Mit szólnál, ha a majdnem 17 éves gyereked el akarna menni iskola mellett is dolgozni, majdnem 50 km-rel arrébb év közben?
Én vagyok az a majdnem 17 éves, 2 hónap múlva fogom tölteni. Több okból is szeretnék pénzt keresni. Egyrészt azért, mert most a telefonom eléggé tönkrement, és a javítása valószínűleg nem lesz egy olcsó mulattság. Másrészt pedig, elkezdtem komolyabban is edzeni, de ennek viszont komoly ára van (mármint anyagilag), nem szeretnék nagy teherrel lenni a családra.
Viszont diákmunkát, amit én is tudok végezni 18 alatt, csak 50 km-rel arrébb találtam, ami egy odaút kb. 20-30 perc vonattal. Szerintem ez még egészen bevállalható.
Szerintem meg felejtsd el.
Hogy gondoltad? Letolsz nyolcórát a suliban, jársz előkészítőre aztán mellette mész 4-5 órába melózni - plusz az utazás - ami jó esetben is minimum egyóra, de inkább 1,5.
Ha a szülőd lennék, biztosan nem engedném, max hétvégente mehetnél, suliidőben hétköznap nem.
Ha én lennék a szülő, rosszul érezném magam, hogy még a gimi végéig sem tudom megfelelően támogatni a gyerekem, aki ezért nyílvánvaló, hogy ki fog maradni valamiből, vagy a társasági élete szorul háttérbe, vagy a suli vagy a végén úgy dönt, hogy a hobbija nem olyan fontos, legrosszabb esetben meg összeomlik minden. Megtiltani a munkát meg erős lenne, mert örülnöm kéne, hogy a gyerekemnek vannak céljai, amiért hajlandó tenni, ha már én nem voltam képes megteremteni neki az anyagi biztonságot...
Nem tudom, hogy hogy megy most neked a tanulás és mik vele a céljaid, szerintem próbáld meg a munkát, aztán majd látod, hogy mennyire tudod összeegyeztetni az életeddel. Sok sikert kívánok :)
En se engednem. Meg ha a kozelben lenne, akkor talan, de akkor is max hetvegente es csak akkor, ha a jegyeid nem romlanak.
Nyaron nem dolgoztal? Akkor kellett volna. En mindig abbol a penzbol “eltem” evkozben, amit nyaranta osszeszedtem diakkent 15 eves koromtol kezdve. Nyilvan a szuleim eltartottak, de semmi plusz dologra nem jutott sajnos, viszont igy tudtam magamnak fizetni ezt-azt.
Nem tudom mi ez a hobbi, de ha annyira koltseges, hogy nem eleg ra a nyari munkabol osszeszedett penz, ami manapsag akar mar siman lehet 400-600 ezer is, attol fuggoen, hogy mit es mennyit dolgozol, akkor en ezt most elfelejtenem egy idore. Neked most az a dolgod elsodlegesen, hogy tanulj. Erre kene koncentralni.
Hobbit majd kesobb is lehet folytatni, ha mar jut ra.
"A nappali és az esti tagozatos tanulók érvényes diákigazolványuk alapján a lakóhely (tartózkodási hely) és az oktatási intézmény székhelye (gyakorlati foglalkozás helyszíne) között válthatnak Tanulóbérletet."
Tehát a bérlet kiesett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!