Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnál, ha a majdnem 17...

Mit szólnál, ha a majdnem 17 éves gyereked el akarna menni iskola mellett is dolgozni, majdnem 50 km-rel arrébb év közben?

Figyelt kérdés

Én vagyok az a majdnem 17 éves, 2 hónap múlva fogom tölteni. Több okból is szeretnék pénzt keresni. Egyrészt azért, mert most a telefonom eléggé tönkrement, és a javítása valószínűleg nem lesz egy olcsó mulattság. Másrészt pedig, elkezdtem komolyabban is edzeni, de ennek viszont komoly ára van (mármint anyagilag), nem szeretnék nagy teherrel lenni a családra.

Viszont diákmunkát, amit én is tudok végezni 18 alatt, csak 50 km-rel arrébb találtam, ami egy odaút kb. 20-30 perc vonattal. Szerintem ez még egészen bevállalható.

2023. jan. 5. 09:03
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Tudom, a tanulás az elsődleges. Szeretnék majd egyetemre is továbbtanulni majd, amihez nagyon jól is kell tanulnom. Nem engedném meg magamnak, hogy akár csak egy jeggyel rosszabb dolgozatot írjak a munka miatt, szigorúnak kell lennem magamhoz.
2023. jan. 5. 09:29
 12/31 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem meg felejtsd el.

Hogy gondoltad? Letolsz nyolcórát a suliban, jársz előkészítőre aztán mellette mész 4-5 órába melózni - plusz az utazás - ami jó esetben is minimum egyóra, de inkább 1,5.

Ha a szülőd lennék, biztosan nem engedném, max hétvégente mehetnél, suliidőben hétköznap nem.

2023. jan. 5. 09:40
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Ha én lennék a szülő, rosszul érezném magam, hogy még a gimi végéig sem tudom megfelelően támogatni a gyerekem, aki ezért nyílvánvaló, hogy ki fog maradni valamiből, vagy a társasági élete szorul háttérbe, vagy a suli vagy a végén úgy dönt, hogy a hobbija nem olyan fontos, legrosszabb esetben meg összeomlik minden. Megtiltani a munkát meg erős lenne, mert örülnöm kéne, hogy a gyerekemnek vannak céljai, amiért hajlandó tenni, ha már én nem voltam képes megteremteni neki az anyagi biztonságot...

Nem tudom, hogy hogy megy most neked a tanulás és mik vele a céljaid, szerintem próbáld meg a munkát, aztán majd látod, hogy mennyire tudod összeegyeztetni az életeddel. Sok sikert kívánok :)

2023. jan. 5. 09:42
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
Én dolgoztam 16 eves koromtól gimi mellett. Heti 3x mentem, este 9-re értem haza. Ebből lett a jogsim. DE én nem voltam bulizós, néha a legjobb barátnőmmel moziztunk, sétáltunk, ilyesmi, de más nem igazán fért bele az életembe. Ha a jegyeidet tartani akarod és még komolyan edzel is mellette, számíts arra, hogy a szociális életed nulla lesz nagyjából. Valamit be kell majd áldozni, és az ne a tanulás legyen.
2023. jan. 5. 09:42
 15/31 A kérdező kommentje:
Valószínűleg 3-4 hónap bőven elég lenne, hogy összeszedjek elég pénzt, tehát nem olyan hosszú távra terveztem ezt a munkát. Most vagyok 10.-es (évvesztés miatt), én sem akarok még jó 2 évig folyamat dolgozni, az tényleg egészségkárosító lenne.
2023. jan. 5. 09:47
 16/31 A kérdező kommentje:
Természetesen fogok még nézegetni munkákat, hátha van közelebb is, de legrosszabb esetben is marad ez.
2023. jan. 5. 09:51
 17/31 anonim ***** válasza:
82%
Nem engedném. Nyáron oké, alkalmanként oké, de így nem.
2023. jan. 5. 10:08
 18/31 anonim ***** válasza:
91%

En se engednem. Meg ha a kozelben lenne, akkor talan, de akkor is max hetvegente es csak akkor, ha a jegyeid nem romlanak.

Nyaron nem dolgoztal? Akkor kellett volna. En mindig abbol a penzbol “eltem” evkozben, amit nyaranta osszeszedtem diakkent 15 eves koromtol kezdve. Nyilvan a szuleim eltartottak, de semmi plusz dologra nem jutott sajnos, viszont igy tudtam magamnak fizetni ezt-azt.

Nem tudom mi ez a hobbi, de ha annyira koltseges, hogy nem eleg ra a nyari munkabol osszeszedett penz, ami manapsag akar mar siman lehet 400-600 ezer is, attol fuggoen, hogy mit es mennyit dolgozol, akkor en ezt most elfelejtenem egy idore. Neked most az a dolgod elsodlegesen, hogy tanulj. Erre kene koncentralni.

Hobbit majd kesobb is lehet folytatni, ha mar jut ra.

2023. jan. 5. 10:26
 19/31 anonim ***** válasza:
98%
Most lesz félév. Én azt mondanám, hogy megkapja ezt a majdnem egy hónapot(mondjuk vegyük úgy, hogy gyenge, nagyon gyenge egy hónap van félévig) , mától a félévi bizi kihirdetéséig. Ha megfelel a bizonyítvány az elvárásaimnak, akkor minden maradhat így, ahogy most van, dolgozzon csak, a pénzt pedig tartsa meg mindaddig, amíg nem költi hülyeségre (alkoholra, drogra, szerencsejátékra), ha nem felel meg, akkor mese nincs, félévkor vége a melónak, és fordítsa azt az időt a tanulásra!
2023. jan. 5. 10:33
 20/31 anonim ***** válasza:
85%

"A nappali és az esti tagozatos tanulók érvényes diákigazolványuk alapján a lakóhely (tartózkodási hely) és az oktatási intézmény székhelye (gyakorlati foglalkozás helyszíne) között válthatnak Tanulóbérletet."

Tehát a bérlet kiesett.

2023. jan. 5. 10:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!