Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan ellenőrzöd a gyereked...

Hogyan ellenőrzöd a gyereked telefonját? Mit tennél ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

14 éves kamaszlány, elszólta magát, hogy 40-50 éves fószer(ek?) írogatnak neki. Nem csak neki, barátnőknek is.

Volt az elején telefonátnézés, lelkére beszélés, kísérlek a suliba, mik a veszélyei, nem tűnik úgy, hogy felfogta. Működött egy-két hétig, aztán nyilván felhergelték a barátnők, már nem engedi magát ellenőrizni (pedig korrektül volt kezelve, a privát szféra megmaradt, a gyanús ismerősök volt a lényeg). Változtatgatja a jelszavát, törölgeti a beszélgetéseket, tagad mindent, ő a szegény áldozat a zsarnok szülők mellett.

Ha elveszik a telefonját, oltári balhét csap. 0-24-ben nem lehet kísérgetni se.

Mi a megoldás ilyen esetben? Valami alkalmazás lenne jó, látni, merre jár, és a tudta nélkül figyelni-rögzíteni a telefonos tevékenységeit, de ez még szülői felügyeleti appokban sem hiszem, hogy megvan legálisan, mindenre kiterjedően.

Vagy létezik ilyen?

Rendőrségre gondolom nemigen lehet menni, tekintve, hogy úgyis kamufiókok, a lány meg törölgeti a beszélgetéseket, így bizonyíték sincs egy esetleges zaklatásra, pedofil szándékra.

2023. jan. 26. 15:43
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
100%

Nem a beleegyezési korhatártól függ a pedofília, a pedofilok testileg éretlen kislányokra (vagy kisfiúkra) buknak.

A másik... tudom, hogy mi a többség véleménye, és le leszek pontozva, és egyetértek abban, hogy meg kell tanítani a lányokat vigyázni magukra... na de most komolyan, nehogy már egy 14 éves legyen a hibás a felnőtt helyett.

35 éves nő vagyok, ha rám írna akármilyen indokkal egy 14 éves kissrác, simán letiltanám. Ezek szerint 2023 nem az az év, amikor a férfiakat felelősségre vonjuk a tetteikért, és végre nekik bszunk oda, amiért gyerekekkel csetelgetnek.

2023. jan. 26. 22:12
 42/54 anonim ***** válasza:
18%

"Sajnos a barátnő túlzottan szabadjára van engedve"

Fura ez attól, akinek a gyereke szintén ötvenes pasival csacsog, és ezért még hazudik is, stb.

2023. jan. 26. 22:15
 43/54 anonim ***** válasza:
100%
41, lemaradtam valamiről, valaki nem tartja hibásnak a középkorú pasikat? EGyértelműen baj van velük, de a kérdező a lányát akarja megvédeni. Az nem megoldás, hogy hát a férfiaknak nem kéne ilyet tenni, az én lányom rendben van, úgyhogy nem teszek semmit.
2023. jan. 26. 22:30
 44/54 anonim ***** válasza:
15%
Telefonban kutatásból az tuti csak családi vita lesz
2023. jan. 26. 22:34
 45/54 anonim ***** válasza:
2%
#43: Szerintem a 41-es azt akarta kihangsúlyozni, hogy ne a gyereket büntessük pl. azzal, hogy elvesszük a telefonját. Nyilván egyértelmű, hogy itt a középkorú pasik a hibásak, de az kevés, hogy elítéljük, jó lenne, ha 2023-ban eljutnánk már oda, hogy a rendőrség is foglalkozzon ezekkel az ügyekkel és ne csak legyintsenek, hogy ez mindennapos.
2023. jan. 27. 06:17
 46/54 anonim ***** válasza:
15%
45, szerinted ha a szülő nem megy a rendőrségre, akkor mégis mit tehetnének? Majd a gyk megoldja.
2023. jan. 27. 06:20
 47/54 anonim ***** válasza:
0%
#46: Ez jogos, de ha el is megy, akkor is csak bámulnak rá, mint borjú az újkapura, nem értik, hogy egy ilyen "apróság" miatt miért őket zaklatja. Sok esetben még családon belüli erőszak esetén sem tesznek semmit, nem véletlenül terjedt el a mondás, hogy "ha majd ha vér fog folyni". Szerintem sokan emiatt nem mennek el a rendőrségre, nem bíznak bennük.
2023. jan. 27. 06:25
 48/54 anonim ***** válasza:
76%

Aki azt írja, csak finoman, mert elveszik a bizalom, az mégis miről beszél? Milyen bizalom? Ami eddig se volt? Normális kapcsolatban, normális nevelés mellett a gyerek szól ilyenről, mert tudja, hogy zűrös a dolog. Itt véletlenül derült ki, és a gyereket még szórakoztatja is a dolog. Tehát se bizalom, se nevelés.

Innentől marad az, hogy minimalizálják az esélyét a nagyobb bajnak

2023. jan. 27. 06:49
 49/54 anonim ***** válasza:
81%

Elvenném a telefonját, minden nap ellenőrizném a közösségi accountját és eltiltanám a barátnőktől.

Hisztizzen, nem érdekel. Barátnőmet 14 éves korában erőszakolta meg egy 40-as, a neten megismert random csávó.

Mert mind kiderült hazudott a szüleinek, hogy "nálam alszik". Köszi, tényleg - azóta nem a barátnőm, mert engem is szrba kevert a naivsága miatt.

2023. jan. 27. 09:30
 50/54 anonim ***** válasza:
94%
Aki a 45-ös és a 47-es válaszaimat lepontozta, azoktól megkérdezhetem, miért? Én sem helyeslem és rohadtul felháborít, de tényleg ez a magyar valóság, hogy a rendőrségen csak aktát tologatnak, na meg a kint felejtett 30-as táblánál 50-nel hajtó autósokat büntetik szanaszét. Vagy ti egy másik Magyarországon éltek?
2023. jan. 27. 10:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!