Lehetséges, hogy ezt csak kitaláltam?
Máig gyűlölök úszni, félek a mélyvíztől. Ha ezek a dolgok eszembe jutnak, mindíg azt idézem fel, hogy apám bevitt a Balatonba, vagy a Tisza - tóba (ez nem nagyon tiszta számomra) és odavitt a bólyához, amitől rettegtem. Rárakott, meg ilyenek. Ha ma meglátok egy bólyát, kiráz a hideg, vízben minimum 20 méter távolságot tartok tőlük.
Apám azt állítja, hogy ő ilyet sosem csinált.
Lehetséges, hogy saját magamnak hazudok? De akkor miért rettegek ennyire?
Emlékeznek ezek, csak tagadnak, hazudnak, mert hibáztak és felelőtlenek voltak.
Ne legyetek naivak, nem olyan ártatlanok ezek a "szülők".
Ha a helyszínre nem is emlékszel pontosan, arra vissza tudsz emlékezni, hogy körülbelül mennyi idős lehettél, amikor ezt történt?
Vannak más dolgok is a gyerekkorodból, amire Te és apukád ennyire máshogy emlékeztek?
Volt több hasonlóan rossz gyerekkori élményed, netalán traumád is vele kapcsolatban?
24!
Pontosan így van. Nekem sem "emlékeznek" semmire, mindent tagadnak, de kínozni volt eszük.
Én is 50+ vagyok.
Az elején írtam erről, de lepontoztak. Biztos valami fantáziáló, hazudozó, elkényeztetett tininek hittek.
Én úgy vagyok vele, hogy ha van egy emlékem, amiben nem vagyok biztos, azt gondolom, hogy valószínűleg tényleg megtörtént, mert miért emlékeznék ilyesmire, ha nem történt volna?
Mondok egy példát. Kiskoromban beleestem a vízbe az úszógumi nélkül, nem tudtam úszni, és a szüleim kihúztak engem, mielőtt megfulladtam volna. Tegyük most fel, hogy ebben az emlékben nem vagyok biztos. Ha valójában nem történt volna meg, miért emlékszem ilyesmire, miért van ilyen "élményről" emlékem?
A lényeg, biztosan megtörténhetett, amit leírtál, és az apád vagy tagadja, vagy nem emlékszik. És akkor nem hiábavaló a félelmed, legalábbis abból a szempontból nem, hogy nem csak beképzelted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!