Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lehetséges, hogy ezt csak...

Lehetséges, hogy ezt csak kitaláltam?

Figyelt kérdés

Máig gyűlölök úszni, félek a mélyvíztől. Ha ezek a dolgok eszembe jutnak, mindíg azt idézem fel, hogy apám bevitt a Balatonba, vagy a Tisza - tóba (ez nem nagyon tiszta számomra) és odavitt a bólyához, amitől rettegtem. Rárakott, meg ilyenek. Ha ma meglátok egy bólyát, kiráz a hideg, vízben minimum 20 méter távolságot tartok tőlük.

Apám azt állítja, hogy ő ilyet sosem csinált.

Lehetséges, hogy saját magamnak hazudok? De akkor miért rettegek ennyire?

2023. jan. 8. 21:30
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
99%
Saját szüleim sok dologra egyáltalán nem vagy másként emlékeznek. Még jó, hogy öcsémmel mindketten ugyanúgy emlékszünk rá, így nem kételkedünk benne hogy megtörtént.
2023. jan. 8. 21:33
 2/31 anonim ***** válasza:
97%

Lehet, hogy volt ilyen, csak nem emlekszik ra, mert tulajdonkeppen neki ez jelentektelen, hetkoznapi esemeny volt, nem tudhatta elore, hogy ez szamodra viszont trauma lesz.

Aztan az is lehet, hogy osszemosod az agyadban az emlekeket es ilyen pl nem tortent, vagy nem igy tortent.

2023. jan. 8. 21:35
 3/31 anonim ***** válasza:
46%

Az enyémek is letagadnak mindent.

Erre nincs eszük, de kínozni a gyerekeket igen. :(

2023. jan. 8. 21:36
 4/31 anonim ***** válasza:
98%
Én nem hinném. Vannak, akik nem emlékeznek dolgokra, amik szerintük teljesen rendben van, jelentéktelen. Kb. olyan, hogy elmegy a boltba venni egy karton tejet.
2023. jan. 8. 21:47
 5/31 anonim ***** válasza:
89%
Biztos, hogy te emlekszel jól. Apám "sem emlekszik", hogy 6 eves koromban félevi bizonyítvanyosztáskor végigrangatott a hajamnál fogva üvöltve a házon, mert nem lettem osztalyelső. Biztos csak kitaláltam szerinte, élénk a fantáziám. Ahha. Tudom, mi törtent velem, nem vagyok hülye.
2023. jan. 8. 21:50
 6/31 anonim ***** válasza:
92%
Lehet félig meddig igazság fele meg csak hozzajött, megesik az iylen is.
2023. jan. 8. 21:58
 7/31 anonim ***** válasza:
57%
Lehet megtörtént, lehet egy előző életedben volt ilyen, lehet hogy kitaláltad. Mindenesetre az biztos, hogy a szülők sok mindenre nem úgy emlékeznek, a fóbia meg nem véletlenül alakul ki magától. Attól, hogy valamit képzelsz vagy kitalálsz, nem leszel fóbiás!
2023. jan. 8. 22:00
 8/31 anonim ***** válasza:
95%
Lehet, hogy nem emlékszik. A bevésődéshez az érzelmek is hozzájárulnak. Neki ez az esemény nem járt érzelemmel. Te pedig azért emlékszel, mert mély félelmet éreztél. Esetleg kérdezd meg anyukádat, vagy más esetleg jelenlevő személyt, néha külső szemlélő inkább emlékszik dolgokra.
2023. jan. 8. 22:12
 9/31 anonim ***** válasza:
76%
Egész biztos, hogy te emlékszel jól. Meg a tested. Trauma 1: bántanak. Trauma 2: tagadják. Csodálkozunk, hogy mennyi a szorongó ember. Ja, nem.
2023. jan. 8. 22:13
 10/31 anonim ***** válasza:
97%
Anyukám nem emlékszik rá, hogy egyszer annyira lefejeltem az ajtófélfát otthon futás közben, hogy elájultam. Orvost is hívott, aki ellátta tanácsokkal. Még arra is emlékszem, hogy milyen volt az ágynemű, amikor lefektetett, meg hogy marhapörkölt volt az ebéd, amit kihánytam. Neki semmi emléke erről. Már én is agyaltam rajta, hogy csak a képzeletemben történt meg.
2023. jan. 8. 22:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!