyunk, néha elfelejtünk valamit, nem hiszem, hogy ez akkora tragédia, de a szemében igen, minden amit a másik tesz, de ő tökéletes, neki semmiért nem lehet szólni mert akkor már felkapja a vizet...
tegnap 17:23 itt már jó formán az is kevés. Próbáltuk, hogy nem szólunk hozzá, majd megenyhül, de már ez a napokig fullasztó légkör ki csinál.
Beszélni nem lehet vele. Lassan azt fogja elérni, hogy megutálom, pedig az egyik szülőmről van szó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!