Megmondanátok a nagyon "okos", tőletek 250 km-re élő nővéreteknek, hogy hülyeséget csinál (bővebben lenn), annak ellenére, hogy a fizikai távolság okán semmi végső soron semmi közötök hozzá?
Egy évig - szinte szó szerint - véres verejtékkel, komoly, izzadságos erőfeszítésekkel szenvedett végig a gyermeke egy angol tagozatos iskolában.
(Előtte egy olyan iskolába járt, ahol 0, nulla azaz zéró tanulással, csak az órán figyelve és a lehető legminimálisabb minimum erőfeszítést beletéve is csillagos ötösnek lehetett lenni, azaz szinte 0, zéró volt a követelmény.)
Most, hogy gimibe kell menni, most meg megint egy angol tagozatos (az előzőtől különböző) iskolába akarja vinni a gyereket, úgy, hogy a 2-vel ezelőtti iskolában megmondták, hogy kb. annyi tehetsége van az egészhez (szorgalma az meg egyáltalán nincs), mint egy kutyának a nyávogáshoz (vagy macskának az ugatáshoz.)
A középiskolai felvételi jobb esetben a központi írásbelihez kötődik. Ha tehetségtelen a gyerek akkor nem fogja tudni megírni a központit és nem veszik fel.
Én nem szólnék bele a helyedben. 250 km pont elég, hogy nem foglalkozz mások bajával. Egye meg a nővéred amit főzött.
Nem mondanám meg, mert neki megmondták a tanárok hogy mire számíthat.
Ha ebbe más beleszól akkor: "miért bántod te az én gyerekemet", "milyen jogon formálsz véleményt a tehetségéről, ki vagy te hogy beleszólj" reakciók jöhetnek.
Tanárként mondom, hogy ebbe még én sem szólok bele. Vannak olyan (magán)tanítványaim, akik küzdve szenvednek az 5ösért, nincs mögötte kb semmi tudás, de addig bsztatják a tanárt, amíg a hetvenkettedik szorgalmi jegy felhúzza. Aztán megy a sírás, hogy Krisztikét kibacták a város legerősebb iskolájának felvételijén, pedig ötös...
És soha, de soha nem fogják fel, hogy nem a felvételi szívatta meg a gyereket, hanem egyszerűen közelében sincs az elvárt szintnek. Ötöstől függetlenül. Én már nem is magyarázom nekik...
"Kezdjük ott, hogy gimibe nem ő viszi a gyerekét, hanem a gyerek választ AMIT Ő AKAR. Nálunk anno az osztályfőnök és az igazgató is vagy 10-szer elmondta, hogy gyerek válasszon iskolát, ne a szülő. "
Elméletben. Gyakorlatban viszont a szülő dönt.
16
14 évesen egyáltalán nem biztos, hogy tudja, vagy hogy reális, amit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!