Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan ellenőrzöd a gyereked...

Hogyan ellenőrzöd a gyereked telefonját? Mit tennél ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

14 éves kamaszlány, elszólta magát, hogy 40-50 éves fószer(ek?) írogatnak neki. Nem csak neki, barátnőknek is.

Volt az elején telefonátnézés, lelkére beszélés, kísérlek a suliba, mik a veszélyei, nem tűnik úgy, hogy felfogta. Működött egy-két hétig, aztán nyilván felhergelték a barátnők, már nem engedi magát ellenőrizni (pedig korrektül volt kezelve, a privát szféra megmaradt, a gyanús ismerősök volt a lényeg). Változtatgatja a jelszavát, törölgeti a beszélgetéseket, tagad mindent, ő a szegény áldozat a zsarnok szülők mellett.

Ha elveszik a telefonját, oltári balhét csap. 0-24-ben nem lehet kísérgetni se.

Mi a megoldás ilyen esetben? Valami alkalmazás lenne jó, látni, merre jár, és a tudta nélkül figyelni-rögzíteni a telefonos tevékenységeit, de ez még szülői felügyeleti appokban sem hiszem, hogy megvan legálisan, mindenre kiterjedően.

Vagy létezik ilyen?

Rendőrségre gondolom nemigen lehet menni, tekintve, hogy úgyis kamufiókok, a lány meg törölgeti a beszélgetéseket, így bizonyíték sincs egy esetleges zaklatásra, pedofil szándékra.

2023. jan. 26. 15:43
1 2 3 4 5 6
 1/54 anonim ***** válasza:
96%
ez nem olyan uj jelenseg egyebkent, megy mar nehany eve. es azota nem ertem, hogy a 13-14 eves lanyok miert allnak szoba, miert irogatnak az 50+ ferfiakkal? mit akarnak ezektol?
2023. jan. 26. 16:00
 2/54 anonim ***** válasza:
92%
Nehogymár 14 éves gyereknek ne lehessen parancsolni. Vagy együttműködik a szülőkkel, vagy nincs telefon, tablet, net, barátnőzés, stb.
2023. jan. 26. 16:01
 3/54 anonim ***** válasza:
15%

Szerintem egy olyan bő 10-12 évvel el vagy csúszva. És még most sem nevelni akarod, nem azt látod problémának, ami, hogy nem nevelted egy percig se még, hanem, ahogy viselkedik. Amikor van egy tumorod a fejedbe, a problémád a fejfájás???, vagy a tumor..? :DDD

Tudom a megoldást, de ha eddig nem csináltatok kvázi semmit se, akkor.. hát a megoldást se tudjátok megcsinálni.

Én úgy ellenőrzöm a gyerekem telefonját, hogy néha szól, hogy lassul, baja van, appok nem akarnak zökkenőmentesen menni, akkor pár percig nyomkodom, próbálom terhelni és ha azt látom, hogy nem megfelelő, akkor új. Ha csak valami gikszer van rajta, akkor megoldom neki és visszaadom.

Ja hogy úgy ahogy te érted, hát ha nem látod, hogy tényleg úgy mond zsarnok vagy, az azért nem valami jó.

2023. jan. 26. 16:02
 4/54 anonim ***** válasza:
94%
1-es, potenciális sugar daddyk.
2023. jan. 26. 16:11
 5/54 anonim ***** válasza:
76%
4: igen, ez lehet. de mivel a lanyok nagyon fiatalok, szerintem pedofilok az ilyenek.
2023. jan. 26. 16:21
 6/54 anonim válasza:
89%

Emlékszem egy kérdésre, ahol valaki kérdezte, hogy ki, hogy ellenőrzi a gyerek online életét.

A kérdezőt az anyjába küldték, hogy miért akarja náci módszerekkel megfigyelni a gyerekét.

Ja, és az Ő gyerekük nem "olyan", így nekik nem kell aggódniuk e miatt.

2023. jan. 26. 16:22
 7/54 anonim ***** válasza:
95%

"Ha elveszik a telefonját, oltári balhét csap"

Csapjon.

2023. jan. 26. 16:27
 8/54 anonim ***** válasza:
98%

"Ha elveszik a telefonját, oltári balhét csap"

Hajrá. Szülőként én nagyobbat csinálok, nyugi. Ha nagyon erőlködik, vissza se kapja a telefont

2023. jan. 26. 16:33
 9/54 anonim válasza:
16%

mai világba már nem lehet elvenni egy 14 éves lány telóját - mert sok létfontosságú dolgot se fog tudni megcsinálni

amúgy meg hajrá - próbálkozzatok csak - még nagyobb baj lesz belőle (mer a bizalom is elvész)

2023. jan. 26. 16:38
 10/54 anonim válasza:
97%

És a kisleány miért is nem tiltja le ezeket?

Meg miért nem szűri a láthatóságát, és azt, hogy kik jelölhetik, meg kik küldhetnek neki üzit?

2023. jan. 26. 16:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!