Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lehetséges, hogy ezt csak...

Lehetséges, hogy ezt csak kitaláltam?

Figyelt kérdés

Máig gyűlölök úszni, félek a mélyvíztől. Ha ezek a dolgok eszembe jutnak, mindíg azt idézem fel, hogy apám bevitt a Balatonba, vagy a Tisza - tóba (ez nem nagyon tiszta számomra) és odavitt a bólyához, amitől rettegtem. Rárakott, meg ilyenek. Ha ma meglátok egy bólyát, kiráz a hideg, vízben minimum 20 méter távolságot tartok tőlük.

Apám azt állítja, hogy ő ilyet sosem csinált.

Lehetséges, hogy saját magamnak hazudok? De akkor miért rettegek ennyire?

2023. jan. 8. 21:30
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
95%
Simán lehet, hogy apád ezt megcsinálta veled. Anyám a mai napig tagadja, hogy vert minket. Pedig gyepált rendesen amikor elkapta a düh. Kézzel, tárggyal, bármivel ami a keze útjba akadt. 33N
2023. jan. 9. 15:19
 22/31 mantis religiosa ***** válasza:
95%
Az biztos, hogy a szülők részéről nagyon működik a szelektív memória.
2023. jan. 9. 15:56
 23/31 anonim ***** válasza:
92%

Emlékeznek ezek, csak tagadnak, hazudnak, mert hibáztak és felelőtlenek voltak.

Ne legyetek naivak, nem olyan ártatlanok ezek a "szülők".

2023. jan. 9. 20:00
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
23, örülök, hogy ezt írtad. Ötvenes vagyok, de még az ovis koromból is emlékszem a bántásokra. Helyszínekre, történésekre, mindenre. Természetesen, "ebből semmi nem igaz, hogy mersz(!) ilyent mondani. Ma a gyerekeim verdesik a harmincat, érdekes módon a világon mindenre úgy emlékeznek, ahogy én. Mármint az ő gyerekkorukról. Jobbat mondok, akkor is, és ott is pontosan tudták, mit művelnek. Látszott a szemükből.
2023. jan. 9. 20:53
 25/31 anonim ***** válasza:
91%

Ha a helyszínre nem is emlékszel pontosan, arra vissza tudsz emlékezni, hogy körülbelül mennyi idős lehettél, amikor ezt történt?

Vannak más dolgok is a gyerekkorodból, amire Te és apukád ennyire máshogy emlékeztek?

Volt több hasonlóan rossz gyerekkori élményed, netalán traumád is vele kapcsolatban?

2023. jan. 9. 21:36
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
A nagybátyám is ilyen "tagadó". Anno mikor még gyerekek voltunk, agyba-főbe verte a gyerekeit, az unokatestvéreimet, minden ok nélkül. Most utólag tagadja ő is, a felesége is, az anyám (a testvére) is, a nagyanyám is. Csak mi gyerekek emlékszünk rá, meg apám.
2023. jan. 9. 22:52
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

24!

Pontosan így van. Nekem sem "emlékeznek" semmire, mindent tagadnak, de kínozni volt eszük.

Én is 50+ vagyok.

Az elején írtam erről, de lepontoztak. Biztos valami fantáziáló, hazudozó, elkényeztetett tininek hittek.

2023. jan. 10. 08:36
 28/31 anonim ***** válasza:
93%

Én úgy vagyok vele, hogy ha van egy emlékem, amiben nem vagyok biztos, azt gondolom, hogy valószínűleg tényleg megtörtént, mert miért emlékeznék ilyesmire, ha nem történt volna?

Mondok egy példát. Kiskoromban beleestem a vízbe az úszógumi nélkül, nem tudtam úszni, és a szüleim kihúztak engem, mielőtt megfulladtam volna. Tegyük most fel, hogy ebben az emlékben nem vagyok biztos. Ha valójában nem történt volna meg, miért emlékszem ilyesmire, miért van ilyen "élményről" emlékem?

A lényeg, biztosan megtörténhetett, amit leírtál, és az apád vagy tagadja, vagy nem emlékszik. És akkor nem hiábavaló a félelmed, legalábbis abból a szempontból nem, hogy nem csak beképzelted.

2023. jan. 10. 11:23
 29/31 Metionin ***** válasza:
100%
Valószínűleg te emlékszel jól, a traumatikus élmény jobban megmarad. Amúgy sok szülőnek tényleg szelektív a memóriája, főleg ha a gyerek bántalmazásáról van szó, hirtelen semmire sem emlékeznek, nahát...engem anyám párszor úgy elintézett anno, hogy az ügyeletre kellett vinni, ahol mindenfélét hazudott, hogy épp mitől van beszakadva a szám meg hasonlók de érdekes módon egyik sztorira sem emlékszik. Volt már, hogy apám szólt rá amikor megint tagadott, hogy jó lesz befejezni mert ő is emlékszik. De volt, hogy másik személy erősítette meg, aki még anno jelen volt, hogy a dolog tényleg megtörtént. A gyerekorvos előtt is így bukott le, hogy elfelejtette, mit hazudott egyik nap és tök mást mondott másik nap de akkor is az volt, hogy ő "nem emlékszik", pontosan hogy szakadt fel a szám előző nap, aha persze.
2023. jan. 10. 17:16
 30/31 anonim ***** válasza:
20%
Lehet, h megtörtént, de lehet, hogy csak álmodtad. És az is lehet, hogy csak álemlék.
2023. jan. 28. 16:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!