Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Felnőttkori szülői telefonhívá...

Felnőttkori szülői telefonhívások ?

Figyelt kérdés

27 éves vagyok, 5 éve már külön élek, de a szüleim minden nap felhívnak videóhívásban, hogy "minden rendben van-e".

Ezek a beszélgetések már kezdenek egyre kínosabbá válni, ismétlődő kérdések-közlések pl: milyen az idő, mit fogok enni, milyen volt a munka.

Furcsaságok: pl édesapám hív fel elsőnek, és megkérdezi milyen az időjárás stb, oda adja a telefont anyámnak, és ő is SZÓRÓL SZÓRA meg kérdezi ugyanezt... :D Ha nem veszem fel a telefont akkor addig hívogatnak, amíg fel nem veszem, ha meg véletlen valami miatt mégse vettem fel, akkor a következő beszélgetés alkalmával meg kell magyaráznom, hogy miért, mintha valami gyerek lennék.

Alapjáraton tini koromban, és gyerekként is túlféltettek, gondolom ebből adódik ez a jelenség, illetve nincsenek barátaik, sem hobbijuk, csak a munka, miután hazaérnek 1-2 óra múlva fekszenek, mintha 80 éve idős nyugdíjasok lennének (47-50 évesek).

Sokszor érzem a hangjukon a keseredettséget, az unalmat, nem tudnak mit kezdenek magukkal, főleg hétvégén, olyankor kétszer is hívnak.

Nagy hálával tartozom feléjük, mert jól indítottak el az életben (kaptam egy házat) de néha már túl soknak érzem ezeket a telefonhívásokat (ezen kívül írkálnak folyamatosan). Viszont nem merek emiatt szólni, mert nem akarom megbántani őket, illetve félek a lelkiismeret furdalástól.

Volt már valaki hasonló helyzetben ?

2023. jan. 24. 15:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Lassan 40 leszek és még nem sikerült megoldanom. Ha rájössz a titkára, dobj egy üzit :D
2023. jan. 25. 10:12
 12/19 anonim ***** válasza:
67%

10.12, igen sok embert ismerek (20-60 év közöttieket), akinek azért ment tönkre pl a párkapcsolata, mert a szülő nem volt képes leszakadni a felnőtt gyerekéről, mert folyton hívogatta telefonon a felnőtt gyerekét, sőt az is meg volt szabva, hogy mikor kell a kedves mamával reggel, meg este is beszélgetni a semmiről és ha bármilyen oknál fogva a beszélgetés elmaradt, ment a szemrehányás. Olyanokat is ismerek szép számmal, akinek sosem lett párkapcsolata a túlságosan ragaszkodó szülők miatt.

A titka az, hogy neked kell határt szabni, ha a szülő erre nem képes még akár harag, vita árán is, de a saját érdekeidet csak Te tudod képviselni. Én is megvívtam a magam harcát sok évtizede a szüleimmel és pont azért, mert látom, láttam, mennyire káros viselkedés ez a gyerekre nézve, én nem vagyok ilyen szülő. A felnőtt gyerekeimet akkor keresem telefonon, messengeren, ha van valamilyen mondanivalóm, de egyébként is rendszeresen találkozunk pár hetente, akkor mindenről tudunk beszélgetni.

2023. jan. 25. 10:49
 13/19 anonim ***** válasza:
32%
Az a napi 15 perc nem nagy durranás szerintem, az emberek mindenféle baromságra eltöltenek órákat naponta. Örülj, hogy még van aki hívjon.
2023. jan. 25. 19:29
 14/19 anonim ***** válasza:
70%

19.29, nem a 15 perccel van a gond, hanem azzal, hogy nincs elvágva a köldökzsinór. Egy egészséges fiatalnak a saját életére, a párjára, a saját gyerekeire kell koncentrálnia, nem arra, hogy anyukával reggel és este meg kell beszélni az időjárást. Az sajnos a szülő hibája, problémája, ha nincs más élmény az életében, mint a felnőtt gyerekén csüngni, várni a napi rendszerességű telefonhívását és ha nem képes belátni azt, hogy ezzel mennyire terheltté teszi a saját gyereke életét, akkor az elég nagy baj.

Láttam nem egy ilyen telefonhívást, amikor a felnőtt gyereknek már forgott a szeme, amikor meglátta a kijelzőt... Most őszintén, ez kinek jó, kinek öröm egy ilyen kikényszerített beszélgetés?

Nem sokkal jobb érzés, amikor a gyereked, ha nem is naponta, de azzal hív fel magától, hogy "képzeld anya, ez és ez történt ma velem" ? Én ezt sokkal többre értékelem, mint a kikényszerített, felszínes, menetrendszerinti, kötelező, de unott köröket.

2023. jan. 25. 22:56
 15/19 anonim ***** válasza:
31%
Értem, tehát akkor gondolom szerinted a barátokkal sem szabad kommunikálni, meg senkivel.
2023. jan. 25. 23:33
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
23.33, még mindig nem érted. A barátaimmal sem beszélgetek naponta menetrendszerűen, csak akkor, ha van mondanivalónk egymásnak. Baj abból van, amikor a beszélgetést kikényszerítik, kötelezővé teszik, mert az egyik fél nem tudja magát jól érezni enélkül.
2023. jan. 25. 23:59
 17/19 anonim ***** válasza:
2023. jan. 27. 22:18
 18/19 anonim ***** válasza:
72%

Aki azt írta, törődj a szüleiddel, tartsd a kapcsolatot, nem túlzás a napi pár perc, az durván le lett pontozva.

Aki azt írta, hogy küldd el őket a francba, mit képzelnek, hogy érdekli őket a saját gyerekük, azok meg felpontozták magukat.

Durva... van baj a világgal, és az a legrosszabb, hogy akik így élnek, mert elmrtak maguk mellől mindenkit, vagy nincs is családjuk, azok úgy vannak vele, hogy másnak se legyen már jobb. Frusztráltak, mentálisan nincsenek rendben, saját magukkal sincsenek kibékülve, és ilyen alapon kb "dögöljön meg a szomszéd tehene is", ha nekem nincs kire számítanom, másnak se legyen. Azok az emberek, akik ilyen válaszokat írtak, egész egyszerűen boldogtalanok a saját életükben, és ezt vetítik ki másra. A boldogtalanság irigységet és gonoszságot szül. Aztán lehet ezt is lepontozni, nyilván ugyanezen indokokból. De azért majd megmagyarázzák, hogy nem azért...

2023. febr. 24. 18:15
 19/19 A kérdező kommentje:

18,

Ne haragúdj, de én most lepontoztalak, teljesen OFF választ adtál, legalább akik pozitív/negatívan válaszoltak, azok legalább a témánál maradtak.

2023. febr. 24. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!